Toskánský tuňákový salát s fazolemi

Angel 666 Kuchařka: Angel 666

3-4 porce Saláty 6 názorů

Suroviny

1 plechovka bílých fazolí ve slaném nálevu (400 g)
1 konzerva tuňáka (185 g)
1 červená cibule
2 rajčata
2 lžíce jablečného octa
2 lžíce olivového oleje
sůl
pepř
1/2 lžičky cukru
hladkolistá petrželka
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Fazole scedíme, necháme dobře okapat a vsypeme do mísy.
    Tuňáka vyjmeme z konzervy, rozlámeme na menší kousky a přidáme k fazolím. Rajčata nakrájíme na malé kousky, cibuli na tenká půlkolečka a oboje také přidáme do mísy. Osolíme, opepříme a vše lehce promícháme.

  2. Olej prošleháme s octem a troškou cukru, vzniklou emulzi vlijeme do salátu a opět opatrně promícháme.
    Nakonec posypeme nahrubo nasekanou petrželkou.
    Před podáváním necháme salát asi hodinu odležet v chladu.

Poznámka

Místo jablečného octa můžeme použít i klasický ocet, ale v poslední době jsem si do salátů oblíbila ten jablečný, zdá se mi jemnější.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 106 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Toskánský tuňákový salát s fazolemi

  • Angel 666 Angel 666(autorka receptu)

    magdalenka: je to paradox, ale já jinak sladím jen okurkový salát, jiné ne ;-). Ale tady mi to bez té špetky cukru fakt přišlo, že to není ono:-)

    Odpovědět

  • Angel 666 Angel 666(autorka receptu)

    casino: no, zdroj by tady asi nikomu nic neřekl, tak pro Vás - je to recept z časopisu Rezepte mit Pfiff, který jsem si koupila v Německu. Možná, že moje chyba je v tom, že jsem receptu nechala název z časopisu, kdybych vynechala první slovo - toskánský - tak by nebylo o čem diskutovat.... ale mně se ten název takhle celý líbil...…

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Angel 666: ja do zálievky octovo olejovej dávam tiež cukor...talianske príbuzenstvo prevaľuje očami. Oni sú však zvyknutí na iné, sladšie paradajky.

    Odpovědět

  • casino casino

    Angel 666:
    Stran použití cukru oceňuji vaši otevřenost :yes::-K
    (už chápu, proč neuvádíte zdroj)
    No, ale té půllžičce křivdíte..., ta je v tom nevinně ;-)

    Odpovědět

  • Angel 666 Angel 666(autorka receptu)

    Noo, přiznám se, že tu půl lžičku cukru jsem tam fakt dala navíc, v receptu nebyla, ale bez ní mi přišlo, že to není úplně ono. Však nikoho nenutím, aby si zálivku sladil, nepochybuju, že si to každý upraví podle svého. Spíš žasnu nad tím, jak Vám jedna hloupá půl lžička cukru stojí za komentář....

    Odpovědět

  • casino casino

    "Toskánský tuňákový salát s fazolemi"
    No, ještě jsem nepotkal Vlacha, který by do octovo-olejové zálivky přidal cukr :-O
    Pokud tak učiním já, tak Italové, ti s vychováním, dělají že to nevidí a pokud jsou to mí přátelé, tak protočí panenky a oči pak vyvrátí v sloup :-8

    Odpovědět

Tématické fráze: fazolový salát fazolový salát s tunákem salát z tuňáka fazolový salát recepty salát s tuňákem z konzervy tunakovy salat saláty recepty fazolový salát recept tuňák recepty recept na fazolový salát recepty salat z tunaka tunakovy salat s fazolemi toskánský salát tuňák z konzervy recepty recepty s tuňákem z konzervy tuňákový salát recept tunakovy salat s fazelami recepty recept na salát z tuňáka recept na tuňákový salát

Zapomněl/a jsem heslo