Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Naše kuchařka 2 právě v prodeji!

Do obchodu

Kvásek (z droždí - do buchet, rohlíků aj.)

Domácí chléb, rohlíčky nebo třeba tradiční buchty by neexistovaly bez pomoci poctivého kvásku. Jak ho vyrobit doma, aby vám krásně vyběhl a dílo se vždy povedlo? Tento osvědčený návod určitě vyzkoušejte!

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 15 min

15 min (15 min příprava)

16. 5. 2010 10:44

Suroviny

Kuchařky
Ivy Trhoňové
právě v prodeji

Iva Trhoňová

Do obchodu

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Každý dělá kvásek malinko jinak....někdo ho třeba, místo v misce, udělá přímo v důlku v mouce....

Popsaný způsob je vyzkoušený, vyjde vždycky a kuchařka hned vidí, jak kvásek v misce narůstá.

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Puncocharova Jarka Puncocharova Jarka

3. 11. 2021 15:36

Kolikrát jsem si říkala ,proč neuvádějí -Rychlo kvásek -naučila jsem se z pořadu -Klucivakci.cz kousek droždí ,2lžičky moučky a 1lžička krystalu ,lžičkou spojíme a přidáme tekutinu ,abychom to vyklopily do těsta ,není žádný problém už to dělám 10 let ..

cathleen cathleen

24. 1. 2016 09:13

Pepa: iritovat by vás měly spíš ty houpavé teploty venku, ne recept :-)
Je jakoby pokračováním kteréhokoliv receptu na kynuté těsto (z internetu nebo tištěné knihy), který začíná slovy:
....uděláme kvásek a po jeho vykynutí přidáme zbývající suroviny....

Nedá se sem psát přesný poměr surovin, každý recept je má jiný.

spagetka: jj, dopíšu:-K

spagetka spagetka

24. 1. 2016 07:23

Pepa: kdybyste četl i komentáře, pak byste zjistil, že na stejný dotaz autorka odpovídala už 24.8.2010 v 15:25:33 ;-);-)

cathleen: Ivi, asi bude lepší, když tu svou odpověď dopíšeš do poznámky, neb, jak vidno, komentáře čtou jen někteří ;-);-);-)

Pepa

24. 1. 2016 00:01

Takové "recepty" mě docela iritují. Jako to není žádný poměr droždí/mléko/cukr? Co si má začátečník vzít z pojmu: Vmícháme cukr, droždí a tolik mouky, aby vzniklo řídké těstíčko. Píšete o 100-150 ml tekutiny... ale kolik k tomu mám dát droždí a cukru? Na kolik je to těsta? To mám jako zkoušet? Mouku chápu, budu přidávat abych měl těsto správné konzistence. Ale já potřebuji kvásek a z tohoto "receptu" se prostě nedozvím, kolik mám dát mléka a droždí (poměr), aby mi vzniknul kvásek. Pro začátečníky tento "recept" určitě není, jak uvádíte v popisu :no:

Káťa

19. 11. 2015 15:25

cathleen: díky, zkusím ;-)

cathleen cathleen

18. 11. 2015 09:25

Káťa: myslím, že je to jedno. Dávám jen krystal, moučku doma prakticky neupotřebím, tak nemám;-)

Káťa

17. 11. 2015 23:48

Jaký dáváte do kvásku cukr? Moučku nebo krystal? Nebo je to jedno?

Janka

25. 8. 2014 20:47

Chtěla jsem vyzkoušet jiný postup a tento se opět vydařil. Obvykle kvásek dělám podle tohoto návodu: http://www.suprbydleni.cz/udelat-kvasek/

Daniel

13. 5. 2014 15:50

Díky moc nám to pomohlo ;-):-!:-!:-!:-!:-!:-p

jana

12. 5. 2014 05:34

:-(( kvásek dělám už po 4 a nikdy se ani nepohne :-D s kynutým těstem nebudeme kámoši :X

Adam Luzer

14. 4. 2014 20:48

:D

Petra 186

29. 1. 2014 18:43

:-))super! Poprvé mi tekl kvásek po topení :-D

Lucka

22. 8. 2013 17:05

Ahojky :-) díky za tip, kvásek se povedl :yes: ...nechala jsem ho vyběhnout v mikrovlnce, Lucka :-)

Barkris Barkris

9. 5. 2013 16:57

Kvásek jsem dělala úplně poprvé. Ale já se ničeho nebojím a když jsem něco nevěděla, tak jsem skočila za babičkou a povedl se mi :-D díky moc za pomoc ;-) + bodíček ;-)

Barkris Barkris

9. 5. 2013 16:05

leňa : Langoše chci dělat zítra :-D

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Nové tituly!

v našem eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kvasek z drozdi jak udělat kvásek z droždí jak se dělá kvásek kvásek jak udelat kvasek kvasek na buchty jak zadělat kvásek kvásek na kynuté těsto jak dlouho nechat vzejít kvásek jak dlouho kyne kvásek jak udělat kvásek na buchty jak nechat vzejít kvásek kvásek recept jak se dela kvasek na buchty vzejít kvásek jak dlouho se dělá kvásek jak připravit kvásek rohlíky z kvásku jak na kvásek kvásek na buchtu

Suroviny: mléko, cukr, droždí, mouka

TopRecepty.cz

Kvásek (z droždí - do buchet, rohlíků aj.)

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vQXM