Ciabatta s flank steakem à la roastbeef

Marie Svarcova Kuchařka: Marie Svarcova

Doba přípravy: 30 minut + odležení masa 4 porce Hovězí maso 4 názory

Suroviny

300 g flank steaku - vyzrálého
2 lžíce olivového oleje
1 lžička dijonské hořčice
sůl
pepř
4 ciabatty s dýňovými semínky
2 lžíce majonézy
pár kapek srirachy nebo chilli oleje
4 listy římského salátu (ledový, hlávkový apod.)
nakládaná mrkev s ředkví (nemusí být)
4 menší sterilované okurky
1 jarní cibulka
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso očistíme, odblaníme, pokapeme olejem a vetřeme ho důkladně rukama do masa. Necháme asi 30 minut odležet při pokojové teplotě. Zapneme troubu na 170°C. Rozpálíme pánev a maso prudce asi minutu z každé strany necháme zatáhnout. Teprve když je takto připravené, osolíme a opepříme dle chuti a potřeme hořčicí. Malý pekáček nebo zapékací misku vyložíme pečícím papírem, na ten položíme maso a dáme na 10-15 minut do trouby (záleží jak chceme propečené).

  2. Po vyndání z trouby necháme maso úplně vychladnout, dáme na chvilku i do chladničky, nevyteče při krájení žádná šťáva. Nakrájíme na velmi tenké plátky jako rostbíf.
    Ciabattu můžeme upéct, ale klidně použijeme koupenou. Rozřízneme uprostřed a naplníme. Nejprve potřeme spodní část majonézou (množství, kolik má kdo rád), podle chuti zakápneme srirachou nebo chilli olejem (kdo nemá rád, nemusí dát).

  3. Na majonézu položíme list salátu, trošku nakládané zeleniny (asi na 2 sousta, nabereme 1 vidličku), na to položíme plátky okurek, flank steaku a cibulky. Přiklopíme vrchní části a podáváme (nebo můžeme udělat malé občerstvení).

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Ciabatta s flank steakem à la roastbeef

  • Eja57: :-D:-K

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    " Bylo to hned snědené" ...taky bych to hned snědla.....:-K

    Odpovědět

  • Eja57: :-K díky za komentář, já to balím pokud mám větší kus masa. tentokrát jsem ho nechala volně v malinkém pekáčku a jak patrno z fotky nevyteklo při krájení nic, ale bylo by asi víc pevné ( na tom kousku to moc nevadilo, :-)bylo to hned snědené) :-K hezký večer a pevné zdraví. :-):-K

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Velmi bych doporučila maso po vytažení z trouby pevně utáhnout do dvojitého alobalu....

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo