

Ciabatta zapečená se žampiony a vaječnou směsí
Suroviny 1 porce
- 1 ciabatta
- 2 vejce
- 4 plátky šunky
- 2 žampiony
- pórek
- špetka soli
- tvrdý sýr
- máslo
- petrželka
Postup přípravy receptu
Ciabattu rozkrojíme napůl a lehounce potřeme máslem v hodně slabé vrstvě.
Vejce ušleháme se šunkou nakrájenou na kousky, solí a petrželkou. Žampiony nakrájíme na plátky, pórek na půlkolečka. Tvrdý sýr nastrouháme.
Obě půlky ciabatty posypeme pórkem a poklademe plátky žampionů. Dáme do trouby vyhřáté na 150 stupňů na cca 5-8 minut.
Když žampiony začnou lehce hnědnout, navrstvíme na ciabattu vaječnou směs. Pokud jí máme víc, může nám trochu spadnout z ciabatty dolů, ale většina se jí vsákne.
Dáme opět do trouby na cca 10 minut zapéct.
Nakonec posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme ještě asi 5-10 minut.
Poznámka od kuchařky
Je dobré ciabattu péci na alobalu nebo na pečícím papíru, pak to, co spadne, nezašpiní troubu.
Ciabatta může být klidně i trochu starší, nemusí být čerstvá, v troubě se trochu rozpeče.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Ciabatta zapečená se žampiony a vaječnou směsí
K receptu nejsou žádné komentáře.