Turecká čočka s mrkví

mojetara Kuchař:

Doba přípravy: 5 + 45 minut 2 porce Bezmasá jídla 1 názor

Turecká čočka s mrkví
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů
Přidat další fotografii
59

Suroviny

1 šálek (120 g) čočky – hnědé, zelené nebo černé
3 šálky vody
2 lžíce extra panenského olivového oleje
1 cibule – podélně přepůlíme a pak nakrájíme napříč na půlměsíčky
2 mrkve nakrájíme na kolečka či plátky
1 lžička koriandru (sušeného)
4 stroužky česneku prolisované
1 lžíci rajského protlaku rozpustíme v 1 šálku vody
1 lžička cukru
sůl
máta (nasekáme)
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Čočku propereme a dáme vařit ve 3 šálcích vody. Jakmile ji převedeme k varu, zmírníme teplotu, zakryjeme a dusíme 15 minut. Pak scedíme. Vodu si necháme stranou!

  2. Rozehřejeme olej na středním plameni, přidáme nakrájenou cibuli a koriandr. Za stálého míchání restujeme asi tak 5 minut, aby cibule byla měkká. Přidáme nakrájenou mrkev, česnek a osolíme podle chuti. Vaříme za stálého míchání tak 2 až 3 minuty, aby mrkev začala měknout.

  3. Smícháme rajčatový protlak rozpuštěný ve vodě, cukr a scezenou čočku. Přidáme tak šálek až šálek a půl vody z čočky (čočka by měla být pod vodou, stačí aby byla pokrytá). Osolíme a podle chuti přidáme i nasekanou mátu. Přivedeme k varu a dusíme odkryté asi 15 až 20 minut, dokud čočka nezměkne a tekutina se dost neredukuje. Můžeme ještě osolit, podle chuti. A přidat část nasekané máty.

  4. Podáváme teplé nebo necháme vychladnout na pokojovou teplotu a přidáme bulgur nebo quinou.

Poznámka

Recept krok za krokem s fotopostupem také na http://www.mojetara.cz/recipe/turecka-cocka-s-mrkv...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Turecká čočka s mrkví

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo