Jednoduchá skořicová klubíčka
Recept ještě nebyl hodnocenVelmi nápadité a přitom skutečně snadné cukroví vytvoříte s pomocí lisu na česnek. Před pečením ještě přidejte trochu ozdobného posypu aby bylo cukroví opravdu vymazlené…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 674 kJ / 400 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 0,00 g |
| – nasycené | 0,00 g |
| – nenasycené | 0,00 g |
| –– mononenasycené | 0,00 g |
| –– polynenasycené | 0,00 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 0 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 100,00 g |
| – cukry | 100,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Velmi nápadité a přitom skutečně snadné cukroví vytvoříte s pomocí lisu na česnek. Před pečením ještě přidejte trochu ozdobného posypu aby bylo cukroví opravdu vymazlené…
Šlehačku, oba cukry a mouku za stálého míchání svaříme. Po odstavení přisypeme ořechy a rozdrobený ovocný chlebíček a pořádně rozmícháme. Na plech vyložený papírem…
Vyzkoušejte z křehkého ořechového těsta připravit lahodné pařížské tyčinky. U nás je to nejoblíbenější vánoční cukroví. Po upečení plníme tyčinky krémem z kondenzovaného…
Ischelské dortíčky, lahodná klasika rakouské cukrářské tradice, si získaly srdce milovníků sladkého po celou generaci. Tyto drobné křehké kousky z máslového těsta,…
Štafetky byly za našeho mládí velmi oblíbené, ale stále se na ně nezapomnělo. Zavzpomínejte s námi na bílkové nadýchané těsto vonící ořechy a plněné kávovým máslovým…
Recept na ne úplně obvyklý krém z bílků, cukru a másla. Lehounká nadýchaná hmota, která vznikne připravením krému, se dá výborně použít na dozdobení sladkých moučníků,…
Moučník, který je snadný na přípravu, k níž nepotřebujete váhu. Všechny suroviny odměříte hrnkem, smícháte v těsto a přidáte kousky banánů a oříšků. Banánová buchta je…
Předehřejeme si troubu na 180°C. Všechna vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Bílky vyšleháme se špetkou soli do pevného sněhu. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny,…
Jemné palačinky plněné nadýchanou tvarohovou hmotou odlehčenou sněhem z bílků se zrovna rozplynou na jazyku. Můžeme podávat jako dezert po lehkém obědě nebo jako lákavou…
Jemné palačinky plněné nadýchanou tvarohovou hmotou odlehčenou sněhem z bílků se zrovna rozplynou na jazyku. Můžeme podávat jako dezert po lehkém obědě nebo jako lákavou…
Křehké suchárky z bílků s lískovými oříšky jsou jemné a lahodné cukroví, které se rozplyne na jazyku. Jednoduchá směs bílků a oříšků dodává každému kousku krásnou…
Bezkonkurenční recept na šátečky s povidlovou náplní. Jsou nadýchané, jemné a chutnají luxusně. Těsto sice obsahuje droždí, ale nenechává se kynout a rovnou se s ním…
Do pekárny dáme vodu, vsypeme mouku, přidáme sůl, cukr a kmín a navrch nadrobíme droždí. Vypracujeme na program Těsto. Vykynuté těsto dáme na pomoučněnou podložku,…
Bílky s pískovým cukrem ušleháme na tuhý sníh, zlehka vmícháme žloutky, mouku a pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem. Upečený a vychladlý plát potřeme džemem, na…
Do misky dame mouku, cukr, prasek do peciva a skorici. Dobre promichame. Pridame mandle a znovu vse promichame.Do jine misky dame vajicka a vanilku a vyslehame. Pridame…
Postup přípravy: Elektrickým šlehačem ušleháme změklé máslo s cukrem do pěny. Přidáme mléko a vanilkový cukr a všechno dobře prošleháme. Přisypeme mouku s kypřícím i…
Těsto č.1: žloutky oddělíme od bílků a s ušleháme s cukrem do pěny. Z bílků ušleháme sníh, smícháme se žloutky a vmícháme mouku a prášek do pečiva. Těsto nalijeme na…
Těsto č.1: žloutky oddělíme od bílků a s ušleháme s cukrem do pěny. Z bílků ušleháme sníh, smícháme se žloutky a vmícháme mouku a prášek do pečiva. Těsto nalijeme na…
Z mléka, cukru a pudink. prášku si uvaříme krém, přikryjeme potr. fólií a dáme vychladit. Sušenky rozdrtíme, pokapeme mlékem s rumem a přidáme měkké pokrájené máslo a…
Vymažeme pekáček tukem a vysypeme polohrubou moukou. Do mísy dáme máslo, cukr, vejce a vyšleháme. Přidáme kakao s vodou a opatrně promícháme, pak ještě prošleháme.…
Mouku prosejeme na vál, přidáme cukr a změklý a na kousky pokrájený tuk a žloutek. Vypracujeme vláčné těsto, které vyválíme na plát asi 4 mm silný a kulatou formičkou…
Mouku prosejeme na vál, přidáme cukr a změklý a na kousky pokrájený tuk a žloutek. Vypracujeme vláčné těsto, které vyválíme na plát asi 4 mm silný a kulatou formičkou…
Bublanin není nikdy dost. Těch nejjednodušších už vůbec ne. Jednoduchost a rychlost je přednost těchto oblíbených ovocných moučníků. Po 30 minutách přípravy naší…