Chlebíčky s řepným hummusem
Recept ještě nebyl hodnocenChlebíčky, které upoutají na první pohled. Pečená červená řepa jim dodává výraznou barvu, karamelizovaná medová cibulka zase neobyčejnou vůni, a s plátkem avokáda a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 043 kJ / 249 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 6,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,00 g |
| Tuky | 4,00 g |
| – nasycené | 0,60 g |
| – nenasycené | 3,30 g |
| –– mononenasycené | 2,50 g |
| –– polynenasycené | 0,80 g |
| ––– omega 3 | 0,10 g |
| Vláknina | 4,60 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 400 mg |
| Sůl | 1,00 g |
| Sacharidy | 45,00 g |
| – cukry | 2,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Chlebíčky, které upoutají na první pohled. Pečená červená řepa jim dodává výraznou barvu, karamelizovaná medová cibulka zase neobyčejnou vůni, a s plátkem avokáda a…
Trhané maso využijeme v různých sendvičích, či burgerech. Nejlepší je, když maso budeme před pečením delší dobu marinovat. Fenyklová semínka dodají masu zajímavé, lehce…
Změklé máslo utřeme s česnekem a solí. Ciabattu podélně rozřízneme a máslovou směsí oba kusy potřeme. Potom obložíme pokrájenou Mozarellou a dáme zapéct do trouby…
Maso si nejdříve předem naložíme. Plátek masa osolíme, opepříme, pokapeme worcestrem a potřeme hořčicí. Pokapeme malinko olejem a zabalíme do alobalu. Necháme odležet do…
Italskou klobásku zbavíme střívka a smícháme s nakrájeným sýrem taleggio, osolíme, opepříme. Ciabattu orestujeme na olivovém oleji na pánvi. Na ciabattu poklademe směs z…
Rajčata nakrájíme na kostičky (cherry-na půlku), nakrájíme mozzarellu na kostičky (je to vcelku jedno), kapinku posolíme opravdu špetičku, pokapeme olivovým olejem a…
Rychlá a zdravá snídaně nebo svačina, i pro děti do školy. Šťavnatá rajčata s jemnou mozzarellou spolu náramně fungují a v ciabattě vám navodí docela středomořskou nejen…
Sendvič s grilovaným hermelínem je výborná a rychlá večeře, která skvěle zasytí. Když sýr doplníme plátky vařené červené řepy, získáme dokonalou chuťovou kombinaci. Druh…
Maso očistíme, odblaníme, pokapeme olejem a vetřeme ho důkladně rukama do masa. Necháme asi 30 minut odležet při pokojové teplotě. Zapneme troubu na 170°C. Rozpálíme…
Kuřecí maso osolíme a opepříme a jemně rukou (v mikroténovém sáčku) rozklepeme do jemných steaků. Hodíme na pánev na rozpálený olej, opečeme z obou stran. Ciabattu…
Rajčata nakrájíme na drobné kousíčky, přidáme česnek, sůl, bylinky, olivový olej a sýr. Směs navršíme na nakrájenou ciabattu a v předehřáté troubě zapékáme 5-10 minut.
Tofu rozřízneme podélně na dva kusy. V misce smícháme olivový olej, sójovou omáčku, uzenou papriku a prolisovaný česnek. Touto směsí potřeme tofu rovnoměrně z obou stran…
Nasekejte listy kapusty, poduste na oleji, přidejte utřený česnek a hotové osolte a opepřete podle chuti. Plátky ciabatty pokapejte olejem, opečte, lehce potřete…
Smícháme trochu oleje s česnekem, špetkou soli a nasekanými bylinkami. Potřeme tím ciabattu z obou stran a pod grilem zapečeme do křupava.Sýr nakrájíme na plátky a…
Rajčata nakrájíme na kostičky, vložíme do mísy. Přidáme v rukách najemno natrhanou bazalku, se solí rozetřený česnek a olivový olej. Poté nakrájíme na kolečka ciabattu a…
Ciabattu rozkrojíme podélně napůl, obě půlky vložíme do kontaktního grilu a necháme je na chvilku zapéct. Opečenou ciabattu naplníme sýrem, šunkou, listovým špenátem a…
Do hrnce dejte rajčata, vývar, cukr a omáčky, osolte a opepřete. Uveďte k varu a vařte 5-10 minut. Vmíchejte mascarpone a tyčovým mixérem umixujte do hladka. Nechte v…
Ciabatu rozrizneme podelne na pulky a pocesnekujeme. (Bud roztlaceny ale klidne i nakrajeny na malinkate kousicky. Kdo chce tak muze rozmackany cesnek smichat s trochou…
Caponata může trochu připomínat francouzské ratatouille, pochází však z Itálie. Jde o jídlo, které připravíme na pánvi z lilků a další zeleniny, a podáváme s opečenou…
Připravte si během chvilky výbornou svačinu nebo lehkou večeři. Základem je klasický italský chléb ciabatta, který naplníte pestrou směsí, ve které nechybí ani olivy.…
Červená čočka je skvělá díky krátké přípravě a neutrální chuti, kterou lze dobře kombinovat. Připravit z ní můžeme třeba lahodný salát, který podáváme na křupavé opečené…
K jarním dnům patří čerstvé zelené bylinky. Jednou z těch v kuchyni nejpoužívanějších je bezesporu pažitka, typická svojí jemně pikantní chutí. Vychutnejte si tvarohovou…
Dobrý sendvič do ruky se hodí vždy, když se chystáme na výlet nebo do práce, či školy na svačinu. Jeho příprava vám nezabere moc času a vy budete moc během výletu snadno…
Grilovaná kukuřice s bylinkovým máslem a pečenými cherry rajčátky je letní klasika, která nikdy nezklame. Sladká kukuřice získá na ohni jemně kouřovou chuť a bylinkové…