Bramborovo-chřestová polévka

Suroviny

500 g bílého chřestu
3 brambory
100 g uzené slaniny
olej
1 lžíce kurkumy
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Odrežeme hlavičky špargle a dáme ich nabok.
    Špargľu ošúpeme, nakrájame na kúsky, zemiaky narežeme na kocky a spolu v osolenej vode s kurkumou varíme asi 15 min. Potom zeleninu rozmixujeme.

  2. Slaninu nakrájame na malé kocky a dáme vyškvariť. Akonáhle začne púšťať tuk, pridáme hlavičky špargle a na slabom plameni restujeme, kým sa slanina nevyškvarí úplne.

  3. Do tanierov dáme polievku a vložíme hlavičky špargle so slaninou a tukom.

Komentáře k receptu Bramborovo-chřestová polévka

Tématické fráze: chřestova polévka s bramborem chřestová polévka polévka s chřestem a bramborem nejlepsi chrestova polevka dle kucharu chřestvova polevka s bramborem špargle polevka bílý chřest recepty chřestová polévka z bramborem recept