Rizoto z celozrnné rýže
Recept ještě nebyl hodnocenNajemno nakrájenou cibuli orestujeme na větší pánvi na oleji. Na jiné pánvi zprudka orestujme kousky nakrájeného masa, které si osolíme a opepříme. Rýži přisypeme k…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Najemno nakrájenou cibuli orestujeme na větší pánvi na oleji. Na jiné pánvi zprudka orestujme kousky nakrájeného masa, které si osolíme a opepříme. Rýži přisypeme k…
Na tento šalát použijeme čerstvú chrumkavú špargľu. Ošúpeme ju a odstránime poškodené časti. Ja mám superostrý nôž, takže môžem na doske nakrájať zo stonky, plátky tenké…
Špargľu ošúpeme a v troške vody povaríme 10 minút. Vyberieme a necháme prechladnúť.Cesto vyvaľkáme na obdĺžnik a po dĺžke rozrežeme na 3 pláty. Na začiatok každého…
Špargľu narežeme na 3 cm kúsky a v trošičke vody povaríme 5 minút. Ak ešte ostala voda, scedíme.Cibuľu nakrájame na kolieska a orestujeme na oleji. Necháme trocha…
1. V hrnci rozehřejeme kousek másla, přidáme cibuli nadrobno a česnek na plátky, krátce osmahneme. Přidáme očištěný chřest, nakrájený na kousky, zase krátce osmahneme,…
Chřest oloupeme a konce odřízneme. Nakrájíme na kousky. Rozehřejeme máslo a přidáme chřest, osolíme a orestujeme.Zalijeme vývarem a povaříme. Rozmixujeme dohladka a…
Tento způsob přípravy chřestu, jistě uvede v pokušení všechny, kteří si ho dovedou představit pouze v polévce, nebo omáčce. Po pár minutách, díky jednoduchému postupu,…
Jednoduché, chutné a výživné pokrmy má rád každý. A když se skládají ze sezónních a místních surovin, je to bod navíc. Využijte sezóny chřestu a připravte si brunch z…
Bílý chřest můžeme zpracovat do jemné a krémové polévky. Nejprve jej blanšírujeme a poté přidáme do vývaru, který chuť zvýrazní. Do krémové konzistence si pomůžeme…
Máte rádi, když je recept kompletní na maso i přílohu? Tak to jste tu správně. Dokřupava vypečené kachní prso je dochuceno koňakem a tymiánem. K němu se pak podává pyré…
Perlička patří v kuchyni mezi méně známou drůbež, což je veliká škoda. Její maso je chuťově mezi bažantem a kuřetem a skvěle se hodí na pečení. Naplňte ji nádivkou a…
Sezóna chřestu je již pomalu v plném proudu a pokud tápete, co z něj připravit, vyzkoušejte snadný salát z blanšírované zeleniny s osvěžující zálivkou s nádechem limetky…
Šalotku zpěníme na másle, přidáme na kousky nakrájený oloupaný chřest a chvilku společně podusíme.Zalijeme vývarem, osolíme, okořeníme muškátovým oříškem a vaříme…
Pekáčik vymastíme a vysypeme strúhankou.Do pekáčika dáme nakrájanú fazuľku a hrášok. Jemne osolíme.Rybu potrieme prelisovaným cesnakom a osolíme. Uložíme na zeleninu…
Chřest pečlivě oloupeme a překrájíme na poloviny, aby se lépe vešel na pánev. Na velké hlubší pánvi rozpustíme máslo a když je hodně rozpálené, opatrně vložíme chřest.…
Nejprve oloupeme chřest. U zeleného jsem nechala hlavičku a bílý jsem jen zlehka oloupala. Konce seřízneme. Dáme vařit vodu, kam jsem dala trochu cukru, soli a šťávu z…
Špargľu olúpeme a 2 min blanšírujeme v osolenej vriacej vode. Potom ju vyberieme, prelejeme studenou vodou a necháme odkvapkať. Na každý plátok slaniny položíme 2 ks…
Oloupaný bílý chřest povaříme asi 10 minut v osolené vodě.Po uvaření měkký chřest ještě podélně rozřízneme.Vejce rozšleháme s nastrouhaným sýrem, hořčicí a kapary.Na…
Z chřestu odkrájíme tvrdé konce stonků – bývá to několik centimetrů (podle toho, jak je čerstvý). Pak každý stonek oloupeme, hlavičky (i s přilehlými 2–3 centimetry…
1. Očištěný chřest vložíme pokud možno na stojato do vroucí vody do vysokého hrnce a vaříme 7 až 9 minut. Nesolíme. 2.Po zchlazení ve studené vodě chřest osušíme na…
Lososa očistíme, stáhneme z kůže, prokapeme citronovou štávou tak, abychom se zbavili nepříjemné rybiny a naložíme do marinády z uvedených surovin -(olej, med, hořčice,…
Chřest povaříme i s houskou s 1 l vody, přidáme sůl. Houska vytáhne hořkost chřestu. Hotový vývar necháme vychladit a pak přecedíme. Pak chřest nakrájíme na kolečka a…
Kuřecí prsa uvaříme v osolené vodě s cibulí, trochou bílého vína a olejem. Po uvaření scedíme a nakrájíme na drobné kousky. Listy salátu omyjeme a natrháme na kousky.…
Do hrnce s kuřecím vývarem, ze kterého odebereme tuk – nejlépe, když vývar ztuhne, vložíme oloupaný a očištěný asparágus, který nakrájíme na špalíčky cca 1 – 2 cm dlouhé…