Bageta plněná hovězím masem

terezicka1 Kuchařka: terezicka1

Doba přípravy: 30 minut plus pečení 2 porce Předkrmy 4 názory

Suroviny

2 ciabatty
Dresink:
200 ml nejlépe domácí Majolky®
1 hlava česneku
sůl
pepř
lžička dijonské hořčice
pár kapek citronové šťávy
Na maso:
200 g plátek nízkého roštěnce
sůl
pepř
2 lžíce dijonské hořčice
2 lžičky worcestru
Nápln:
2 červené papriky
hrnek pokrájených žampionů
2 červené cibule
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Maso si nejdříve předem naložíme. Plátek masa osolíme, opepříme, pokapeme worcestrem a potřeme hořčicí. Pokapeme malinko olejem a zabalíme do alobalu. Necháme odležet do druhého dne.

  2. Druhý den si maso vyndáme a necháme v pokojové teplotě. Na pekáček dáme pečící papír a položíme na něj napůl rozkrojené papriky. Hlavu česneku zabalíme celý do alobalu. Pokapeme papriky olejem a zapečeme na 220 °C dozlatova. Pak osolíme a opepříme.

  3. Plátek masa si opečeme na pánvi zprudka z obou stran asi 3 minutky a pak zabalíme do alobalu. Dopečeme v troubě na 180 °C asi 10 minut.

  4. Mezitím si v kastrůlku rozpustíme oříšek másla a přidáme trochu oleje. Vložíme nakrájenou cibuli a zesklovatíme. Přidáme pokrájené žampiony a restujeme. Dochutíme solí a pepřem.

  5. Na dresing si připravíme misku, kam dáme majolku, sůl, pepř, citronovou šťávu, hořčici a zamícháme. Upečený česnek vymačkáme do ochucené majolky.

  6. Z papriky sloupneme slupku.

  7. Když máme vše připraveno, rozřízneme bagetku a na grilovací pánvi ji opečeme a zatěžkáme kastrůlkem.

  8. Bagetku pomažeme dresingem, poklademe směs žampionů a cibule, maso nakrájené na tenké plátky, osolíme a opepříme. Přidáme pečenou papriku, kterou jsme nakrájeli na proužky. Vrchní stranu též pomažeme dresingem a přiklopíme.

Poznámka

Další mé recepty najdete zde:http://www.vareniapeceni.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 126 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bageta plněná hovězím masem

  • terezicka1 terezicka1(autorka receptu)

    Jéé, tak to mne těší. Já tyhle bagety zbožňuju :-)

    Odpovědět

  • Mary Cakes Mary Cakes

    Dobrý den, včera jsem si je udělala k večeři a byli tak dobrá, že jsem je ukuchtila i dnes a snědla jsem jich snad 30..no ten pásek jsem si povolit musela :-8

    Odpovědět

  • terezicka1 terezicka1(autorka receptu)

    Já už na to měla dlouho chuť. Vždycky když jdu kolem bageterie, tak slintam :D

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    Tenhle recept jsem nedávno někde četla, jen už nevím kde :) Musí to být vynikající. Na začátku jsem se trochu lekla množství česneku, ale když je pečený, tak je to jiná.... :)
    No, já se ale nedělám ani se zeleninou, ani s dresingem a z nízkého roštěnce si vždycky udělám roastbeef :-D

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: plněné bagety dresing do bagety roastbeef bageta houbová omáčka s masem a worcestrem dresink do bagety plněná bageta recept bageta s mletym masem domácí plněné bagety dresing do bagety recept bageta s roastbeef recept na dresing do bagety dresing na bagety dresink na bagetu plněné bagety mletým masem bageta plnena mletym masem domácí plněná bageta plněna bageta bageta roastbeef dresing na bagetu recept na dresing do baget

Zapomněl/a jsem heslo