Husí játra s jablky
Recept ještě nebyl hodnocenVnitřnosti bývají v kuchyni často opomíjené, přitom správně připravená játra patří k opravdovým delikatesám. Smažená husí játra jsou krásně jemná a perfektně je doplní…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vnitřnosti bývají v kuchyni často opomíjené, přitom správně připravená játra patří k opravdovým delikatesám. Smažená husí játra jsou krásně jemná a perfektně je doplní…
Šťavnatá kachní prsa v lehce pikantní omáčce s citronovou trávou vás dostanou svou vůní i chutí. Spojení křehkého masa a asijského koření je ideální, když chcete z…
Cuketový bramborák je nápaditou obměnou oblíbené české klasiky. Doplňte ho uzeným kuřecím masem a orestovanou zeleninou. Na talíři bude vypadat skutečně lákavě. Jako…
Šťouchané brambory se slaninou jsou skvělou přílohou k masu, ale poslouží i jako rychlá a chutná večeře. Kombinace opečené slaniny, cibulky, brambor a voňavých bylinek…
Pečená kachna nemusí být žádná věda. Pečte ji pomalu, při nižší teplotě a výsledkem vám bude šťavnaté a rozpadající se maso. Pokud máte rádi křupavou kůrčičku,…
Kapr nemusí být jen klasikou na štědrovečerním stole. V této lehké a barevné úpravě se promění v moderní jídlo plné chuti. Šťavnaté filety krátce opečeme na pánvi a…
Šťavnaté hovězí nudličky s bylinkami, provoněné slaninou a doplněné nasládlou dýní hokaido tvoří dokonalé spojení chutí i vůní. Syté, voňavé jídlo, připravené v tlakovém…
Batáty a kari – nenápadné spojení, které však v hrnci vytvoří dokonalý krém s jemnou sladkostí a orientální vůní. Tahle polévka je rychlá, výživná a potěší i oko svou…
Sháníte někdy opravdovou rychlovku k obědu, se kterou není moc práce? Tak to vyzkoušejte tyto pikantní opékané špecle se šunkou, slaninou a cherry rajčátky. Před…
Vegetariánské kari s nádechem orientu je plné zeleniny. Cuketa s mrkví a bramborem tvoří lahodnou směs, která se perfektně doplňuje s dušenou rýží. Bezmasý pokrm tak…
Lahodné jídlo, které provoní celý dům. Pečená kachní stehna okořeňte kmínem a pečte dozlatova. V kombinaci se smetanově krémovými kedlubnami jde o dokonalé jídlo. Stačí…
K české kuchyni neodmyslitelně patří různé druhy knedlíků. Špekové knedlíky z houskového těsta, podávané s dozlatova osmaženou cibulkou a kysaným zelím, jsou opravdu…
K české kuchyni neodmyslitelně patří různé druhy knedlíků. Špekové knedlíky z houskového těsta, podávané s dozlatova osmaženou cibulkou a kysaným zelím, jsou opravdu…
Tato pečená husa má všechno, co si od svátečního jídla přejeme – křupavou kůrku, šťavnaté maso a vůni, která provoní domov. Díky jablkům a saturejce získává nasládlou…
Pečená husa s jablky, červeným zelím a bramborovými knedlíky je klasika, která si žádá čas i trpělivost. Pomalu pečené maso doplní zelí, dochucené slaninou a brusinkami,…
Snadné jídlo za pár korun, které vám připomene dětství - to je dušená mrkev na másle, podávaná s raným bramborem. Proto jakmile se na pultech objeví první sladká…
Tato svěží a lehká varianta klasického bramborového salátu se obejde i bez majonézy. Vařené brambory nakrájené na kolečka se jen propojí s jemně povařenou cibulí ve…
Bramborový salát nemusí být jen vánoční tradice. Tento lehčí, chutný a snadný recept se hodí ke smaženému řízku i jako samostatné jídlo. S pár drobnými úpravami z něj…
Klasickým českým pokrmem, který se těší veliké oblibě, jsou španělské ptáčky. Pomalu dušené závitky s hovězího masa, ve kterých najdeme vajíčko, slaninu, klobásu a…
Segedínský guláš, původem z Maďarska, je oblíbený pokrm, který si našel své místo i v české kuchyni. Kombinace šťavnatého vepřového masa, kysaného zelí a papriky…
Tradiční bramborový salát s poctivou kořenovou zeleninou, vajíčky a jemnou zálivkou se hodí nejen na vánoční stůl. Tento recept nabízí klasickou českou kombinaci, která…
Kuličky z mletého masa nemusí končit vždy jen v rajské omáčce. Pokud je přelijete žampionovou směsí, která se nejprve orestuje na másle s cibulí a poté podusí s bílým…
Tenké plátky bůčku svinuté do rolády a ochucené hořčicí jsou naplněné kyselou okurkou, salámem, vejcem a paprikou. Podáváme je podlité výpekem a doplněné dušenou rýží.…
Máte rádi různé smažené placičky? Zkuste si je připravit podle receptu - ze starších rohlíků a voňavé uzeniny. Dochucené kmínem, česnekem a majoránkou, podávané s…