Buchta ze zakysané smetany
Recept ještě nebyl hodnocenUpečte si s námi krásný a výborný moučník! Je z dvoubarevného těsta s přídavkem vařeného pudinku a polevou ze zakysané smetany. Lehounký tak, že ho z talířku budete…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Upečte si s námi krásný a výborný moučník! Je z dvoubarevného těsta s přídavkem vařeného pudinku a polevou ze zakysané smetany. Lehounký tak, že ho z talířku budete…
Potřebujete výbornou a osvědčenou náplň do štrúdlu nebo koláčů? Vyzkoušejte makovou náplň podle osvědčeného receptu. Mák v této úpravě je opravdu lahodná záležitost.…
Hrnečková klasika našich babiček - litý borůvkový koláč. Těsto se díky své konzistenci krásně rozprostře na plechu. Díky šťavnaté náplni z borůvek skvěle chutná. Navrchu…
Koláče s ovocem a drobenkou nikdy nezklamou. Tentokrát pro vás máme recept na jogurtové těsto, s pořádnou vrstvou vláčného tvarohu, šťavnatých borůvek a voňavé máslové…
Na snídani nemůžete podávat nic lepšího, než voňavé a křupavé houstičky. Jsou tak dobré, že je příště upečete rovnou z dvojité dávky. Zvládnout správné zapletení není…
Dušené zelí neodmyslitelně patří k lahodné pečínce s knedlíkem. Na jeho přípravě není nic složitého. K zahuštění stačí najemno nastrouhaná brambora, zda bude zelí sladší…
Dezert nebo hlavní chod? Buchtičky s vanilkovým krémem prostě milujeme. Klasické české jídlo, které ani školní jídelna nedokázala dětem znechutit. Připravte si je doma…
Spolehlivý recept na smažené koblihy, které plníme meruňkovým džemem, je oblíbenou klasikou. Podrobný postup zvládnou i méně zkušení. Pokud máte obavy ze smažení…
S nadcházejícím chladným počasím přichází chuť na pořádně vydatné jídlo. Domácí halušky s uzeným masem a zelím jsou tím pravým jídlem pro sychravý podzimní den. Uzené…
Někdy máme prostě neodolatelnou chuť na takové ty klasické retro recepty. Pokud se vám dostane do ruky kvalitní gothaj salám, zkuste z něj připravit sloní žrádlo.…
Snadný a rychlý recept, ve kterém zužitkujete jablka. Pokud už vás nebaví připravovat z listového těsta jenom štrúdl, vyzkoušejte tento moučník na plech. Kombinace…
Pampelišky většinou využíváme do různých sirupů a medů, ale co z nich třeba připravit takové víno? Je sice neobvyklé a jeho příprava je zdlouhavější, ale odmění se vám…
Svěží letní oběd, který vás zároveň zasytí? To je vajíčkový salát! Díky bramborám vám dodá pocit plnosti, kyselé okurky mu dodají říz a vajíčka se postarají o…
Máte bohatou úrodu jablek a nechcete péct stále jen štrúdl? Vyzkoušejte lahodnou šťavnatou buchtu podle našeho receptu a určitě ji zařadíte mezi vaše stálice. Podzimní…
Máte bohatou úrodu jablek a nechcete péct stále jen štrúdl? Vyzkoušejte lahodnou šťavnatou buchtu podle našeho receptu a určitě ji zařadíte mezi vaše stálice. Podzimní…
Jednoduchá, šťavnatá a rychlá bábovka. Mrkev dodá těstu vláčnost a zajímavou strukturu. Sníh z vaječných bílků pak bábovku učiní krásně nadýchanou. Nechte se inspirovat…
Rajská omáčka má využití v mnoha světových kuchyních, ale jen ta česká ji povýšila na samostatný chod. A co k ní, tedy kromě rýže nebo knedlíků? Pokud máte chuť na mleté…
Pečení domácího chleba je velký trend. Kváskový chléb můžete prozatím přenechat zkušenějším a připravit si jednoduchý a chutný chléb s droždím, upečený v klasické troubě…
Punčové řezy jsou nejen vizuálně krásné, ale také mají zcela nezaměnitelnou chuť, které podlehnete. Podle tradičního receptu si je můžete upéct i doma, budou chutnat…
Válečky z bramborového těsta, posypané mákem a cukrem, to jsou šišky s mákem. Vařila vám je vaše babička nebo maminka? Podle našeho receptu je připravíte stejně lahodné,…
Legenda mezi stánkovými dobrotami, kterou si hravě můžete vyrobit i doma. Pokud vás honí mlsná a máte na ně chuť, vyzkoušejte je podle tohoto receptu. Skvěle chutnají…
Ochutnejte výborný mrkvový moučník, který je i přes mrkev v těstě díky prášku do pečiva a bílkovému sněhu krásně nadýchaný. Po upečení ho potřeme pudinkovým krémem…