Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Uhlířské špagety - zdravější verze

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 22 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 12 min

22 min (10 min příprava + 12 min tepelná úprava)

4. 3. 2023 13:28

Suroviny pro 1 porce

1 porce

Nutriční hodnoty

Energie4 264 kJ / 1 019 kcal
Bílkoviny49,87 g
Tuky57,97 g
Vláknina9,97 g
Cholesterol 688 mg
Sodík 1,28 g
Sůl3,20 g
Sacharidy70,08 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Recept má cca. 754 kcal a 41 g bílkovin (dle použitých surovin). Pokud nejste milovníky aromatu jako koriandr, můžete ho vynechat. Přeji dobrou chuť!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

bofinka

4. 3. 2023 22:33

Tonja: Nerozporuji, jen nazorne poukazuji a vidim, ze nejsem sama;-)

Marasmus Marasmus

4. 3. 2023 21:02

Ještě tedy upřesním - hmota musí zůstat krémová, nesmí být ani hrudky ani voda ;-)

mika59 mika59

4. 3. 2023 20:50

Tonja: Srazit vejce je nejen podle mně vejce dodělat. Vejce se takhle sráží na smaženici. U omáček to nejde. Musí zůstat krémová.

Tonja

4. 3. 2023 20:42

bofinka: Rozporuješ můj komentář a píšeš, že vejce musí zůstat krémová. Já jsem napsal, že vejce musí zůstat vláčná. Podle mě je to totéž.

Tonja

4. 3. 2023 20:39

mika59: Máš pravdu, Tvá formulace je lepší, názornější. Já jsem výrazem "srazit" myslel, že nesmí zůstat tekutá (a taky jsem to tak napsal). Když udělají hrudky, my jsme zvyklí říkat, že "se vysuší" (a napsal jsem, že nemají být suchá). Myslíme oba totéž, jen si nerozumíme přesně, protože jsme zřejmě z jiné části republiky. Mám zkušenost, že stejná slova se v jiném kraji nechápou zcela totožně.

mika59 mika59

4. 3. 2023 16:13

Tonja: Tak to já si nemyslím. Když se vejce srazí, udělají hrudky. Musí zhoustnout, ale nesrazit. A to je o tom správném odhadnutí, aby byly krémové.

Tonja

4. 3. 2023 15:51

Píšeš, že vejce se nesmí srazit. Právě naopak, na horkých těstovinách se vejce srazit musí; nesmí zůstat tekutá, nemají být nakonec ani suchá, mají se srazit a být vláčná.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: těstoviny celozrnné, olej olivový, žloutek, pršut, česnek, sýr parmazán strouhaný, pepř, sůl, koriandr čerstvý

TopRecepty.cz

Uhlířské špagety - zdravější verze

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBgzo