Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Toskánský tuňákový salát s fazolemi

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Angel 666 Angel 666

Snadný

Suroviny

Porce: 3-4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 185 kJ /
283 kcal
Bílkoviny2,05 g
Tuky21,31 g
Vláknina6,06 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 20 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy18,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Fazole scedíme, necháme dobře okapat a vsypeme do mísy.
Tuňáka vyjmeme z konzervy, rozlámeme na menší kousky a přidáme k fazolím. Rajčata nakrájíme na malé kousky, cibuli na tenká půlkolečka a oboje také přidáme do mísy. Osolíme, opepříme a vše lehce promícháme. Krok 2: Olej prošleháme s octem a troškou cukru, vzniklou emulzi vlijeme do salátu a opět opatrně promícháme.
Nakonec posypeme nahrubo nasekanou petrželkou.
Před podáváním necháme salát asi hodinu odležet v chladu.

Zveřejněno 19. 8. 2018

Poznámka autorky Angel 666

Místo jablečného octa můžeme použít i klasický ocet, ale v poslední době jsem si do salátů oblíbila ten jablečný, zdá se mi jemnější.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Toskánský tuňákový salát s fazolemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l456

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Toskánský tuňákový salát s fazolemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l456

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

:-)<3 výborný i s tou špetkou cukru, (vylepšila chuť) :-K:-K

Udělal jsem tento salát podle zde uvedeného receptu a všem moc chutnal. Zařadil jsem si ho mezi ty saláty, které budu občas dělávat.
A dovolím si poznámku k předchozí diskusi: Toskánsko totiž není tak úplně typická Itálie (i po stránce kuchyně), takže toskánský recept se opravdu nemusí zdát každému Vlachovi (tj. Italovi) typicky italský.

Noo, přiznám se, že tu půl lžičku cukru jsem tam fakt dala navíc, v receptu nebyla, ale bez ní mi přišlo, že to není úplně ono. Však nikoho nenutím, aby si zálivku sladil, nepochybuju, že si to každý upraví podle svého. Spíš žasnu nad tím, jak Vám jedna hloupá půl lžička cukru stojí za komentář....

magdalenka: je to paradox, ale já jinak sladím jen okurkový salát, jiné ne ;-). Ale tady mi to bez té špetky cukru fakt přišlo, že to není ono:-)

Zobrazit 3 starší odpovědi

"Toskánský tuňákový salát s fazolemi"
No, ještě jsem nepotkal Vlacha, který by do octovo-olejové zálivky přidal cukr :-O
Pokud tak učiním já, tak Italové, ti s vychováním, dělají že to nevidí a pokud jsou to mí přátelé, tak protočí panenky a oči pak vyvrátí v sloup :-8

Tématické fráze:
fazolový salát, fazolový salát s tunákem, tunakovy salat, fazolový salát recept, fazolový salát recepty, tunakovy salat s fazolemi, tuňákový salát recept, toskánský salát, salát z tuňáka, saláty recepty, salát s tuňákem z konzervy, salát s tuňákem, recepty, recept na fazolový salát, tuňák recepty, salát s s tunakem, fazolový salát-recept, recept na tuňákový salát recept, recept na salát z tuňáka, recept na tuňákový salát

Suroviny:
fazole ve slaném nálevu, tuňák v konzervě, cibule červená, rajče, ocet jablečný, olej olivový, sůl, pepř, cukr, petrželka hladkolistá

Přidat fotografie receptu