Trhané maso
Recept ještě nebyl hodnocenTrhané maso využijeme v různých sendvičích, či burgerech. Nejlepší je, když maso budeme před pečením delší dobu marinovat. Fenyklová semínka dodají masu zajímavé, lehce…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 043 kJ / 249 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 6,00 g |
Tuky | 4,00 g |
– nasycené | 0,60 g |
– nenasycené | 3,30 g |
–– mononenasycené | 2,50 g |
–– polynenasycené | 0,80 g |
––– omega 3 | 0,10 g |
Vláknina | 4,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 400 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 45,00 g |
– cukry | 2,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Trhané maso využijeme v různých sendvičích, či burgerech. Nejlepší je, když maso budeme před pečením delší dobu marinovat. Fenyklová semínka dodají masu zajímavé, lehce…
Rychlá a zdravá snídaně nebo svačina, i pro děti do školy. Šťavnatá rajčata s jemnou mozzarellou spolu náramně fungují a v ciabattě vám navodí docela středomořskou nejen…
Rajčata nakrájíme na kostičky, vložíme do mísy. Přidáme v rukách najemno natrhanou bazalku, se solí rozetřený česnek a olivový olej. Poté nakrájíme na kolečka ciabattu a…
Maso si nejdříve předem naložíme. Plátek masa osolíme, opepříme, pokapeme worcestrem a potřeme hořčicí. Pokapeme malinko olejem a zabalíme do alobalu. Necháme odležet do…
Ciabattu rozkrojíme podélně napůl, obě půlky vložíme do kontaktního grilu a necháme je na chvilku zapéct. Opečenou ciabattu naplníme sýrem, šunkou, listovým špenátem a…
Kuřecí maso osolíme a opepříme a jemně rukou (v mikroténovém sáčku) rozklepeme do jemných steaků. Hodíme na pánev na rozpálený olej, opečeme z obou stran. Ciabattu…
Plátky chleba krátce ponořte do oleje, opečte na pánvi nebo grilu. Plátky sýra nechte pomalu roztavit na pánvi nebo nad žhavými uhlíky v krbu. Položte na opečený chléb a…
Změklé máslo utřeme s česnekem a solí. Ciabattu podélně rozřízneme a máslovou směsí oba kusy potřeme. Potom obložíme pokrájenou Mozarellou a dáme zapéct do trouby…
Do hrnce dejte rajčata, vývar, cukr a omáčky, osolte a opepřete. Uveďte k varu a vařte 5-10 minut. Vmíchejte mascarpone a tyčovým mixérem umixujte do hladka. Nechte v…
Rajčata nakrájíme na kostičky (cherry-na půlku), nakrájíme mozzarellu na kostičky (je to vcelku jedno), kapinku posolíme opravdu špetičku, pokapeme olivovým olejem a…
Oloupané šalotky nasekejte nadrobno. Poduste hrášek i šalotku na másle doměkka, šalotka by měla zůstat jen sklovitá. Přidejte hrst nasekané máty, osolte a opepřete.…
Hermelín potřeme olivovým olejem, posypeme kořením na grilovaný sýr, zabalíme do alobalu a pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 15 minut.Mezitím připravíme bagetu,…
Smícháme trochu oleje s česnekem, špetkou soli a nasekanými bylinkami. Potřeme tím ciabattu z obou stran a pod grilem zapečeme do křupava.Sýr nakrájíme na plátky a…
Italskou klobásku zbavíme střívka a smícháme s nakrájeným sýrem taleggio, osolíme, opepříme. Ciabattu orestujeme na olivovém oleji na pánvi. Na ciabattu poklademe směs z…
Do pekárny dáme tekuté a sypké ingredience a zapneme program Toust (na pekárně Siesta - nevím, jak se to jmenuje na jiných pečkách)). Makovou náplň jsem dala hned před…
Ciabattu rozkrojíme napůl a lehounce potřeme máslem v hodně slabé vrstvě.Vejce ušleháme se šunkou nakrájenou na kousky, solí a petrželkou. Žampiony nakrájíme na plátky,…
Nasekejte listy kapusty, poduste na oleji, přidejte utřený česnek a hotové osolte a opepřete podle chuti. Plátky ciabatty pokapejte olejem, opečte, lehce potřete…
Rajčata nakrájíme na drobné kousíčky, přidáme česnek, sůl, bylinky, olivový olej a sýr. Směs navršíme na nakrájenou ciabattu a v předehřáté troubě zapékáme 5-10 minut.
Hrušky oloupejte a postavte je špičkou nahoru do kastrůlku. Pokapejte citronem, přelijte vínem, posypte cukrem, přidejte rozinky a koření, zakryjte poklicí a duste asi…
4 velké listy ledového salátu si omyjeme vlažnou vodou a nakrájíme na pásky. Cherry rajčátka nakrájíme na polovinu a odstranímě dužinu a nakrájíme do salátu. Ze sýru…
Tofu rozřízneme podélně na dva kusy. V misce smícháme olivový olej, sójovou omáčku, uzenou papriku a prolisovaný česnek. Touto směsí potřeme tofu rovnoměrně z obou stran…
Ciabatu rozrizneme podelne na pulky a pocesnekujeme. (Bud roztlaceny ale klidne i nakrajeny na malinkate kousicky. Kdo chce tak muze rozmackany cesnek smichat s trochou…
Hrušky omyjeme, osušíme, odstraníme jádřince a pokrájíme na osminky. V misce si smícháme olivový olej s vinným octem Balsamico, a nadrcenými bylinkami. Osolíme, opepříme…
Maso očistíme, odblaníme, pokapeme olejem a vetřeme ho důkladně rukama do masa. Necháme asi 30 minut odležet při pokojové teplotě. Zapneme troubu na 170°C. Rozpálíme…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Náš jazyk vnímá pět základních chutí. Znáte je všechny? A co znamená chuť umami?
Cukrář Josef Maršálek radí, jak na domácí pařížskou šlehačku: Díky jedné ingredienci skvěle drží tvar a chutná božsky
Jak připravit nejoblíbenější knedlíčky do polévky: Představujeme nejlepší recepty na knedlíčky játrové, sýrové, drožďové i krupicové