

Hovězí pečeně irských horalů
Suroviny 5-6 porcí
- 1 kg kvalitního zadního hovězího
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule nakrájená na 8 klínů
- 4-5 mrkve oloupané a nakrájené na třetiny
- 1 šálek hovězí vývar
- 5 čerstvých krájených žampionů
- 1-2 lžičky mletého česneku
- sůl
- čerstvě mletý černý pepř
- steakové koření
Postup přípravy receptu
Hovězí maso osolte a opepřete. Na oleji zprudka opečte maso ze všech stran, aby se zatáhlo, pak je umístěte pečené v pekáči.
Vložte stroužky česneku do dvou zářezu v mase a posypte steakovým kořením a česnekovým práškem, kolem masa umístěte mrkev a cibuli. Podlijte hovězím vývarem.
Pečte 8 hodin na 125°C. Podávejte s vařenými brambory, či rýží.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Hovězí pečeně irských horalů
-
Dobry den, pani evosheek=Iva,este skôr ako som otvorila toprecepty, chcela som urobit nieco podobné, recept som mala z kucharskej knihy po maminke,mala som aj nádherné hovädzie zadné, údajne z mladého býčka,tvrdil pán mäsiar a všetky prísady až na šmpiňóny,v recepte neboli. Chcela som sa blysnút pred návštevou, ustavične robím kuracie mäaso, takže tento raz som chcela servírovať niečo originálne. Žiaľ, výsledok bol katastrofálny. Mäso som piekla nie 8 ale asi 18 hodín a stále bolo tvrdé ako môj život. Podlievala aj polievala som ho. Kde som urobila chybu?
(Uštipačná poznámka, myslíte si, že Írski horali, keď museli celý deň makať, mali čas piecť nejaké mmäso 8 hodín?)
Podľa rád tunajších dedinských babiek som na pod... aj polievanie pridala aj sódu bikarbónu a stále nič, mäso by asi pohrýzol iba pračlovek. Ešte stále je v pekáči a ja neviem, čo s ním. Psíkovi sa ho bojím dať=vylámal by si zuby. Ešte mi napadá, dám ho vysušiť a zavesím na stenu ako dekoráciu.
Verím, že máte aj iné riešenie a ďakujem zaň maria/cecilka -
Pěkná pečínka
+