Vaječný likér Martina
Recept ještě nebyl hodnocenVaječný likér je nedílnou součástí tradičního vánočního mlsání. Připravit ho není vůbec složité. Stačí pár surovin a chvilka času. Nalitý v ozdobné láhvi se může hodit i…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vaječný likér je nedílnou součástí tradičního vánočního mlsání. Připravit ho není vůbec složité. Stačí pár surovin a chvilka času. Nalitý v ozdobné láhvi se může hodit i…
Brambory oloupeme a syrové nastrouháme najemno. Šťávu, kterou pustí, nesléváme. Osolíme, přidáme mouku a vypracujeme těsto. Je-li příliš řídké, přidáme trochu mouky.…
Lehoučké štafetky z nadýchaného bílkového sněhu s mletými ořechy jsou promazané máslovým krémem. Pokud máte rádi změny, můžete mleté ořechy nahradit strouhaným kokosem.…
Do mísy dáme všechny sypké ingredience a dobře promícháme pak přidáme ostatní a znovu rychle a dobře promícháme. Podle potřeby přidáme mléko, aby vzniklo středně husté…
Uděláme kvásek, trochu vlažného mléka, cukr a droždí. Vzejitý kvásek dáme do mouky, přidáme sůl, mléko a olej. Vypracujeme. Necháme kynout tak 30-40 minut. Po vykynutí…
Víkendy patří mezi nejčastější příležitost k pečení moučníků a zákusků. Mezi oblíbené patří rozmanité řezy na plechu. Upečete těsto, lité, piškotové či třené, potřete…
Aspikové bábovičky připravujeme k mimořádným událostem. K narozeninám, oslavě výročí nebo třeba i na silvestrovskou párty. Vyrobit je není příliš obtížné. Navíc potěšíme…
Hledáte svěží inspiraci na lahodný ovocný koláč? Tento vám bude určitě chutnat. Tvoří ho nadýchané piškotové těsto, spousta vašeho oblíbeného ovoce a bohatá vrstva…
Hledáte svěží inspiraci na lahodný ovocný koláč? Tento vám bude určitě chutnat. Tvoří ho nadýchané piškotové těsto, spousta vašeho oblíbeného ovoce a bohatá vrstva…
Mrkev si nastrouháme nadrobno, přidáme ananas (množství si každý zvolí sám, podle chuti), citrón smícháme s cukrem a zalijeme asi 1 deci vody a zalejeme již připravenou…
Kombinace zelí a červené řepy dodá vašim jídlům nejen svěžest, ale i dávku důležitých živin. Tento jednoduchý a lahodný salát je ideální jako příloha k hlavním chodům.…
Nakrouhané zelí a celé oloupané brambory dáme vařit, přidáme cukr, ocet, sůl- musí vzniknout vyvážená chuť, nebo si ji ochutit, jak má kdo rád.Vaříme, dokud není zelí a…
Mrkev očistíme, omyjeme a jemně nastrouháme. Přidáme přesnídávku, trochu vody, šťávu z pomeranče, cukr nebo med dle chuti.Vše smícháme a dáme vychladit.
Svíčková podle tatínka je přesně ten druh jídla, které provoní celý dům a vyvolá vzpomínky na nedělní obědy. Poctivý základ z kořenové zeleniny, trpělivé dušení a osobní…
Jednoduchý chléb pro naprosté začátečníky, který má vedle chleba bílého o mnoho tmavší střídu. Díky chlebovým moukám a bílému jogurtu má tento chléb lepší, výraznější…
Z másla a mouky uděláme jíšku, zalijeme studeným vývarem a dobře rozmícháme, přidáme houby, bobkový list, nové koření, kuličky pepře, kmín, sůl, pepř, kopr a provaříme…
Moučník, patřící mezi první, který upečou i úplní začátečníci. Řeč je o klasické mramorové bábovce, vonící po rumu. Recept je v hrníčkové úpravě, takže se obejdete bez…
Játra očistíme, brambory ve slupce uvaříme do poloměkka . Brambory oloupeme, stroužek česneku také oloupeme, brambory nakrájíme na silnější plátky a játra opepříme. Na…
Kedlubna je šťavnatá zelenina, která je na jaře ke sklizni často jako první, tak proč si z ní nepřipravit lahodný salát plný vitamínů. Díky našemu receptu ji využijete…
Kedlubna je šťavnatá zelenina, která je na jaře ke sklizni často jako první, tak proč si z ní nepřipravit lahodný salát plný vitamínů. Díky našemu receptu ji využijete…
Cukrové polevy - cukr prosít, pak smíchat s tekutinou a vařečkou dobře utřít - cca 5 min. Bílkové polevy - cukr prosít, přidat ostatní ingredience a vše utřít na…
Cukrové polevy - cukr prosít, pak smíchat s tekutinou a vařečkou dobře utřít - cca 5 min. Bílkové polevy - cukr prosít, přidat ostatní ingredience a vše utřít na…
Cukrové polevy - cukr prosít, pak smíchat s tekutinou a vařečkou dobře utřít - cca 5 min. Bílkové polevy - cukr prosít, přidat ostatní ingredience a vše utřít na…