Pohankové lívance s jablky a skořicí

Suroviny

2 hrnky pohankové mouky
2 hrnky mléka
2 vejce
2 jablka
1 lžička prášku do pečiva
1 lžička skořice
třtinový cukr (nemusí být)
přepuštěné máslo

Postup přípravy receptu

  1. Jablka očistíme a nastrouháme je nahrubo. K jablkům přidáme mouku, mléko, vejce, prášek do pečiva a skořici.

  2. Pokud máte raději sladké lívance, můžete přidat třtinový cukr. Všechny suroviny pořádně promícháme a těsto necháme cca 5 minut odpočinout.

  3. Na pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo a zlehka na něm smažíme dozlatova malé lívance. Před podáváním je ozdobíme řeckým jogurtem, ovocem nebo domácí marmeládou a můžeme mlsat.

Poznámka od kuchařky

Blog o zdravém vaření jedné potrhlé blogerky :-)

http://cookingwithsusa.blogspot.cz/

Komentáře k receptu Pohankové lívance s jablky a skořicí

Tématické fráze: pohankové lívance lívance z pohankové mouky /pohankove-livance-s-jablky-skorici. livance mlsat pohanku livance s z pohankové mouky lívance s s jablkem jablkové lívance recepty z pohanky livance s třtinový cukr pohankové lívance s jablkem špaldové lívance s jablkem