Lilková caponata
Caponata může trochu připomínat francouzské ratatouille, pochází však z Itálie. Jde o jídlo, které připravíme na pánvi z lilků a další zeleniny, a podáváme s opečenou ciabattou jako lehký oběd nebo předkrm.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 148 kJ / 513 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,53 g |
Tuky | 4,20 g |
Vláknina | 28,10 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 304 mg |
Sůl | 0,54 g |
Sacharidy | 90,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z lilků odřízneme oba konce a lilky nakrájíme na asi 2cm kostky. Vložíme do cedníku, prosolíme a necháme asi 30 minut vypotit. Pak lilky opláchneme a osušíme.
Krok 2: Na oleji osmahneme oloupanou a nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme lilky, na malé kousky nakrájený fenykl, cuketu a vše opékáme.
Krok 3: Po chvilce vmícháme protlak, cukr a balzamikový ocet. Za občasného míchání orestujeme, ke konci přidáme rajčátka, olivy a nadrobno posekanou bazalku. Směs dochutíme solí a pepřem.
Krok 4: Ciabattu nakrájíme na kostky, rozložíme na plech a zakápneme olejem. V troubě ji opečeme dokřupava. Nakonec caponatu posypeme piniemi a opečenou ciabattou.
Zveřejněno 1. 7. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lilková caponata
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/73Xgw
Moje poznámka
Lilková caponata
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/73Xgw
Nejnovější recepty
Lečo v omeletě
Přidáno před 16 hodinami
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Květák bez smažení
Přidáno 2. 7. 2025 16:46
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno 2. 7. 2025 13:51
Cuketová směs na cokoli
Přidáno 2. 7. 2025 08:29
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno 2. 7. 2025 07:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chléb z ovesných vloček
vikinka09 před 7 hodinami
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Klar98 před 7 hodinami
Palačinky se šunkou plněné sýrem
Elen0766 před 9 hodinami
Pikantní medová žebra
jirkastu před 9 hodinami
Křehký jablkový koláč
Theodora před 9 hodinami
Maková náplň
mismi před 10 hodinami
Znojemská omáčka s rýží
Wenaneta před 11 hodinami
Kuřecí polévka s nudlemi
Kajkajak před 12 hodinami
Žampionovo-kuřecí guláš
Jan Nemec před 12 hodinami
Suroviny:
lilek,
sůl,
olej olivový,
cibule,
fenykl,
cuketa,
protlak rajčatový,
cukr krupice,
ocet balsamiko,
olivy černé,
rajče cherry,
bazalka čerstvá,
sůl,
pepř mletý,
ořechy piniové,
ciabatta
Komentáře (1)
K receptu nejsou žádné komentáře.