Chřestový krém s máslovou šunkou

Suroviny

1 kg bílého chřestu
3 lžíce másla
3 šalotky
800 ml vody
1 lžíce přísady do jídla Podravka Natur
200 ml smetany ke šlehání
sůl a pepř
50 g šunky
kerblík nebo pažitka na ozdobení

Postup přípravy receptu

  1. Z chřestu odkrájíme tvrdé konce stonků – bývá to několik centimetrů (podle toho, jak je čerstvý). Pak každý stonek oloupeme, hlavičky (i s přilehlými 2–3 centimetry stonku) odkrojíme a dáme na stranu do misky.

  2. V kastrolu rozpustíme 2 lžíce másla, šalotku nasekáme na kostičky a dáme ji na pár minut zesklovatět na máslo. Mezitím nakrájíme stonky chřestu na větší kousky. Přidáme je k šalotce, společně ještě minutku opékáme na másle a pak zalijeme vodou, přidáme přísadu do jídla Podravka Natur a zakryjeme pokličkou. Povaříme asi 10 minut, až bude chřest měkký. Pak polévku rozmixujeme a vmícháme do ní smetanu.

  3. Ochutnáme, dochutíme podle potřeby solí a pepřem, pozvolna znovu přivedeme k varu a jen minutku povaříme.

  4. Mezitím na pánvi rozpustíme poslední lžíci másla, přidáme šunku pokrájenou na kostičky, přidáme hlavičky chřestu a společně chvilku opékáme, až začne obojí hezky vonět a zlátnout.

  5. Krém rozdělíme na talíře, doprostřed každé porce nasypeme opečenou šunku s hlavičkami chřestu a ozdobíme kerblíkem nebo pažitkou.

  6. Doporucujeme použít
    Podravka Natur

Komentáře k receptu Chřestový krém s máslovou šunkou

K receptu nejsou žádné komentáře.