Houbová zelňačka s čočkou
Recept ještě nebyl hodnocenPrebratú šošovicu umyjeme a dáme variť. Kapustu premyjeme, prekrájame a spolu s mrazenými lesnými hubami dáme variť do vody. Pridáme koreniny. Na oleji speníme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Prebratú šošovicu umyjeme a dáme variť. Kapustu premyjeme, prekrájame a spolu s mrazenými lesnými hubami dáme variť do vody. Pridáme koreniny. Na oleji speníme…
Čočku namočíme přes noc do studené vody. Druhý den vodu slijeme a čočku dobře propláchneme. Z kapusty odkrojíme tuhé stonky a pokrájíme na kostky. Mrkve očistíme a…
Čočku uvaříme ve vodě se špetkou saturejky. Když je měkká, scedíme ji a vodu nevyléváme.Cibuli nebo pórek nakrájíme nadrobno, klobásu na kolečka nebo půlkolečka.Sádlo…
Na pánvi rozehřejeme máslo, vložíme do ní očistěné lišky, osolíme a dusíme doměkka. Je-li třeba, podlijeme troškou vody. Čočku uvaříme podle návodu - pozor nesmí být…
Čočku předem namočíme do studené vody a necháme aspoň 12 hodin bobtnat. Poté v nové vodě uvaříme do měkka.Červenou řepu oloupeme a nakrájíme na kostičky o velikosti asi…
Čočku propereme a necháme namočenou ve studené vodě - vodu měním, asi 2 dny, aby měla již klíčky, jsou nejzdravější. Když spěchám, udělám ji týž den, namočenou od…
Kuřecí prsa očistěte, osolte, opepřete a posypte oblíbenými bylinkami.Na rozpuštěném másle s olejem je opečte do zlatova.Propláchnutou čočku vařte s bobkovým listem asi…
Ve velkém hrnci rozehřejte 2 lžíce oleje a orestuje oloupanou, najemno nakrájenou 1/2 červené cibule dosklovata. Vsypte propláchnutou, okapanou čočku, očištěný, najemno…
Přebereme a na sítku propláchneme čočku, necháme okapat. Zeleninu očistíme a nakrájíme nadrobno. V hrnci na oleji zpěníme nasekanou cibuli a po chvilce přidáme i česnek…
Čočku propláchneme, zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Přebytečnou vodu slijeme a čočku dáme stranou. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme mouku a umícháme světlou jíšku.…
Čočku přebereme, na sítku propláchneme a každou zvlášť uvaříme (černá je dřív vařená) v dostatečném, cca dvojnásobném, množství nesolené vody. V pánvi na rozehřátém…
Čočku uvaříme s novým kořením a bobkovým listem do měkka. Ke konci přidáme žitnou mouku, pět minut provaříme a dochutíme octem, tymiánem, sušeným česnekem, pepřem a…
Na másle usmažíme dozlatova cibulku s česnekem a pepřem, přidáme balení čočky, osmahneme a přilejeme asi 3krát tolik vody kolik máme čočky. Přidáme kostku masoxu.…
Šošovicu preberieme, umyjeme a dáme variť, ku koncu varu osolíme, bobkový list aj korenie vylovíme a vyhodíme. Očistené václavky pokrájame, varíme v slanej vode 20-30…
Kombinace jemného tresčího masa a čočky připravované se zeleninovou směsí na italský způsob, vás překvapí svojí skvělou chutí. Krásně vonící pokrm je nejen sytý, ale…
Pučálka nebo-li pálenec je staročeský pokrm, který se připravoval v době půstu. Jedná se o naklíčené luštěniny - hrách nebo čočku opečené na pánvi. Spolu s klíčením sice…