Bramborový salát s chřestem a vejci
Recept ještě nebyl hodnocenBrambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Čerstvý chřest škrabkou na brambory oloupeme a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Čerstvý chřest škrabkou na brambory oloupeme a…
Chřest (bílý) oloupeme a pokrájíme na menší špalíčky. Zelený chřest jen pokrájíme.Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme mlékem a rozšleháme metličkou…
Toastový chléb opečeme nasucho v toastovači (na pánvi, v troubě pod grilem...). Na pánvi rozehřejeme olej spolu s máslem, orestujeme kuřecí prso okořeněné dle chuti …
Zelený chřest je úžasná svěží zelenina, která je mnohem snazší na přípravu, než se zdá. Stačí k němu dát třeba další zeleninku, jako v tomhle případě, přihodit kousek…
Krůtí závitky plněné šunkou, chřestem a mrkví můžete směle podávat i jako slavnostní oběd. Stačí je doplnit hebkou bramborovou kaší a čerstvou zeleninou. Pokrm je do…
V této polévce ochutnáme netradiční kombinaci hříbků a chřestu. Příprava je snadná a rychlá, během chvíle můžeme podávat horkou a voňavou polévku, která všem jistě…
Jarní nedělní jídlo v podobě plněného hovězího plátku sezonním křehkým chřestem si zamilujete. Připravte jej co nejdříve, dokud je chřest ve skvělé kondici. A…
Nejchutnější část chřestu je jeho charakteristická zelená špička. Jak ale tuto zeleninu podávat? Je to ideální příloha k rajčatům a vejcím plněným žloutkovou avokádovou…
Šťavnaté kuřecí maso, příjemně vonící po česneku, brambory a restovaný chřest. To je prostě kombinace, které se nedá odolat. Sbíhají se vám sliny? Nezbývá jen, než se s…
Nejprve si připravíme řízky, které položíme na pečící papír, osolíme + opepříme, posypeme mletou uzenou paprikou, sezamovými semínky a instantní polentou. Obalíme je z…
Celé stonky chřestu povařte 5 minut ve vodě. Sceďte. Do hrnce dejte nakrájený hermelín s cibulí, jáhly, víno a povařte asi 5 minut. Vše rozmixujte a dle chuti osolte. …
1. Zadělat těsto (kopeček mouky, do středu vejce, postupně vidličkou vmíchat mouku do vajec, v průběhu přidat olej) - zabalit do folie, nechat odpočinout 20 min. 2.…
Cibuli nakrájíme nadrobno a lehce orestujeme na másle. Až začne zlátnout, přihodíme rýži a společně chvilku osmahneme. Zalijeme trochou bílého vína a slabšího vývaru - …
1) Chřest a mrkev, nakrájenou na podobný tvar jako chřest, chvilku povaříme v lehce osolené vodě (aby nebyly ještě úplně měkké). Poté dáme do studené vody a dáme stranou…
Chřest očistíme, oloupeme. Spaříme vařící osolenou a oslazenou vodou tak na 15 min. Žampiony nakrájíme na plátky a podusíme na vrchováté lžíci másla s kmínem, pepřem a…
Bílý chřest vezmeme do rukou a od uříznutého konce ho ohýbáme, až se zlomí. Ulomí se dřevnatější část, tu můžeme použít třeba do polévky a zbytek těsně pod hlavičku…
Pór umyjeme a nakrájame na "špalíčky", špargľu olúpeme. Pár minút povaríme. Necháme odkvapkať. Na tanieri prelejeme prelivom. Preliv - k horčici po kvapkách pridávame…
Špargľu ošúpeme, uvaríme v osolenej vode a scedíme. Do vypláchnutého plechu vložíme rozvaľkané lístkové cesto, poukladáme naň na rezance narezanú salámu a špargľu. …
Nejprve oloupeme chřest. U zeleného jsem nechala hlavičku a bílý jsem jen zlehka oloupala. Konce seřízneme. Dáme vařit vodu, kam jsem dala trochu cukru, soli a šťávu z…
Bielu špargľu umyjeme, olúpeme, uvaríme cca 10 minút so štipkou cukru.Tvaroh vymiešame so smotanou, osolíme, okoreníme, pretlačíme 1-2 strúčiky cesnaku, prifarbíme…
Mäso nakrájame na malé kúsky a marinujeme 12 hodín v zmesi vína,soli,pepřu,zázvoru,sójovky,nadrobno nasekanej cibule a troche vody.Potom ho prudko opečieme na oleji…
Nejdrive si naslehame ve slehaci /syry, trochu parmazanu, smetanu, vejce, koreni, horcici, kecup,cibuli a petrzelku a a slehame na hustou hmotu. 2/Pak si na vale…
Na trošce oleje osmažíme dosklovata pokrájenou cibuli, na kterou následně přidáme na nudličky nebo kostky pokrájené maso, opepřené a mírně osolené, dle vlasního výběru,…
Na másle osmažíme dosklovata pokrájenou menší šalotku, ke které přihodíme osmažit na kolečka pokrájený chřest, ze kterého jsme odřízli špičky, které dáme jen krátce…