Květákové bramboráčky

ilonahen Kuchařka: ilonahen

Bezmasá jídla 15 názorů

Suroviny

1 menší květák
6 syrových brambor
100 g anglické slaniny
2 vejce
pepř
sůl
česnek
2 lžíce hladké mouky
majoránka
Recept si zatím oblíbilo 20 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Květák rozeberte na růžičky a uvařte je asi 10 minut v osolené vodě.

  2. Brambory nastrouhejte na jemno, česnek prolisujte.

  3. Vše dejte do mísy, přidejte vejce, mouku, nakrájenou slaninu.

  4. Osolte, opepřete, ochuťte majoránkou.

  5. Ze směsi vytvarujte placičky a smažte je po obou stranách v rozpáleném oleji.

Poznámka

Nabírám lžící,tvořim malé bramboráčky .

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 43 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Květákové bramboráčky

  • evík evík

    Právě jsem dosmažila. Je
    to výborný obídek, jen jsem si recept trochu pozměnila. Já když dělám smažený květák, tak ho nevařím ,obaluju ho syrový a pod pokličkou pomalu smažím.. A proto jsem tyto bramboráčky dělala ze syrového, rozmixovaného květáku a brambory strouhám i u norm. bramboráku na větších slzách, takže i tady jsem je tak nastrouhala . Ostatní podle receptu. Mohu vřele doporučit i tuto variantu. Bramboráčky jsou "křupavé" a velmi dobré.:-):-):-):-):yes:

    Odpovědět

  • Jiřina Jiřina(neregistrovaná)

    dnes je dělám a nemají chybu,až zavolám svou smečku,nebudu stačit dosmažovat:-):yes:

    Odpovědět

  • h.kindlova h.kindlova

    I bez slaniny jsme si moc pochutnali!

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Hledal jsem recept na trošku jiný květák, než je trojobal, nebo mozeček ! toto se mi líbí a jdu to vařit. +bodík 15

    Odpovědět

  • Jarca87 Jarca87

    Měla jsem jenom normální bramboráky,z květáku to musí být ještě lepší,hned to z;-)kusím.

    Odpovědět

  • Janina Janina(neregistrovaná)

    já přidávám ještě malinko citronové štávy to bramboráčky zjemní a jsou výborný můžu jen doporučit:yes::-p

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Janka, díky za informáciu:yes: Vyskúšam, karfiol je teraz za pár korún a už som robila s ním kadečo, tak budú aj bramboráčky:-D

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    anonym- a proč srandu?:-?:-?

    Odpovědět

  • anonym anonym(neregistrovaný)

    :-)):-))to si děláte srandu?:-))

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Takže,vyzkoušeno,snězeno,Terezko,obracejí se malinko hůř,než klasické bramboráky,ale pokud se dělají menší,jde to dobře.Z mého pohledu bych řekla,že je to něco,jako nastavený bramborák květákem a květák tam není příliž cítit,možná taky,že jsem dala hodně česneku,ale ten milujeme.Moc nám chutnalo a dávám jedničku!:yes:;-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    janatka, a držalo to v kope ? Neroztrávali sa pri otáčaní ?

    Odpovědět

  • zelenybuk zelenybuk

    Místo slaniny přidávám jemně pokrájenou klobásu a nebo salám:-))

    Odpovědět

  • pelda pelda

    Moc dobré, já tam ještě přidávám majoránku a mletou papriku.

    Odpovědět

  • janatka janatka

    Vyzkoušelaa jsem jen ze samotného květáku udělat placičky a bylo to moc dobré.:-))

    Odpovědět

  • Amira Amira

    Něco podobného dělám ze zelí a jsou skvělé.

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: kvetakove bramboraky květákové recepty recepty s květákem recepty z květáku květákové placky s bramborem bramborák s květákem recept s květákem recept z květáku kvetak recepty bramboráky s květákem květákové recepty s květáku bramboráčky recepty kvetakovo bramborove placky bramborové placky s květákem bramboráčky recept bramboráky z květáku recept květák bramboracky recepty květák

Zapomněl/a jsem heslo