Langoše - kynuté v lednici
Recept ještě nebyl hodnocenNadýchané langoše, smažené dozlatova a potřené česnekem – klasika, která nikdy nezklame. Domácí langoše si můžete vychutnat s kečupem, sýrem, zakysanou smetanou, nebo na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nadýchané langoše, smažené dozlatova a potřené česnekem – klasika, která nikdy nezklame. Domácí langoše si můžete vychutnat s kečupem, sýrem, zakysanou smetanou, nebo na…
Připravte si doma poctivý a dobrý chleba. Tenhle je navíc ovoněný osmaženou cibulkou, která mu dodá neobvyklou chuť. Příprava je velmi snadná a díky odloženému startu…
Máte chuť na rozpečenou jitrnici se zelím a brambory, ale není čas stát u plotny? Zkuste plátky brambor, jitrnici nebo prejt a kysané zelí navrstvit do pekáče. Pak už…
Všetky suroviny dobre premiešame. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech ( 25x35 cm).Jablká narežeme na mesiačiky a širším okrajom pravidelne zapichujeme do…
Máte chuť na slaný koláč podobný pizze a máte doma listové těsto? Máte z poloviny vyhráno. Těsto rozbalte na plech, uvařte chutnou omáčku, kterou těsto potřete. Pak…
Tento recept jistě zaujme i ty, kdo nemají chuť celeru příliš v lásce. Smažený celer v křupavém trojobalu skrývá vrstvu rozteklého sýra. Podáváme ho s domácí omáčkou,…
Celozrnné housky jsou zdravější alternativou klasického pečiva, nejen svou chutí, ale i výživovou hodnotou. Jsou bohaté na vlákninu, vitamíny, minerály, přičemž si…
Rýži uvaříme v mírně osolené vodě. Promícháme ji dle chuti se skořicí, cukrem. Polovinu ji vsypeme do máslem vymaštěné zapékací nádoby. Potřeme tvarohem. Na tvaroh…
Do hrnce nalijeme 3 litry vody. Přidáme sůl, cukr, hořčičné semínko, bobkové listy, pepř a nové koření. Nálev přivedeme k varu a pak zvolna vaříme asi 20 minut. Poté do…
Hovězí srdce očistíme, rozkrojíme na půl a velmi dobře propereme ve vodě (vypláchneme od krve).Srdce osušíme, prošpikujeme klínky slaniny a osolíme.Cibuli a zeleninu…
Šleháme žloutky s cukrem do pěny, přidáme olej, horkou vodu a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec přidáme ušlehaný sníh z bílků. Poklademe jakýmkoli ovocem. …
Jste milovníci zvěřiny? Křehká a voňavá jelení kýta, jemná smetanová omáčka, nadýchaný knedlík a lžička brusinek vykouzlí úsměv na tváři celé rodině a ohromí všechny…
Tato rychlá buchta, která je někdy nazývána Šalamoun, by rozhodně neměla chybět ve vašich receptech. Je to snadný hrníčkový recept, takže není třeba nic odměřovat.…
Máte-li rádi ostřejší zeleninové omáčky k masu nebo uzenině, určitě si připravte a zavařte tento velmi pikantní kečup z rajčat, paprik, cibule a chilli papriček. V zimě…
Připravte si do zásoby pikantní zavařeninu na ďábelské tousty, která dodá každému soustu výraznou a neodolatelnou chuť. Tato jedinečná směs kombinuje sladkost zralých…
Lívanečky jsou lahodnou sladkou snídaní, svačinou, nebo lehkým letním obědem, který potěší malé i velké. Díky tvarohu jsou krásně nadýchané, vláčné a plné bílkovin. S…
Banánový chlebíček s čokoládou a ořechy je vláčný, voňavý a plný chuti. Skvělý způsob, jak zužitkovat zralé banány a potěšit mlsné jazýčky. Hodí se ke kávě i jako sladká…
Zapneme troubu na 190°C a vyložíme pekáček nebo plech s vyšším okrajem pečicím papírem. Dělala jsem menší rozměr a použila jako odměrku 150 ml hrnek.Smícháme v misce…
Nadýchanému moučníku z třeného těsta pokrytému vrstvou švestek posypanou mákem a korunovanému máslovou drobenkou nikdo neodolá. Příprava je poměrně jednoduchá, zvládne…
Nadýchanému moučníku z třeného těsta pokrytému vrstvou švestek posypanou mákem a korunovanému máslovou drobenkou nikdo neodolá. Příprava je poměrně jednoduchá, zvládne…
Mezi oblíbené kynuté buchty můžeme zařadit dvojctihodné koláče, což je jiný název pro moravské koláče. Jejich specifikem je použití dvou druhů náplní. Tvarohová uvnitř…
Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl a citronovou kůru.Po straně uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí, přidáme cukr, zalijeme částí vlažného mléka a necháme vzejít…
Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl a citronovou kůru.Po straně uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí, přidáme cukr, zalijeme částí vlažného mléka a necháme vzejít…