Kuře s vinnou omáčkou
Recept ještě nebyl hodnocenNa másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli.Potom k ní přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a opékáme do zlatohněda.Pak vložíme osolené a opepřené kuře…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli.Potom k ní přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a opékáme do zlatohněda.Pak vložíme osolené a opepřené kuře…
Tato polévka z vepřových žeber a kořenové zeleniny vás během sychravého počasí příjemně zahřeje. Vývar s masem a mrkví servírujeme na talíři ozdobeném šunkou, přidáme…
Minestrone je tradiční hustá italská zeleninová polévka. Název Minestrone pochází z italského slova minestra - polévka. Sytou zeleninovou polévku můžete libovolně…
Očistíme reďkovku, nastrúhame.Očistenú cibuľu pokrájame, spoločne s reďkovkou mierne nasolíme a necháme odstáť.Zmiešame cibuľu, reďkovku, kukuricu, prepláchnutú fazuľu…
Kuřecí stehna naporcujeme na menší kousky.Kuřecí kousky rychle opečeme na rozehřátém oleji ze všech stran.Kuře odhrneme trochu stranou, vsypeme najemno nakrájenou cibuli…
K Vánocům neodmyslitelně patří také rybí polévka. V tomto receptu představujeme vývar z rybích odřezků, zeleniny a koření. Čirý vývar poté doladíme na másle osmahnutou…
Žampiony oloupeme, nakrájíme na plátky, na trošce oleje orestujeme dozlatova a necháme vychladnout.Dýním odkrojíme kousek horní části se stopkou a vydlabeme. Vnitřek…
Kuřecí prsa nakrájíme na stejně široké pruhy a následně na kostky. Vše osolíme, opepříme a na polovině rozpuštěného másla opečeme do měkka.V druhé menší pánvi…
Očistenú tekvicu nastrúhame na slzičkovom strúhadle, kapustu nakrájame na rezance, cibuľu na mesiačiky, papriku na menšie kúsky.Všetko dáme do misy, mierne posolíme a…
Smetanu smícháme s tymiánem a muškátovým oříškem.Cibuli nakrájíme na tenké plátky.Listové těsto rozložíme na plech a potřeme ochucenou smetanou. Necháme nepotřené pouze…
Šťouchané brambory mají mnoho různých variací a chutí. V tomto receptu najdete inspiraci na brambory s orestovanou cibulkou a jablky. Dochutit můžete také jablečným…
Krúpy prepláchneme a namočíme na 2 hod do studenej vody.Slaninu nakrájame na malé kocôčky a rozpražíme. Pridáme nadrobno narezanú cibuľu a orestujeme. Zaprášime múkou a…
Okurky jsou mimo sezónu příliš drahé a nemají tak příjemnou chuť. Proto je dobré se na zimu zásobit a připravit si okurkový salát. Přestože ho není nutné zavařovat,…
Kuřecí skelet nebo stehno vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, přidáme kousek cibule a velmi pozvolna vaříme, spíš necháme jen táhnout.Po uvaření vývar přecedíme a…
Králíkovi oddělíme přední i zadní nohy.Hřbet se žebry opatrně vykostíme a zadní stehna také.Osolíme, opepříme.Odřezky nakrájíme na malinké kousky.Na pánvi vyškvaříme na…
Dýni nakrájíme na menší kostky a na sucho v troubě opečeme doměkka. Necháme vychladnout.K vychladlé dýní přidáme na kolečka nakrájenou cibuli.Olej prošleháme se solí a…
Květák je u nás k dostání celoročně. Je to skvělá zelenina, ze které připravíte mnoho různých pokrmů. V tomto receptu použijeme květák na nákyp. Ke květáku přidáme sýr,…
Člověk by měl za den sníst dostatek zeleniny a ovoce. Pro ty, co mají s tímto příjmem problém, máme tip. Připravte si tento zapečený pokrm. Jeho základ tvoří zelený…
Zapneme troubu na cca 200°C.Spodek pekáče vysypeme nahrubo nakrájenou cibulí a třemi stroužky česneku pokrájenými na plátky.Do misky vyloupneme upečené stroužky, trochu…
Všechny kousky z králíka zalijeme studenou vodou. Přidáme koření, cibuli, česnek, libeček a vaříme do měkka, cca 50-60 minut.Po půl hodině přidáme očištěnou zeleninu,…
Zeleninu, máme-li čerstvou, dáme povařit do osolené vody do poloměkka a po vychladnutí nakrájíme na menší dílky.Hlívu natrháme na 1 cm proužky, slaninu a cibuli…
Tuňáková pomazánka je snad jednou z nejoblíbenějších pomazánek, která je navíc bohatá na bílkoviny. Skvěle chutná i na jednohubkách, ale připravit ji můžete i jako…
Cibuli nakrájíme na jemno a vložíme do hrnce. Přidáme kuřecí stehna, koření a rozmarýn. Podlijeme vývarem a dusíme do měkka.Kuřecí stehna vyjmeme z hrnce a v troubě pod…
Tyto chutné jednohubky naaranžujeme do tvaru malých plachetnic, díky tomu zaujmou nejen chutí, ale i vzhledem. Připravíme je z rohlíku, tvarohové pomazánky a tvrdého…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Jablečné čatní: Do pikantní indické omáčky z českých jablek patří cibule, typickou chuť dodá kombinace chilli a skořice
Vypadá jako rýže, podobně chutná, říká se jí tak, ale rýže to není! Víte, o které potravině je řeč?
Zákusek inspirovaný nanukem: Ať božské Míša řezy ovládnou i vaši domácnost!