Krutí maso na česneku

Kroupovka Kuchařka: Kroupovka

Doba přípravy: 40 minut 5 porcí Jiné maso 6 názorů

Suroviny

asi 1 kg krůtího masa (nejlépe vykostěné stehno)
8 stroužků česneku
1 cibule
1 lžíce červené sladké papriky
sůl
pepř
1/2 lžičky kmín drcený
máslo
1 lžička vegety
2 lžíce oleje nebo sádla
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vykostěné stehno upravíme na menší kousky (porce).

  2. Na oleji nebo rozpuštěné lžíci sádla orestujeme cibuli a plátky česneku ze 4 stroužků. Ostatní česnek utřeme se solí.

  3. Maso ochutíme kořením, potřeme zbylým česnekem, a dáme do kastrolu zprudka ze všech stran opéci. Zalijeme vodou podle množství masa a pod pokličkou dusíme až je maso měkké. Kontrolujeme množství vody, případně podlíváme, aby se voda úplně nevyvařila. Šťávu před podáváním ochutnáme, a můžeme ji dochutit vegetou, pákr kapkami koření Magi a podobně.

  4. Podává se špenátem a jarním houskových knedlíkem, do jehož těsta přidávám větší množství petrželky a pažitky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krutí maso na česneku

Tématické fráze: kruti na cesneku krůtí maso se špenátem krutí maso maso na česneku kruti maso recepty krutí maso recept krůta na česneku kruti perkelt krůtí stehno se špenátem recepty maso krutí vykostění krůty krůtí stehna se špenátem krůtí kostky na česneku recepty na kruti maso kruty maso česnekové maso krutí recepty z krůtího masa krůtí na česneku se špenátem krůtí se špenátem

Zapomněl/a jsem heslo