Trhané maso
Recept ještě nebyl hodnocenTrhané maso využijeme v různých sendvičích, či burgerech. Nejlepší je, když maso budeme před pečením delší dobu marinovat. Fenyklová semínka dodají masu zajímavé, lehce…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 043 kJ / 249 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 6,00 g |
Tuky | 4,00 g |
– nasycené | 0,60 g |
– nenasycené | 3,30 g |
–– mononenasycené | 2,50 g |
–– polynenasycené | 0,80 g |
––– omega 3 | 0,10 g |
Vláknina | 4,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 400 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 45,00 g |
– cukry | 2,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Trhané maso využijeme v různých sendvičích, či burgerech. Nejlepší je, když maso budeme před pečením delší dobu marinovat. Fenyklová semínka dodají masu zajímavé, lehce…
K jarním dnům patří čerstvé zelené bylinky. Jednou z těch v kuchyni nejpoužívanějších je bezesporu pažitka, typická svojí jemně pikantní chutí. Vychutnejte si tvarohovou…
Rychlá a zdravá snídaně nebo svačina, i pro děti do školy. Šťavnatá rajčata s jemnou mozzarellou spolu náramně fungují a v ciabattě vám navodí docela středomořskou nejen…
Caponata může trochu připomínat francouzské ratatouille, pochází však z Itálie. Jde o jídlo, které připravíme na pánvi z lilků a další zeleniny, a podáváme s opečenou…
Ciabatu rozrizneme podelne na pulky a pocesnekujeme. (Bud roztlaceny ale klidne i nakrajeny na malinkate kousicky. Kdo chce tak muze rozmackany cesnek smichat s trochou…
Změklé máslo utřeme s česnekem a solí. Ciabattu podélně rozřízneme a máslovou směsí oba kusy potřeme. Potom obložíme pokrájenou Mozarellou a dáme zapéct do trouby…
Rajčata nakrájíme na kostičky (cherry-na půlku), nakrájíme mozzarellu na kostičky (je to vcelku jedno), kapinku posolíme opravdu špetičku, pokapeme olivovým olejem a…
Rajčata nakrájíme na kostičky, vložíme do mísy. Přidáme v rukách najemno natrhanou bazalku, se solí rozetřený česnek a olivový olej. Poté nakrájíme na kolečka ciabattu a…
Do hrnce dejte rajčata, vývar, cukr a omáčky, osolte a opepřete. Uveďte k varu a vařte 5-10 minut. Vmíchejte mascarpone a tyčovým mixérem umixujte do hladka. Nechte v…
Rajčata nakrájíme na drobné kousíčky, přidáme česnek, sůl, bylinky, olivový olej a sýr. Směs navršíme na nakrájenou ciabattu a v předehřáté troubě zapékáme 5-10 minut.
Hrušky omyjeme, osušíme, odstraníme jádřince a pokrájíme na osminky. V misce si smícháme olivový olej s vinným octem Balsamico, a nadrcenými bylinkami. Osolíme, opepříme…
Italskou klobásku zbavíme střívka a smícháme s nakrájeným sýrem taleggio, osolíme, opepříme. Ciabattu orestujeme na olivovém oleji na pánvi. Na ciabattu poklademe směs z…
Kuřecí maso osolíme a opepříme a jemně rukou (v mikroténovém sáčku) rozklepeme do jemných steaků. Hodíme na pánev na rozpálený olej, opečeme z obou stran. Ciabattu…
4 velké listy ledového salátu si omyjeme vlažnou vodou a nakrájíme na pásky. Cherry rajčátka nakrájíme na polovinu a odstranímě dužinu a nakrájíme do salátu. Ze sýru…
Připravte si během chvilky výbornou svačinu nebo lehkou večeři. Základem je klasický italský chléb ciabatta, který naplníte pestrou směsí, ve které nechybí ani olivy.…
Červená čočka je skvělá díky krátké přípravě a neutrální chuti, kterou lze dobře kombinovat. Připravit z ní můžeme třeba lahodný salát, který podáváme na křupavé opečené…
Dobrý sendvič do ruky se hodí vždy, když se chystáme na výlet nebo do práce, či školy na svačinu. Jeho příprava vám nezabere moc času a vy budete moc během výletu snadno…
Hrušky oloupejte a postavte je špičkou nahoru do kastrůlku. Pokapejte citronem, přelijte vínem, posypte cukrem, přidejte rozinky a koření, zakryjte poklicí a duste asi…
Smícháme trochu oleje s česnekem, špetkou soli a nasekanými bylinkami. Potřeme tím ciabattu z obou stran a pod grilem zapečeme do křupava.Sýr nakrájíme na plátky a…
Ciabattu rozkrojíme podélně napůl, obě půlky vložíme do kontaktního grilu a necháme je na chvilku zapéct. Opečenou ciabattu naplníme sýrem, šunkou, listovým špenátem a…
Maso si nejdříve předem naložíme. Plátek masa osolíme, opepříme, pokapeme worcestrem a potřeme hořčicí. Pokapeme malinko olejem a zabalíme do alobalu. Necháme odležet do…
Do pekárny dáme tekuté a sypké ingredience a zapneme program Toust (na pekárně Siesta - nevím, jak se to jmenuje na jiných pečkách)). Makovou náplň jsem dala hned před…
Plátky chleba krátce ponořte do oleje, opečte na pánvi nebo grilu. Plátky sýra nechte pomalu roztavit na pánvi nebo nad žhavými uhlíky v krbu. Položte na opečený chléb a…
Ciabattu rozkrojíme napůl a lehounce potřeme máslem v hodně slabé vrstvě.Vejce ušleháme se šunkou nakrájenou na kousky, solí a petrželkou. Žampiony nakrájíme na plátky,…