Crostini s hruškou, octem Balsamico a modrým sýrem

varilamyskakasicku Kuchařka: varilamyskakas…

Ostatní 14 názorů

Suroviny

8-10 plátků Ciabatty nebo jiného bílého chleba
2-3 tvrdší hrušky
80 g Gorgonzoly nebo jiného modrého sýra
1 PL olivového oleje
1 ČJ vinného octa Aceto Balsamico
sůl
pepř
bylinky (tymián, petrželka)
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Hrušky omyjeme, osušíme, odstraníme jádřince a pokrájíme na osminky. V misce si smícháme olivový olej s vinným octem Balsamico, a nadrcenými bylinkami. Osolíme, opepříme a obalíme v marinádě.

  2. Osminky hrušek s marinádou poklademe na plech s pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na cca 12 - 15 minut, dokud kraje hrušek nezačnou pěkně zlátnout.

  3. Na plátky ciabatty nebo jiného bílého chleba, poklademe opečené hrušky, přidáme modrý sýr a zapékáme ve vyhřáté troubě na cca 4 minuty. Crostini podáváme teplé, můžeme je ozdobit brusinkami, bylinkami apod.

Poznámka

Zdroj: Billa Gusto- magazín podzim 2013

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Crostini s hruškou, octem Balsamico a modrým sýrem

Tématické fráze: hrušky s plísňovým sýrem vaření s hruškou hrníčkové knedlíky hrusky se sýrem opečená hruška se sýrem hruška opečená se sýrem billa gusto podzim 2018 crostini hruska s plesnivym sýrem jak udelat crostini recept na crostini aceto balsamico billa olivový olej s vinným octem salat s hruskou a modrym recept s hruskou billa gusto podzim 2013 salát s vinným octem a hruškou marinády s balsamicovým octem co s vinnym octem salát s hruškami s modrým sýrem salat s hruskou a modrym syrem