Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Naše kuchařka 2 právě v prodeji!

Do obchodu

Chřest /hromový kořen/

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min

30 min (30 min příprava)

23. 5. 2010 01:31

Suroviny

Porce: dle chuti

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Já mohu chřest bez přílohy, ale i s vařenou mrkví chutná velmi dobře. Mrkev dám dám vařit o 5 min dřive, pak přidám chřest.

Jak radí vařit M. D. Retigová - Špargl pěkně očisť, ten kousek bílý dole ukroj, pak zase, když ho přemeješ svaž hlavičkami k sobě, ale volně a nech ho tak v pohodlné nádobě v slané vodě vařit: ale musí celý potopen býti a tak dlouho se vařiti, až je to zelené dost měkké, což se pozná, když se z vody za to bílé vezme a to zelené se přehýbá. Když uvařen, voda se vyleje, špargl prozřetelně na mísu vloží, aby se hlavičky neulámaly, posype se žemličkovou kůrkou a rozpáleným máslem omastí.

Zde je postup - http://ano1.mujblog.centrum.cz/clanky/Chrest-64947...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Martina

19. 10. 2012 14:16

Známá mi doporučila vodu na vaření chřestu ochutit lžičkou soli, lžičkou cukru a lžičkou másla. Pro vytažení hořkosti z chřestu je možné přidat ještě do vody půl rohlíků a vařit po celou dobu s chřestem. Mě se to takto osvědčilo, tak jen předávám dál. Jinak je chřest opravdu pochoutka, v době sezony bych ho mohla jíst klidně i denně :-) dobrou chut všem:-p

J. A.

24. 5. 2010 02:42

Brutzel-Svejk - hezká fotka zeleného chřestu, hmm, dala bych si, třeba se ještě dočkám :)
supina-ty se máš, jsem ráda když seženu slovenský bílý, v sezoně si dopřávám jednou za den, třeba jen ke svačince, snad proto, že je tak málo k mání.
Jana Remkova-záleží jaký seženeš, slovenský je křehký, stačí 5 - 7 minut v páře u tenkého, křehkého. Poznáš, ty nejtenčí jsou rychle, jak radí M: D: Retigová - je pružný, zkoušej. nemůžeš nic zkazit, maximálně se ulomí. Ty z daleka jsem letos také měla, nic moc, dost tuhé a spodky byly třeba hodně odkrájet.
Přeji všem milovníkům šparglu aby byl k mání snadněji,v dobré kvalitě, ne každý si může koupit od pěstitele, ten je nejlepší :)) Díky :-K;-)

supina supina

23. 5. 2010 20:12

Myslím, že půl hodiny.Já dělávám ve stimeru (parní mašinka ):-)) Musí být pěkně měkký

JanaDorazinova JanaDorazinova

23. 5. 2010 13:02

Jak dlouho by se měl dělat v páře? Díky;-). Moc hezký dietní recept:-p:yes:

supina supina

23. 5. 2010 11:15

:yes: Miluju spargel! Ale dělám zásadně v páře. Doporučovala bych vždycky odříznout celou tu tvrdou část,min 5cm,jinak se pak už jen žvýká a žvýka. My raději ten zelený, jen tak s máslem, které nachám na teplém šparglu rozdopit a posolím:-p Každý rok plně využijem šparglové sezony:-)) Určitě 2x do týdne. Paráda je, že tady ve Švýcarsku jsou k dostání na každém rohu a ve výborné kvalitě:-)

Brutzel-Svejk

23. 5. 2010 11:12

Ted je sezona a myslim, kdo ma moznost si chrest koupit ma ho okusit. Vynikajici i grilovany. Je treba ho predem ovarit a popripade obalit spekem.Pridal jsem taky jeden obrazek a bod.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Petra Burianová

nově v našem eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: špargl recept špargl recepty jak dlouho vařit chřest špargl jak varit chrest chrest recepty recept na špargl vaření chřestu recepty špargl recept špargl příprava chřestu zelený špargl recepty bílý špargl jak dlouho varit bily chrest spargel jak dlouho varit zeleny chrest recepty na špargl spargel recepty jak dlouho vařit mini chřest retigova

Suroviny: chřest, sůl, voda, tatarská omáčka, salsa mexická, omáčka čertovská,

TopRecepty.cz

Chřest /hromový kořen/

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oj2L