Grilovaný králík marinovaný švestkovou omáčkou

Petra Benesova Kuchařka: Petra Benesova

5-6 porcí Jiné maso 5 názorů

Suroviny

celý králík
brambory
rajčata
dostatek špeku
cibuli
česnek
Worcesterová omáčka
sójová omáčka
kečup (všeho dle vlastního uvážení)
Marináda:
0,5 sklenky oleje
2 PL soli
steakové koření Kotányi
kmín
lžička pepře
švestková omáčka od Vitany
hodně silný alobal
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Uřežeme nohy, aby nepoškodily alobal, potřeme celého králíka marinádou a necháme marinovat do druhého dne. Druhý den nakrájíme na kostky brambory, rajčata, větší množství špeku, cibuli a namačkáme česnek.

  2. Budeme potřebovat hodně silný alobal na zabalení (nebo jsem ho tentokrát dělala na roštu grilu ve starém pekáčku-zakrytém, je s tím lepší manipulace).

  3. Připravenou zeleninu vložíme do králíka a zbytek poházíme kolem. Postříkáme worchestrem, sójovkou, případně maggi (nemusí být) a kečupem. Hodně dobře zabalit.

  4. Pečeme na grilu cca 2,5 hodiny po jedné straně a 0,5 hodiny po druhé, pak rozbalíme a doděláme kůrčičku. Pokud pečeme v troubě, tak předehřát na 200°C a péct tak 2,5 hodiny.

Poznámka

Recept mám od kamaráda, který mě takto upraveným králíkem pohostil. Moc jsem si pochutnala, sama už několikrát vyzkoušela a teď posílám dál;-)

Jediné, co jsem změnila je to, že kamarád před vložením zeleniny vylévá z králíka přebytečnou marinádu, mě to bylo líto, tak ji tam nechávám a také vynechávám oproti původnímu receptu maggi...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Grilovaný králík marinovaný švestkovou omáčkou

  • scofiq:na třetí fotce jsou vidět takové kulaté kousky, to jsou kuřecí špalíčky (horní části stehen) a ty byly taky výborné (i u nás se najdou nepojídači králíka:-))
    A ta příloha to jsou máslové brambory se spařeným listovým špenátem. Brabory uvařené ve slupce, po uvaření jen tak pokrájené, ještě do horkých brambor přidat máslo a spařené listy špenátu a pořád ještě v hrci s pokličkou pořádně promíchat hrkáním

    Odpovědět

  • scofiq scofiq

    ...už se mi sbíhají sliny
    ...myslíš, že by kuřátko, jako změna, /z jistých důvodů nemusíme králíka:-(/, nevadilo???
    ...co je na talíři za přílohu:-)
    ...uložím, vyzkouším, boduji :-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Miluji králíky a tohle je bezvadná úprava. Švestková omáčka nemá chybu :-) :yes:

    Odpovědět

  • jej jej(neregistrovaný)

    Ahoj rozjíždím nový blog o vaření. Zatím tam ještě moc není, ale budu ráda když navštívíte a popřípadě napíšete. :) varenivareni.blog.cz

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Výborný nápad na takto upraveného králíka, švestkajdu máme moc rádi, rozhodně vyzkouším :yes::yes::yes:
    ta ŠVESTKOVÁ OMÁČKA od Vitany není špatná, já si udělám vlastní, máme dost švestek ;-);-)

    Odpovědět

Tématické fráze: marinovaný králík marináda na grilovaného králíka recepty na marinovaného králíka králík na švestkové omáčce králik na roštu steak z kralika králík marinada svestkova rošty pod králíky kuřecí steak se švestkovou omáčkou marinovaný králík recepty grillovaný králík recept grilovanej králík kralik ve svestkove omacce celý kralik na grilu v alobalu c králík se šveskovou omáčou lívance racept grylvaný králík králík na grilu v alobalu grylovaný králíky kralik marinovany od magi