Vaječný rosol s chřestem

tejaja Kuchařka: tejaja

Studená kuchyně 11 názorů

Suroviny

300 g bílého chřestu
3 vejce na tvrdo
500 ml drůběžího vývaru
50 ml sherry
2 balíčky želatiny
1 lžíce bylinek (kopr, petržel, fenykl...)
šťáva z ½ citronu
sůl
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Šparľu ošúpeme a v minime vody s citrónovou šťavou a soľou povaríme domäkka. Scedíme, ak nám ešte ostala voda. Narežeme na cca 2 cm kúsky.

  2. Vajcia nakrájame na plátky.

  3. V teplom vývare rozpustíme želatínu, pridáme sherry a nasekané bylinky, ak treba dosolíme.

  4. Do formy (vanička, srnčí chrbát) nalejeme polovicu vývaru a necháme v chladničke stuhnúť.

  5. Potom naň poukladáme kúsky špargle a plátky vajec a zalejeme zvyškom vývaru.
    Opäť dáme do chladničky stuhnúť.

  6. Po stuhnutí vyklopíme a krájame na porcie.
    Podávame so zeleninou a pečivom.

Poznámka

Recept je z knihy Recepty zo Života.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vaječný rosol s chřestem

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Frantiska: To je dobre, aj u nás dostať české knihy v pohode, bola by škoda, keby neboli. :-K

    Odpovědět

  • Frantiska Frantiska

    tejaja: nastesti jdou koupit i u nas, nevim jak v kamených obchodech, ale eshopy maji slovenske knizky běžně :)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Frantiska: Knihy vychádzajú už roky, každý rok 2 knihy, na jar a na jeseň. :-K

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Angel 666: Neviem , či to dostať aj v ČR, ale u nás dostať staršie diely oveľa lacnejšie. Dokonca niekoľkokrát bola zdarma priložená kniha k časopisu. :-K

    Odpovědět

  • Frantiska Frantiska

    tak tyto kucharky jsem vubec neznala :) tak jsem si tri objednala.

    Odpovědět

  • Angel 666 Angel 666

    tejaja: já mám zatím jen 12 dílů ;-(. Díky za tip, po té nové se určitě podívám ;-):-K
    A tak už jsem si jo rovnou objednala :-D

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Angel 666: Jitka, to si nepamätám. Keď vyjde nová kniha (mimochodom teraz v apríli vyšla 37 a je veľmi dobrá), pozriem si, čo sa mi páči odfotím a potom dávam knihu dcére do Čiech, kupujem tie knihy pre ňu od 1.čísla. Dávam si to do zložky Recepty zo Života, ale číslo neznačím. Je mi ľúto, ale fakt neviem. :-K Inak súhlasím s tebou, pretože v tých knihách sú recepty, ktoré do časopisu posielajú ľudia, takže nijaké vyumelkované recepty z hotelov, ale bežné recepty, ktoré sa dajú bežne pripravovať. :-K

    Odpovědět

  • Angel 666 Angel 666

    Terezko, z kterého dílu je tenhle recept? Vypadá to moc dobře a tenhle díl ještě určitě nemám :-). Mám tyhle kuchařky moc ráda, vždycky, když se chci odměnit, tak si nějakou z nich objednám ;-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    :-) Eja57 vyhrala. ;-):-) Je to fenykel. ;-)

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Frantiska: si myslím, že je to to fenyklové chmýří.....

    Odpovědět

  • Frantiska Frantiska

    vidim, ze kopr uz roste :) to je zajimavy recept, pokusim se vyzkouset

    Odpovědět

Tématické fráze: recept vaječný aspik recept na vaječný aspik

Zapomněl/a jsem heslo