American pie
Recept ještě nebyl hodnocen1. Z ingrediencí rychle uhníst těsto. Rozdělit na 2 části (placky), zabalit do folie a hodinu chladit v lednici. 2. Jablka nakrájet na silnější plátky, smíchat se…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
1. Z ingrediencí rychle uhníst těsto. Rozdělit na 2 části (placky), zabalit do folie a hodinu chladit v lednici. 2. Jablka nakrájet na silnější plátky, smíchat se…
Limetky nakrájíme na kostky a dáme do džbánu.Přidáme asi 2 lžíce třtinového cukru a 80 ml limetkové šťávy, vše důkladně pomačkáme drtítkem, kdo nemá, tak použije…
V misce smícháme všechny sypké suroviny. Přidáme med, sirup, olej a tolik vody, aby se všechny suroviny lehce namočily, ale nevytvořily bláto. Směs necháme alespoň 10…
Do 1. mísy dáme červené fazole propláchnuté od nálevu, nakrájený banán, mléko a olej - dohladka rozmixujeme ponorným mixérem.V 2. míse smícháme mouku, vanilkový a…
V míse smícháme teplé mléko, lžíci pšeničné mouky a lžíci cukru. Přidáme rozdrobené droždí, metličkou vše promícháme, mísu přikryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek …
Cibuli a česnek nakrájíme na drobno, zeleninu nastrouháme. Rozehřejeme olej, zpěníme cibuli s česnekem a přidáme zeleninu. Chvíli restujeme a nalijeme pyré.Přidáme…
V míse smícháme mouku se skořicí, práškem do pečiva, jedlou sodou a solí.Ve druhé míse vyšleháme povolené máslo s cukrem a poté postupně přidáme vejce.Vmícháme do suché…
Zapneme troubu na 180 °C, vymažeme formu tukem a vysypeme moukou, nebo kokosem. Do mísy dáme vejce, olej, cukr a vyšleháme do pěny, do které přidáme mléko. Mouku…
Nejdříve připravíme játra.Mražené rozmrazíme, odstraníme blanky, tuk, případné krevní sraženiny, omyjeme a důkladně papírovými utěrkami osušíme.Překrájíme napůl a…
Cibuli nakrájíme na proužky a dáme smažit na máslo s olejem. Restujeme do zlaté barvy. Vsypeme cukr a brusinky. Cukr necháme rozpustit a zastříkneme octem. Ochutíme solí…
Připravíme si tvarohovou náplň tak, že smícháme všechny suroviny. Poté si smícháme mouku, cukry, máslo, prášek do pečiva a mléko a do vymazané a vysypané formy nalejeme…
Do velké mísy, do které se vám vejdou všechna jablka, dejte vodu do zhruba její poloviny. Do ní poté vymačkejte šťávu z poloviny citronu. To bude bránit tomu, aby jablka…
CHILLI CON CARNE: 1. Cibuli nakrájíme najemno a prudce zpěníme na oleji společně s jemně posekaným česnekem a kmínem, přidáme maso a společně prudce orestujeme. 2.…
Maso obalte plátky slaniny a vidličkou udělejte na pár místech vpichy. Vložte do zapékací mísy. V misce smíchejte Tamari, cibuli, česnek, balsamiko a cukr. Promíchejte…
Troubu předehřejeme na 180 °C. Pekáček (cca 30 x 20 cm) vyložíme pečícím papírem (nebo vymažeme a vysypeme) Mléko nalijeme do kastrolu a lehce zahřejeme, přidáme med,…
V míse smícháme vločky, kypřící prášek, cukr a špetku soli. Přidáme ostatní suroviny a vypracujeme hladké těsto. Připravené těsto vlijeme do formy na bábovku (používám…
Postup je velmi prostý - vše spojíme dohromady v lepivé těsto. Ideálně nejprve promíchejte suché ingredience a poté přidejte máslo, jogurt a vejce. Vykrajujte lžící…
Vejce se špetkou soli ušleháme s cukrem do pěny. Pramínkem přidáme olej a nakonec přidáme ušlehanou smetanu s lučinou. Mouku smícháme se sodou a škrobem, přidáme do…
Obě mouky smíchejte společně s práškem do pečiva. Vajíčka vyšlehejte s cukrem a posléze i s máslem, poté přidejte vanilkový extrakt. Nakonec přidejte smíchané mouky a…
Všechny ingredience na těsto dáme do misky a smícháme dohromady. Těsto dáme péct do trouby předehřáte na 170 stupňů a pečeme 20 minut.Mezitím uděláme krém: Do misky dáme…
Jablka nastrouháme nahrubo, oříšky umeleme, sojový nebo kokosový suk také nastrouháme. Přidáme mouku, sodu, třtinový cukr, olej, vejce, brusinky a likér nebo rum.…
Pohanku na sítu propláchneme, zalijeme stejným množstvím vařící vody, zakryjeme a necháme vystydnout (nejlépe v peřinách).Oloupané jablko nastrouháme nahrubo a zakapeme…
Mátový sirup, který si připravíme doma, lahodně zpracuje čerstvé bylinky. Jeho výroba je jednoduchá a chutný sirup z máty se stane osvěžující součástí naší letní siesty…
Pokud máme zahrádku, nebo se nám sejde v létě větší množství ovoce, je dobré si ho uchovat i na pozdější dobu. Vaření džemů má u nás dlouhou tradici. Použití různých…
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Retro okénko: Jak na dokonalý rýžový nákyp se švestkami? S máslem, skořicí a citronovou kůrou chutná božsky
Jak provonět domov přírodní cestou: 4 snadné recepty pro příjemnější bydlení
Sladké léto s Josefem Maršálkem: Jak na ty nejlepší dvojctihodné koláčky? Takhle je dělá slavný cukrář