Pita hambáč
Recept ještě nebyl hodnocenPita chléb osmahneme na suché pánvi. Hovězí maso smícháme se solí a pepřem, nic víc, jinak to není hamburger. Necháme chvíli odležet, pak rozdělíme na čtyři díly a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pita chléb osmahneme na suché pánvi. Hovězí maso smícháme se solí a pepřem, nic víc, jinak to není hamburger. Necháme chvíli odležet, pak rozdělíme na čtyři díly a…
Jednotlivé porce filé osolíme, opepříme, přídáme kmín. Opékáme na olivovém oleji cca 5 min z každé strany. Přidáme nakrájenou cibuli a česnek.Pak poklademe na plátky…
Ve velké pánvi rozpálíme olivový olej a 5-7 minut v něm smažíme cibulku, až změkne. Poté přisypeme česnek a sardele a smažíme je 2 minuty nebo dokud se maso nerozpadne…
Kloboučky žampionů vydlabeme lžičkou, vše vydlabané i nožičky, nakrájime na malé kousky. Špek nakrájíme, vyškvaříme, přidáme nakrájenou cibulí, osmažíme, pak nakrájené…
Na oleji opražíme narezanú cibuľu a cesnak, pridáme na kocky narezaný baklažán, mrkvu, ružičkovú kapustu, petržlen a zemiaky, ochutíme koreninami, osolíme, zalejeme…
Na oleji opražíme narezanú cibuľu a cesnak, pridáme na kocky narezaný baklažán, mrkvu, ružičkovú kapustu, petržlen a zemiaky, ochutíme koreninami, osolíme, zalejeme…
Uzené maso uvaříme. Na sádle orestujeme cibuli, přidáme cukr, zelí, po chvíli zalijeme vývarem z uzeného masa a povaříme doměkka. Rozmixujeme na hladký krém a zjemníme…
Tvaroh zmiešame s najemno nakrájanou cibuľou, prelisovaným cesnakom, nasekanými bylinkami, šťavou a soľou. Tvaroh nepoužívame termizovaný, ale pevnejší.Do prsíčiek…
Kuřecí prsa nakrájíme na plátky, jemně osolíme a vložíme do připravené kaše a dáme na pár hodin odležet do chladna. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli na kolečeka.…
Sekanou si připravíme, jak jsme zvyklí. Vytvoříme si tělíčka želviček, velikost asi jako dlaň, ale můžou být i menší. Dlouhé pásky anglické slaniny si podle potřeby…
Do vody dáme vařit oboje maso, přidáme veškeré čerstvé a suché koření i bylinky, přidáme na kolečka nakrájený zázvor a vaříme asi 40 min.mírným varem. Po této době by…
V kastrůlku rozpustíme máslo, osmahneme nakrájenou cibulku, přidáme špenát a dusíme. Mezitím si v pánvičce na oleji osmažíme na menší kousky nakrájené kuřecí maso,…
Cizrnu si nejlépe přes noc namočíme. Vaříme ve vodě s tymiánem a bazalkou asi hodinu. Poté vodu slijeme a cizrnu propláchneme studenou vodou.Maso si nakrájíme na…
Med, alkohol, sůl, prolisovaný česnek a pepř- nejlépe čerstvě namletý, smícháme dohromady.Tuto směs natřeme na žebírka a ty vložíme do PH a prokládáme cibulí.Zalejeme…
Osmahneme cibuli, přidáme klobásu, česnek. Řízky nařízneme, okořeníme, pomažeme hořčicí. Dusíme s cibulí, klobásou a česnekem, po změknutí přidáme fazole.
Na pánvi smažíme na olivovém oleji nakrájenou cibulku, přidáme nakrájenou papriku, na kolečka mrkev, brambory nakrájené taky na kolečka, okořeníme, dáme oloupaná…
Na oleji osmahneme cibuli nakrájenou na kostičky, přidáme předem namočené houby, ochutíme vegetou a podusíme doměkka.Pak přidáme hrášek a nakrájený tempeh a ještě chvíli…
Králíka si naporcujeme a prosolíme a posypeme kmínem, do pekáče dáme trochu oleje, na něj dáme 1 nakrájenou cibuli s půlkou stroužků česneku na plátky a pak si…
Dáme vařit osolenou vodu a při začátku vaření přidáme srdce s bobkovým listem, pepřem a vaříme do měkka. Po uvaření dáme hned srdce do studené vody a vychladlé krájíme…
Očistíme králičí nožky, cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, papriku na proužky a rajčata podle velikosti na čtvrtky nebo kostky.V hlubší pánvi na oleji opečeme cibuli a…
Na olivovém oleji zprudka restujeme několik minut proužky cibule, půlky stroužků česneku, hranolky mrkve a větší kousky očištěných žampiónů.Odstavíme ze sporáku a…
Na oleji speníme cibuľu, pridáme fazuľky, pretlačíme cesnak, pasírované paradajky, vodu, pokrájané stonky zeleru, čierne korenie, osolíme a prisladíme. Varíme na skus.
Zemiaky osupeme, mrkvu ocistime a uvarime do makka vo vode. Kesu orechy namocime na pol hodiny do vody a rozmixujeme spolu s vodou, v ktorej boli namocene a 2 stredne…
Spaříme rajčata, odšlupkujeme je, odstraníme "bubáky" a nakrájíme na čtvrtinky. Do většího hrnce nalejeme trošku olivového oleje a na něm zpěníme do zlatova jednu větší…