Bublanina ze zakysané smetany
Recept ještě nebyl hodnocenVynikající bublanina plná rybízu. Můžete však použít své oblíbené ovoce. Recept je obměněn přidáním zakysané smetany, která zachová šťavnatost a bublanina je pak krásně…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 674 kJ / 400 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 100,00 g |
– cukry | 100,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Vynikající bublanina plná rybízu. Můžete však použít své oblíbené ovoce. Recept je obměněn přidáním zakysané smetany, která zachová šťavnatost a bublanina je pak krásně…
Vynikající bublanina plná rybízu. Můžete však použít své oblíbené ovoce. Recept je obměněn přidáním zakysané smetany, která zachová šťavnatost a bublanina je pak krásně…
Domácí zavařování je skvělým způsobem, jak zužitkovat úrodu ze zahrádky a pochutnávat si na ní po celý rok. Pokud máte horkovzdušnou troubu, můžete vyzkoušet jednoduší a…
Ovocné moučníky jsou skvělou příležitostí jak využít přebytky zavařeného nebo mraženého ovoce. Můžeme libovolně střídat různé druhy ovoce a pokaždé bude moučník chutnat…
Bublanin není nikdy dost. Těch nejjednodušších už vůbec ne. Jednoduchost a rychlost je přednost těchto oblíbených ovocných moučníků. Po 30 minutách přípravy naší…
Bezkonkurenční recept na šátečky s povidlovou náplní. Jsou nadýchané, jemné a chutnají luxusně. Těsto sice obsahuje droždí, ale nenechává se kynout a rovnou se s ním…
rybíz přelijeme vařicí vodou s octem (1/4 + 1/4) po chvilce přeedíme do kastrolu nalijeme 1,5 dl vody, přidáme cukr, zamícháme a nasypeme rybíz a koření. cca 10 min…
Červený a černý rybíz namočíme přes noc do Havany, aby měl lepší chuť. Předehřejeme troubu asi na 180C, já mám plynovou bez čísel, tak to dávám na prostředek. V míse…
V létě není moc čas ani chuť připravovat složité moučníky. A hlavně chceme mnohdy do buchty zakomponovat i zrovna uzrálé ovoce. Jemnou a díky kefíru vláčnou buchtu tak…
Kozí rohy jsou jednou ze sladkých odrůd paprik. Máte-li na zahradě tyto papriky, vyzkoušejte rozhodně jejich zavařování! Nebudete litovat a jejich chuť ocení celá rodina…
Jemné palačinky plněné nadýchanou tvarohovou hmotou odlehčenou sněhem z bílků se zrovna rozplynou na jazyku. Můžeme podávat jako dezert po lehkém obědě nebo jako lákavou…
Jemné palačinky plněné nadýchanou tvarohovou hmotou odlehčenou sněhem z bílků se zrovna rozplynou na jazyku. Můžeme podávat jako dezert po lehkém obědě nebo jako lákavou…
Doslova typicky letním moučníkem je snad všemi oblíbená bublanina. Je nenáročná na přípravu a tak ji zvládnou připravit i ti, kteří s pečením teprve začínají. Bublaninu…
Ze surovin vypracujeme těsto a rozválíme ho na vymaštěný vysypaný plech. Smícháme přísady náplně kromě mléka. Když se rozpustí puding, mléko přimícháme, přidáme rum z…
Máslo rozehřejeme a do vlahého vmícháme mouku s práškem do pečiva, 200 g cukru, vanilkový cukr, 4 žloutky a tolik mléka, aby vzniklo těsto, které vypadá jako třené. …
Máte už dostatečnou zásobu sterilovaných okurek a stále se rodí nové? Zkuste sterilovanou čalamádu z okurků a cibule, která je velmi pikantní díky použitému koření.…
Během horkých letních dnů přijde vhod osvěžující chutná zmrzlina. Připravit domácí zmrzlinu není nic těžkého - vyzkoušejte například smetanovou zmrzlinu, nebo zvolte…
Do misky dáme polohrubou mouku, promícháme s práškem do pečiva, přidáme pískový cukr a 2 lžíce oleje. V 1 dl mléka rozšleháme vejce a přidáme k ostatním surovinám.…
Žluté blumy jsou šťavnaté, mírně nakyslé a v létě jsou ideální svačinkou do ruky, hodí se ale také do různých koláčů. Pokud si chcete připomenout jejich chuť i v zimě,…
Voňavé kefírové řezy s tvarohem a angreštem. Jemný nedusivý moučník, který je snadný a naservírovaný na talíři krásně vypadá. Stačit bude, už jen postavit vodu na kávu,…
Vezmeme nádobu a šlehač a suroviny přesně tak, jak jsou napsané postupně dáváme do mísy a šleháme do husta. Nalijeme do vymaštěného a vysypaného pekáče, poklademe ovocem…
Smícháme mouku s kypřícím práškem, jedlou sodou a mletou skořicí. Meruňky nakrájíme na kousky a přimícháme (sušené do mouky, komp. nebo čerstvé až nakonec do těsta). V…
Z mléka, cukru a pudink. prášku si uvaříme krém, přikryjeme potr. fólií a dáme vychladit. Sušenky rozdrtíme, pokapeme mlékem s rumem a přidáme měkké pokrájené máslo a…