

Asparagusovo-kapustová polévka s česnekovými krutony
Doba přípravy: 30 minut 4 porce Polévky 5 názorů
Suroviny
- 1 balení čerstvého bílého chřestu(Asparagusu)
- 2 l kuřecího vývaru
- 10 růžiček kapusty
- oříšek másla
- sůl
- mrkev
- česnek
- 3 krajíce chleba na krutony
- olivový olej
Postup přípravy receptu
Do hrnce s kuřecím vývarem, ze kterého odebereme tuk – nejlépe, když vývar ztuhne, vložíme oloupaný a očištěný asparágus, který nakrájíme na špalíčky cca 1 – 2 cm dlouhé.
Růžičky kapusty, oloupeme od starých lístků a překrojíme na polovinu.
Lehce povaříme do změknutí a poté vložíme pro zjemnění oříšek másla.
Na kostičky pokrájené krajíce chleba, zbavené kůrky opečeme na pánvi se směsí olivového oleje a utřeného stroužku česneku.
Vzniklé křupavé krutony, vkládáme před přímou konzumací polévky.
Poznámka
Velmi dobrá - netradiční polévka.