Jarní bramborové noky

lovie Kuchařka:

Bezmasá jídla 2 názory

54

Suroviny

Na noky:
4 brambory velké
polohrubá či hrubá mouka
prdopeč
2 žloutky
sůl
pepř
Na omáčku:
chřest
kukuřice (malá konzerva)
niva
eidam
tavený sýr
smetana či mléko
sůl
pepř
provensálské bylinky (nejlépe čerstvá směska)
česnek granulovaný
máslo
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme brambory, rozšťoucháme a ještě do teplých přidáme mouku, prášek do pečiva, žloutky, sůl a pepř a tvoříme nočky. Dle trpělivosti a času:)

  2. Chřest oloupeme, nakrájíme na malé špalíčky a do osolené vody dáme vařit asi na 8 minut. Mezitím do hlubší pánve nalijeme mléko či smetanu (vařím od oka, tak prostě nevím množství...poradíte si:), do horkého nasypeme nadrobenou nivu, postrouhaný eidam a tavený sýr a necháme rozpustit.

  3. Přidáme kukuřici, uvařený chřest, osolíme, opepříme a ochutíme bylinkami. Do hotové omáčky zamícháme asi lžíci másla a podáváme s bramborovými noky a zeleninou dle chuti...

Poznámka

Přílohou mohou být i vařené či opékané brambory nebo těstoviny.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jarní bramborové noky

  • Dian Dian(neregistrovaný)

    Vypadá to krásně, jdu to vyzkoušet.. :yes:

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Gnocchi máme moc rádi, ale kupuju je :-8. Možná se u tebe inspiruji omáčkou - s chřestem jsem je ještě nedělala. Tak Ď. za recept ;-)

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo