Jahodová žemlovka
Recept ještě nebyl hodnocenDokonale chutný sladký oběd v podobě žemlovky můžeme připravit i v letní verzi. Jablka tentokrát nahradíme jahodami. Pod vrstvou rohlíků tak najdeme osvěžující náplň z…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Dokonale chutný sladký oběd v podobě žemlovky můžeme připravit i v letní verzi. Jablka tentokrát nahradíme jahodami. Pod vrstvou rohlíků tak najdeme osvěžující náplň z…
Lety prověřený recept na bábovku v netradičním spojení se svěží kyselostí rebarbory. Tento nadýchaný dezert vás okouzlí a díky skořici a vanilce provoní celou domácnost.…
Křupavé listové těsto, sladké švestky a hřejivá vůně skořice – tato podzimní varianta oblíbeného štrúdlu okouzlí na první sousto. Jednoduchý recept, který provoní celý…
Křupavý crumble je jednoduchý dezert, který skvěle chutná nejen se zmrzlinou, ale i se zakysanou smetanou nebo vanilkovým krémem. Tato varianta spojuje příjemně kyselou…
Borůvky se zakysanou smetanou jsou jednoduchým, ale neodolatelným dezertem. Jemný krém s kapkou citronu skvěle ladí se sladkostí borůvek a vůní skořice. Ideální letní…
Nadýchané rohlíky ukrývající sladké švestky obalené v klasickém trojobalu a dozlatova usmažené. Křupavý povrch, voňavá náplň a špetka skořice z nich dělají nostalgickou…
Švestkový lepén je nekynutý koláč na plech z velmi jednoduchého těsta. To se jen vypracuje a rozválí do požadovaného tvaru. Následně se bohatě ozdobí švestkami,…
Sezóna rebarbory je krátká a tak neváhejte a využijte tuto sladkokyselou zeleninu do vláčného makovce, posypaného křupavou drobenkou, vonící po skořici. Kombinace…
Pořádná porce na velký plech. Dávka těsta, která se hodí pro celou rodinu nebo na oslavu. Kombinace jahod a rebarbory je velmi oblíbená a s drobenkovou posypkou, je chuť…
Moučníky z listového těsta se vyznačují rychlou přípravou a variabilním použitím v kuchyni. Ať již nasladko, nebo naslano - ve výsledku by měly být křupavé a zlaté na…
Jablkové píchance jsou tradiční a dokonalý moučník z křehkého máslového těsta, které se doslova rozplývá na jazyku. Sladkokyselé plátky jablek se během pečení krásně…
Zdravý moučník, upečený z pšeničné celozrnné a pohankové mouky, má tmavší barvu a lehce chutná po oříšcích. Na těsto nalijeme tvarohovou náplň a tu pak posypeme směsí…
Jemný makovo-mandlový korpus, hebká tvarohová náplň a šťavnaté švestky tvoří dokonale vyváženou kombinaci chutí. Tahle roláda nejen skvěle vypadá, ale také potěší…
Bublanina s broskvemi pečená v dortové formě je úžasný letní moučník, který nikdy nezklame. Podle tohoto receptu je opravdu krásně nadýchaná. Pokud zrovna nemáte broskve…
Šťavnatá jablka zapečená pod nadýchaným piškotem s ořechy tvoří koláč, který spojuje jemnost i výraznou chuť. Skvělý k odpolední kávě, rodinné oslavě i jako sladká tečka…