Cannelloni s chřestem a parmezánovou peřinkou
Recept ještě nebyl hodnocenChřest se šunkou a sýrem může být vynikajícím předkrmem. Zkuste jím však naplnit cannelloni a zapéct je s bešamelem a parmezánem a rázem se z předkrmu stane vynikající a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Chřest se šunkou a sýrem může být vynikajícím předkrmem. Zkuste jím však naplnit cannelloni a zapéct je s bešamelem a parmezánem a rázem se z předkrmu stane vynikající a…
Už jste zkusili připravit roládu z vykostěného kuřete? Ne? Právě je nejlepší chvíle. Lahodná náplň, jemné maso z kuřete, propečení tak akorát a vhodná příloha. To jsou…
Chřest se v posledních letech těší velké oblibě. Vyzkoušejte z něj uvařit tuto polévku. Základem je silný zeleninový vývar, ve kterém pak uvaříte hlavičky chřestu.…
Tipů na bleskové večeře není nikdy dost. Bramborové noky (gnocchi) koupíte hotové téměř v každém obchodě, ale domácím se mohou jen stěží vyrovnat. Během chvilky k nim…
Sezóna chřestu je krátká, o to víc si ji ale musíme užít! Zkuste ho tentokrát připravit pečený a přelitý jemnou holandskou omáčkou. Chřest je křehký, šťavnatý a tak…
Na trošce oleje osmažíme dosklovata pokrájenou cibuli, na kterou následně přidáme na nudličky nebo kostky pokrájené maso, opepřené a mírně osolené, dle vlasního výběru,…
Bielu špargľu umyjeme, olúpeme, uvaríme cca 10 minút so štipkou cukru.Tvaroh vymiešame so smotanou, osolíme, okoreníme, pretlačíme 1-2 strúčiky cesnaku, prifarbíme…
Zapni troubu .Do mísy vlož suroviny na těsto a pečlivě je promíchej aby vznikla celistvá hmota. Na pomoučené desce těsto rozděl na 10 kousků , vytvoř z nich malé…
Toastový chléb opečeme nasucho v toastovači (na pánvi, v troubě pod grilem...). Na pánvi rozehřejeme olej spolu s máslem, orestujeme kuřecí prso okořeněné dle chuti …
Špagety uvaříme al dente spolu s nimi 5 minut ovaříme i chřesty, scedíme do pekáče a dáme do horkých tavený sýr, aby se nám rozpustil. Maso si orestujeme na oleji,…
Chřest omyjeme a škrabkou očistíme od hlavičky ke kořenu. Uvaříme cca 5 minut v horké vodě, osušíme papírovým ubrouskem a obalíme je v hladké mouce, rozšlehaných vejcích…
Zeleninu očistíme dle našich zvyklostí, chřest pečlivě oloupeme. Brokolici dáme vařit do slané vody téměř do měkka. Chřest vaříme asi 15 min. ve slané vodě s lžičkou…
Celé stonky chřestu povařte 5 minut ve vodě. Sceďte. Do hrnce dejte nakrájený hermelín s cibulí, jáhly, víno a povařte asi 5 minut. Vše rozmixujte a dle chuti osolte. …
Zelený chřest omyjeme a bílý oloupeme a omyjeme. Chřest dáme povařit na skus do osolené vody na 5 - 7 minut, dle jeho tloušťky. Chřest můžeme povařit i v páře.Brambory…
Špargľu ošúpeme, uvaríme v osolenej vode a scedíme. Do vypláchnutého plechu vložíme rozvaľkané lístkové cesto, poukladáme naň na rezance narezanú salámu a špargľu. …
Cibuli, žampiony a olivy orestujeme a vložíme do mísy vyložené anglickou slaninou. Kuřecí prsa osolíme, opepříme a okořeníme garam masalou a restujeme na olivovém oleji…
Z kusu vepřové panenky podélně rozkrojíme plát, který lehce dlaní rozklepeme. Osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na plát masa dáme plátky šunky, kus chřestu a…
Na másle zpěníme cibulku a přidáme na kostičky nakrájený a očištěný chřest. Necháme pod pokličkou dusit dokud vše nezměkne. Poté přidáme trochu vody s vývarem a vše…
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Čerstvý chřest škrabkou na brambory oloupeme a…
Z okurky si odřízneme část, vydlabeme vnitřek a totéž z poloviny rajčete. Naaranžujeme podle libosti s ostatní zeleninou.
Zemiaky dobre umyjeme a aj so šupkou nakrájame na kolieska asi 5 mm hrubé.Väčší kus alobalu prehneme na polovicu a stred vymastíme olejom.Na vymastenú časť alobalu…
Tato specialita od našich sousedů, konkrétně z jižních Tyrol, je skvělým spojením jehněčího masa a zeleniny. Žebírka pečená spolu s kořenovou zeleninou, podlitá výborným…
Chcete ochutnat chřest jinak než s holandskou omáčkou? Vyzkoušejte ho obalit v trojobalu a osmažit. Křupavý chřest je výtečný jako rychlá večeře podávaný s čerstvým…
Indická kuchyně je velice pestrá a plná různých chutí a vůní. Koření, které tuto kuchyni charakterizuje, je bezesporu kari. Připravte si chutnou zeleninu na kari. Dle…