Tvarohové knedlíky s borůvkami a rozvarem
Recept ještě nebyl hodnocenŽahour, švanda nebo jihočeská kahuda - to všechno jsou různé názvy pro omáčku z rozvařených borůvek a cukru. Někde se ještě vylepšuje smetanou nebo skořicí. Společně s…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Žahour, švanda nebo jihočeská kahuda - to všechno jsou různé názvy pro omáčku z rozvařených borůvek a cukru. Někde se ještě vylepšuje smetanou nebo skořicí. Společně s…
Potřebujete prohřát po dni na sjezdovce? Nebo si chcete posedět u výjimečného nápoje s přáteli? Stačí pár surovin a den se může stát hezčím. Grog nemusí být jen nudný…
Velikonoce bez nadýchaného a voňavého mazance si dovede představit jen málokdo z nás. Díky měkkému tvarohu, přidanému do těsta, bude mazanec vláčný. Citronová a…
Křupavá cuketa, rajčata a karamelizovaná cibulka, vše okořeněné provensálskými bylinkami a zapečené s kuskusem, vás dozajista překvapí svojí vynikající chutí. Tuto…
Křupavá cuketa, rajčata a karamelizovaná cibulka, vše okořeněné provensálskými bylinkami a zapečené s kuskusem, vás dozajista překvapí svojí vynikající chutí. Tuto…
Ochutnejte tuto netradiční marmeládu z fíků. Velmi sladké fíky spolu s aromatickou skořicí vytvoří vynikající marmeládu s nezaměnitelnou chutí, kterou si můžete…
Chcete si připravit kančí maso s pověstnou šípkovou omáčkou? Základ této omáčky tvoří právě šípková marmeláda. Není vůbec složité ji připravit a hodí se nejen ke zvěřině…
Vánoční cookies jsou neodolatelnou pochoutkou, která provoní váš domov vůní koření, ořechů a čokolády. Křehké a lahodné cukroví je ideální k svátečnímu mlsání nebo jako…
Špaldové vanilkové rohlíčky jsou zdravější verze tradičního vánočního cukroví. V receptu je bílá mouka nahrazena špaldovou, která dodává rohlíčkům jemnou oříškovou chuť…
Špaldové vanilkové rohlíčky jsou zdravější verze tradičního vánočního cukroví. V receptu je bílá mouka nahrazena špaldovou, která dodává rohlíčkům jemnou oříškovou chuť…
Příprava kynuté bábovky je o něco zdlouhavější, než v případě třeného těsta. Můžeme si tak ale lépe vyhrát s náplní. Dobré kynuté těsto s lískooříškovou pomazánkou a…
Vepřová pečeně je ideální na nedělní oběd. Při správné přípravě jde o chutné, měkké a šťavnaté maso. Přidejme ještě černé pivo a med a výsledkem je opravdová lahůdka.…
Připravit piškotovou roládu je velmi snadné a rychlé. Tentokrát těsto ještě ochutíme strouhaným kokosem. Náplň připravíme z mascarpone, tvarohu a kvalitní hořké čokolády…
Crumble je typickým dezertem zejména na Britských ostrovech. Jedná se o zapečený moučník z ovoce a drobenky. Tento recept využijete zejména v sezoně rebarbory, která se…
Pokud máte rádi sladké snídaně a svačinky a nebaví vás kupovat přeslazené cereální směsi, připravte si domácí zapékané müsli. Je plné oříšků a sušeného ovoce a hlavně,…
Krůtí pastrami je dietnější varianta klasického receptu z hovězího. Díky dlouhému marinování získá z koření maximum chuti a příprava na grilu vše krásně podtrhne. Tenké…
Jemný ořechový korpus, svěží malinová vrstva a nadýchaný krém tvoří dokonale vyvážený moučník. Spojení ořechů, ovoce a smetany potěší nejen chuťově, ale i na pohled.…
Co víc dokáže chutí a vůní definovat podzim, než spojení dýně a perníkového kořen. Přesně takhle můžeme popsat lahodný koláč z tohoto receptu. Díky kefíru je těsto…
Spojení dýně, medu a voňavého perníkového koření dává tomuto koláči jedinečnou chuť i vůni. Je krásně vláčný, jemně nasládlý a voní po skořici a hřebíčku – ideální…
Spojení dýně, medu a voňavého perníkového koření dává tomuto koláči jedinečnou chuť i vůni. Je krásně vláčný, jemně nasládlý a voní po skořici a hřebíčku – ideální…
Tato výborná kakaová buchta je díky jablkům krásně šťavnatá. Zdobí ji čokoládová poleva, nadrcené oříšky a kalíšky mochyně, která zpestří dezert svou zajímavou…
Velice snadné na přípravu jsou tyto podzimní řezy, na které můžeme zužitkovat domácí zásoby jablek a ořechů. Kypré těsto s rumovou vůní doplní vrstva nastrouhaných…
Smícháme v míse špaldovou celozrnou mouku, třtinový cukr, kakao a strouhaný kokos.Do mísy vložíme kokosový olej a smísíme se sypkou směsí.Roztopíme ve vodní lázni hořkou…
Do mísy odvážíme všechny sypké suroviny, přidáme máslo, žloutek, rum, jogurt a zpracujeme vláčné těsto.Necháme ho odležet, asi hodinu nebo i do druhého dne, ale klidně…