Salko řezy
Recept ještě nebyl hodnocenBlíží se víkend a přemýšlíte, jakou dobrotu upečete rodině jako zákusek? Připravte jim tyto salko řezy, které si okamžitě zamilují a příště je budete péct rovnou z…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Blíží se víkend a přemýšlíte, jakou dobrotu upečete rodině jako zákusek? Připravte jim tyto salko řezy, které si okamžitě zamilují a příště je budete péct rovnou z…
Koupili jste si kovové trubičky a hledáte osvědčený recept na kremrole? Velmi často se k jejich přípravě používá listové těsto, ale příliš se drobí. Upečte si kremrole z…
Rajská omáčka má využití v mnoha světových kuchyních, ale jen ta česká ji povýšila na samostatný chod. A co k ní, tedy kromě rýže nebo knedlíků? Pokud máte chuť na mleté…
Domácí pečení je radost. Když domov rozvoní čerstvě upečený chléb, nadýchaný a s křupavou kůrkou, seběhne se kolem stolu celá rodina. Příprava bramborového chleba je…
Křehoučké a voňavé šátečky z tvarohového těsta jako od babičky? Přesně takové upečete podle tohoto receptu. Těsto je díky tvarohu úžasně vláčné. Šátečky můžete naplnit…
Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme trošku cukru a necháme vzejít kvásek.Žloutky utřeme s cukrem, přidáme olej, mouku a kvásek. Vypracujeme těsto, překryjeme…
Dortová lízátka neboli cake pops jsou hitem posledních let. Při jejich zdobení můžeme popustit uzdu fantazii, lízátka mohou mít různé barvy, tvary i chutě. Podle tohoto…
S rajskou omáčkou nikdy nemůžete šlápnout vedle, zejména u dětí. V zimě si nechte zajít chuť na omáčku z čerstvých rajčat, nebyla by ani chutná ani voňavá. Připravte si…
Není nad to vytáhnout z trouby křupavou bagetu se zlatou kůrkou a měkkou střídkou. Chcete si doma upéct francouzské bagety, ale chybí vám odvaha? Teď už se bát nemusíte,…
Rychlý a nenáročný moučník, do kterého můžeme zužitkovat přezrálé banány, které jsou velmi bohaté na vitamíny. Takže si nejen pochutnáme, ale uděláme něco i pro svoje…
Pokud jste ještě tuto legendu nezkoušeli, je nejvyšší čas. Spojení nadýchaného kynutého těsta a jemného vanilkového krému Češi milují. Pudinkáče jsou zkrátka geniální a…
Lokše jsou tenounké bramborové placky, které se tradičně vždy připravovaly především na Slovensku a na jižní Moravě. Ochutnat je ale můžete, ať jste odkudkoliv. Lokše je…
Jablečný závin podle tohoto klasického receptu zvládne i začátečník upéct tak, že si na něm všichni skvěle pochutnají. Hotový jablečný závin můžete na talíři doplnit…
Milujete makové koláče, a na jejich upečení zrovna nemáte dost máku? Vyzkoušejte náplň nastavovanou. Přestože je nastavená kaší, nepoznáte to. Je úžasně chutná i voňavá,…
Jednoduchá, šťavnatá a rychlá bábovka. Mrkev dodá těstu vláčnost a zajímavou strukturu. Sníh z vaječných bílků pak bábovku učiní krásně nadýchanou. Nechte se inspirovat…
Receptů na bábovku není nikdy dost. Báječny a přitom jednoduchý moučník, na který nedá žádná rodina dopustit. Vyzkoušejte tentokrát variaci s tvarohem, která vydrží…
Přivádí vás myšlenka na vaření domácího knedlíku k šílenství? Jeho příprava není takový horor, jak by se mohlo zpočátku zdát. Naučme se dokonalé houskové knedlíky krok…
Kysané zelí je zdravé a velmi oblíbené jako zeleninová příloha. Recept je návodem, jak ho připravit jednoduše a chutně. Zahuštěné kysané zelí spolu s knedlíkem podáváme…
Karamelové větrníky jsou klasickým oblíbeným zákuskem slavnostního charakteru. Recept vyžaduje nějaké zkušenosti s pečením, ale postup je popsán dostatečně podrobně,…
Králík na smetaně po staročesku vás nezklame, pokud hledáte nenáročný recept na výborný rodinný oběd. Maso je potřeba naložit den předem, aby zkřehlo a nasálo tu…
Králík na smetaně po staročesku vás nezklame, pokud hledáte nenáročný recept na výborný rodinný oběd. Maso je potřeba naložit den předem, aby zkřehlo a nasálo tu…
Oblíbený pařížský salát, který jsme si kupovali v bufetech na svačinu, připravený podle jednoho z původních receptů. Salát s majonézou, ochucený worcestrovou omáčkou,…
Přidáno před 50 minutami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno 27. 4. 2024 09:12
Přidáno 26. 4. 2024 20:16
Retro vaření s Kristinou: Upečte si vyhlášenou bábovku podle 100 let starého receptu
Zapečený hermelín s bramborami: Šťavnaté a chuťově výrazné jídlo se hodí jako rychlý oběd, který hravě zvládne i začátečník
Pečeme s Ivou: Mírně sladké hanácké prstky z jednoduchého plundrového těsta tak voní máslem, že sníst jen jeden kousek nestačí!