Kuřecí steak s čočkovým salátem

Drůbeží maso Doba přípravy: 1 hodina 0 názorů

Žádná fotografie není k dispozici
Buďte první a přidejte fotografii

Drůbeží maso Doba přípravy: 1 hodina 0 názorů

Suroviny 2 porce

2 kuřecí prsa
30 g másla
lžíce oleje
sůl, pepř, bylinky
Salát:
300 g zelené čočky
1 červená cibule
1 paprika (případně nakládaná kapie)
kousek pórku
1 bobkový list
Zálivka:
3 lžíce olivového oleje
1 lžíce vinného octa (nebo balsamika)
1 lžička dijonské hořčice
špetka cukru, sůl, pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa očistěte, osolte, opepřete a posypte oblíbenými bylinkami.

  2. Na rozpuštěném másle s olejem je opečte do zlatova.

  3. Propláchnutou čočku vařte s bobkovým listem asi 20 minut do měkka. Následně ji zchlaďte proudem studené vody a nechte okapat.

  4. Nakrájejte na malé kousky cibulku, pórek a papriku a smíchejte zeleninu s čočkou. Salát zalijte zálivkou prošlehanou z uvedených surovin a promíchejte.

Poznámka od kuchařky

Čočka je bohatá na vlákninu i bílkoviny, na vitaminy skupiny B a na kyselinu listovou – 100 g vařené čočky obsahuje dokonce dvojnásobek její doporučené denní dávky. Tradiční luštěnina navíc obsahuje víc železa než maso. Čočka dokáže snížit hladinu cholesterolu, udržuje zdravou krev a je vhodnou potravinou při hubnutí. https://www.silnezdravi.cz/cs/stravovani/zasadotvo...

Komentáře k receptu Kuřecí steak s čočkovým salátem

K receptu nejsou žádné komentáře.