Banánový chlebíček s ořechy a zlatými rozinkami
Recept ještě nebyl hodnocenV míse smícháme všechny sypké ingredience - mouky, cukr, kypřící prášek, sůl, vanilku a skořici.Ve druhé míse rozmačkáme banány a přidáme všechny tekuté přísady - rum,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V míse smícháme všechny sypké ingredience - mouky, cukr, kypřící prášek, sůl, vanilku a skořici.Ve druhé míse rozmačkáme banány a přidáme všechny tekuté přísady - rum,…
Maso den předem nasolíme, opepříme a potřeme česnekem. Zakápneme olejem a přikryté uložíme do lednice. Druhý den svážeme potravinářským provázkem, aby drželo tvar.…
Předehřejte troubu na 190°C.Rozpusťte máslo a smíchejte ho s cukry, vejcem a vanilkovým extraktem. V druhé misce smíchejte mouky, sodu, sůl.Obě misky smíchejte dohromady…
Ricottu, smetanu a cukr mícháme dohromady v robotu cca 5 minut. Na dno dortové formy naskládáme piškoty, které pokapeme kávou a zalijeme směsí. Postup opakujeme, tak,…
Máslo vyšleháme s oběma cukry. Postupně přidáváme vejce, mouku, prášek do pečiva, rum, nasekané ořechy, nastrouhaný zázvor a nakrájená jablka. Těsto nalijeme do…
Z pomeranče vymačkáme šťávu, přidáme tymián, cukr, česnek a promícháme. Do této marinády dáme nejlépe přes noc nebo alespoň na 2 hodiny marinovat kachní prsa, kterým…
Jemně nastrouháme Margot tyčinky a přidáme ostatní sypké suroviny - mouky, cukr a prášek do pečiva.Pak přidáme mléko, olej, vejce, smetanu a promícháme.Těsto nalijeme do…
Změklé máslo nakrájíme do mísy a přidáme ostatní suroviny (vejce pokojové teploty), zpracujeme těsto a zabalíme do folie, necháme hodinku odležet v lednici.Pak vyválíme,…
Vejce, cukr, olej a citronovou stavu 5 minut slehame.Pote pridame prosatou mouku s praskem do peciva a citronovou kuru. Nakonec vmichame jogurt.Testo nalijeme do…
Všechny suroviny na těsto zamícháme, dáme péci na plech s pečícím paírem do vyhřáté trouby na cca 30 minut. Mezitím si smícháme tvarohy + lučinu a vanilkové cukry. Na…
Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky, kapustičky nakrájíme na menší kousky, malé necháme vcelku.Na pánvi opékáme anglickou slaninu spolu s kapustičkami.Zakápneme…
Amerikou inspirovaný šťavnatý hamburger. Takový je kousek z tohoto receptu. Skvělé grilované maso s plátkem čedaru, křupavou slaninou, karamelizovanou cibulí a…
Snad jedním z nejznámějších moučníků zpoza velké louže je tradiční jablečný koláč. Na křehké těsto ve formě patří pořádná nálož jablek se skořicí, cukrem a kapkou…
Lahodné bramborové taštičky plněné sladkými švestkovými povidly jsou dokonalou kombinací jemného těsta a tradiční české chuti. Podávané s bohatou ořechovou omáčkou…
Ovesné vločky rozmixujeme najemno, smícháme je s práškem do pečiva, jedlou sodou a solí.Ve druhé míse ušleháme cukr s rozmačkanými banány, vejci a jogurtem. Nalijeme do…
Nadýchané tvarohové muffiny s borůvkami jsou rychlým a vděčným dezertem, který zvládne každý. Hodí se na svačinu i jako sladká tečka ke kávě. Hotové jsou za pár minut a…
Konec léta se nese v duchu dozrávání švestek a také se začátkem dalšího školního roku. A jak spojit tyto dvě věci? Třeba v přípravě chutných muffinů. Těsto z jáhel,…
Vláčný hruškový špaldový perník krásně voní po jemném perníkovém koření a je plný slaďoučkých hrušek. Je ideální ke kávě nebo čaji, a přitom díky špaldě a proteinu…
Banánový chlebíček je ideální způsob, jak využít přezrálé banány. Díky nim zůstává krásně vláčný, měkký a voní po vanilce i čerstvě po upečení. Chlebíček chutná skvěle…
Ve vodní lázni zahřejeme mléko, přidáme med, vejce, rum a umícháme krém/ vše mícháme do zhoustnutí a propojení všech surovin - pak vypneme/. Mouku promícháme s třtinovým…
Plátky masa lehce naklepeme a poprášíme moukou. Přebytek mouky oklepeme. V pánvi rozehřejeme asi 2 lžíce oleje a plátky masa opečeme z obou stran lehce dozlatova. …
Výborný kynutý táč, s křupavou skořicovou drobenkou navrchu a krásně jemným, vláčným těstem díky smetaně. Náplň z jablek a rebarbory dodá moučníku zajímavou…
Borůvky mají u nás sezonu v létě, kdy se stávají součástí ovocných knedlíků, buchet, koláčů. Změnou pak může být třeba tato původem francouzská galetka. Odleželé křehké…
Všechny suroviny na těsto smícháme (---> kakao prosejeme do mouky, med rozpouštíme v tekutině, vejce až na konec...). Vlijeme na připravený (vytřený a vysypaný plech) a…