Koprová omáčka s vejci
Recept ještě nebyl hodnocenMezi české klasiky patří smetanová koprová omáčka. Její typickou sladkokyselou chuť a vůni buď milujete, nebo nenávidíte. Nejčastěji ji podáváme s vejcem uvařeným…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mezi české klasiky patří smetanová koprová omáčka. Její typickou sladkokyselou chuť a vůni buď milujete, nebo nenávidíte. Nejčastěji ji podáváme s vejcem uvařeným…
Rajská omáčka, to je poklad české kuchyně. Důležité je mít na vaření kvalitní suroviny a kvalitní maso. Pokud si chcete opravdu pochutnat, nelze nic uspěchat, ani…
Velmi oblíbená buchta na plech, která nás ihned přenese zpět do dětství. Pudink se peče dohromady s těstem, díky tomu vznikne zajímavá mozaika a typický vlnitý povrch.…
Prosedlá nebo prošívaná buchta, to je velmi jednoduchý a oblíbený moučník, který nám maminky chystaly k víkendové snídani. Těsto je prolité tvarohovou náplní a během…
Chlebíčky a výrobky studené kuchyně se neobejdou bez červené papriky. Pokud si vyrobíte pár skleniček červených kapií sterilovaných ve sladkokyselém nálevu a oleji,…
I když lze na domácí pizzu koupit těsto v prášku nebo dokonce hotové a chlazené, stačí nemnoho času a můžeme si dobré těsto na pizzu udělat v domácích podmínkách. Postup…
Kaiserky jsou oblíbeným pečivem ze supermarketů. Ovšem domácí pečivo je domácí. Peříčkové houstičky - kaiserky podle receptu upečete celkem snadno, výsledkem bude…
Lehká omáčka, která se hodí k masu, sýrům i zelenině. Krásně doplní grilování nebo oběd pro celou rodinu. Milujete chilli a že je skvělým spojením se sladkým ovocem? Tak…
Křehké a nadýchané croissanty jsou oblíbené jako svačina nebo snídaně s šálkem dobré kávy. Domácí croissanty voní máslem a určitě budou chutnat. Recept je určen pro ty…
Podle tohoto podrobného návodu zvládne upéct výborné křupavé houstičky i úplný začátečník. Budou se hodit namazané máslem a džemem nebo jako příloha k syté polévce nebo…
Klasický recept na jednoduchou rajskou polévku z protlaku, která se báječně hodí třeba k večeři. Zasytí a přitom je lehká. Na rozdíl od jídel, která striktně vyžadují…
Rychlá jablíčka v županu si oblíbíte a v nadcházejícím chladném období se k nim jistě budete rádi vracet. Marinovaná jablíčka smažená v těstíčku s lískovými oříšky jsou…
Vejce oloupejte, nasekejte na menší kusy a vložte do mixéru. Přilijte mléko, ocet a přidejte hořčici. Osolte, opepřete a oslaďte. Vše důkladně rozmixujte na velmi jemnou…
Ke klasickým českým omáčkám se hodí dobrý kynutý a nadýchaný knedlík, který nechá díky méně výrazné chuti vyniknout chuť omáčky. S tímto receptem ho určitě zvládnete.…
Macecha je většinou pohádková zlá osoba, u které nikdo ani nepředpokládá, že by uměla dobře péct. Ovšem najdou se i hodné macechy, které umí péct moc dobře. Tento recept…
Macecha je většinou pohádková zlá osoba, u které nikdo ani nepředpokládá, že by uměla dobře péct. Ovšem najdou se i hodné macechy, které umí péct moc dobře. Tento recept…
Z výše uvedených surovin uděláme těsto, které ihned rozprostřeme do kulaté vymazané a vysypané formy (s těstem se pracuje velmi dobře).Povrch poklademe vypeckovaným…
Domácí langoše chutnají nejlépe čerstvě osmažené – křupavé na povrchu, vláčné uvnitř a provoněné česnekem. Připravte si tuhle oblíbenou pochoutku snadno i doma a…
Dort bývá zlatým hřebem všech oslav a vyjímečných setkání. Pokud vždy pečlivě hledáte a vybíráte ten nejlepší recept, zbystřete. Tento dort určitě nezklame a vložený čas…
Notoricky známé Míša řezy není třeba představovat. Co když ale spěcháte a nemáte čas na jejich přípravu? Zkuste připravit Míšu do skleničky. Je to velmi rychlé, snadné,…
Tradiční příloha nejen k dušené mrkvi ale i třeba k masu. To jsou rozpeky pocházející z Plzeňska. Jejich příprava není vůbec složitá, pojďte je zkusit upéct podle tohoto…
Léto v lese patří borůvkám, tak by byl hřích nevyužít jejich sezónu. Ať už máte lesní nebo kanadské, náš recept si s nimi hravě poradí. Upečte si vláčné a nadýchané…
V období sklizně švestek hledáme způsoby, jak je co nejlépe zužitkovat. Koláč z vláčného těsta, plněný pudinkem a švestkami, posypaný křupavou drobenkou, bude správnou…
V období sklizně švestek hledáme způsoby, jak je co nejlépe zužitkovat. Koláč z vláčného těsta, plněný pudinkem a švestkami, posypaný křupavou drobenkou, bude správnou…