Bageta plněná hovězím masem

terezicka1 Kuchařka: terezicka1

Doba přípravy: 30 minut plus pečení 2 porce Předkrmy 4 názory

Suroviny

2 ciabatty
Dresink:
200 ml nejlépe domácí Majolky®
1 hlava česneku
sůl
pepř
lžička dijonské hořčice
pár kapek citronové šťávy
Na maso:
200 g plátek nízkého roštěnce
sůl
pepř
2 lžíce dijonské hořčice
2 lžičky worcestru
Nápln:
2 červené papriky
hrnek pokrájených žampionů
2 červené cibule
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso si nejdříve předem naložíme. Plátek masa osolíme, opepříme, pokapeme worcestrem a potřeme hořčicí. Pokapeme malinko olejem a zabalíme do alobalu. Necháme odležet do druhého dne.

  2. Druhý den si maso vyndáme a necháme v pokojové teplotě. Na pekáček dáme pečící papír a položíme na něj napůl rozkrojené papriky. Hlavu česneku zabalíme celý do alobalu. Pokapeme papriky olejem a zapečeme na 220 °C dozlatova. Pak osolíme a opepříme.

  3. Plátek masa si opečeme na pánvi zprudka z obou stran asi 3 minutky a pak zabalíme do alobalu. Dopečeme v troubě na 180 °C asi 10 minut.

  4. Mezitím si v kastrůlku rozpustíme oříšek másla a přidáme trochu oleje. Vložíme nakrájenou cibuli a zesklovatíme. Přidáme pokrájené žampiony a restujeme. Dochutíme solí a pepřem.

  5. Na dresing si připravíme misku, kam dáme majolku, sůl, pepř, citronovou šťávu, hořčici a zamícháme. Upečený česnek vymačkáme do ochucené majolky.

  6. Z papriky sloupneme slupku.

  7. Když máme vše připraveno, rozřízneme bagetku a na grilovací pánvi ji opečeme a zatěžkáme kastrůlkem.

  8. Bagetku pomažeme dresingem, poklademe směs žampionů a cibule, maso nakrájené na tenké plátky, osolíme a opepříme. Přidáme pečenou papriku, kterou jsme nakrájeli na proužky. Vrchní stranu též pomažeme dresingem a přiklopíme.

Poznámka

Další mé recepty najdete zde:http://www.vareniapeceni.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 23 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bageta plněná hovězím masem

  • terezicka1 terezicka1(autorka receptu)

    Jéé, tak to mne těší. Já tyhle bagety zbožňuju :-)

    Odpovědět

  • Mary Cakes Mary Cakes

    Dobrý den, včera jsem si je udělala k večeři a byli tak dobrá, že jsem je ukuchtila i dnes a snědla jsem jich snad 30..no ten pásek jsem si povolit musela :-8

    Odpovědět

  • terezicka1 terezicka1(autorka receptu)

    Já už na to měla dlouho chuť. Vždycky když jdu kolem bageterie, tak slintam :D

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    Tenhle recept jsem nedávno někde četla, jen už nevím kde :) Musí to být vynikající. Na začátku jsem se trochu lekla množství česneku, ale když je pečený, tak je to jiná.... :)
    No, já se ale nedělám ani se zeleninou, ani s dresingem a z nízkého roštěnce si vždycky udělám roastbeef :-D

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: dresing do bagety houbová omáčka s masem a worcestrem bageta s mletym masem domácí plněné bagety dresing do bagety recept bageta s roastbeef roastbeef bageta recept na dresing do bagety dresing na bagety plněné bagety mletým masem bageta plnena mletym masem plněna bageta bageta roastbeef dresing recept k bagete roastbeef v bagete plněné bagety roastbeef bageta recept plnene bagety zapecene masem dressing bageta recept zampiony plnene hovezim masem

Zapomněl/a jsem heslo