Suroviny
Porce: 3-4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 185 kJ / 283 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,05 g |
| Tuky | 21,31 g |
| Vláknina | 6,06 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 20 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 18,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Fazole scedíme, necháme dobře okapat a vsypeme do mísy.
Tuňáka vyjmeme z konzervy, rozlámeme na menší kousky a přidáme k fazolím. Rajčata nakrájíme na malé kousky, cibuli na tenká půlkolečka a oboje také přidáme do mísy. Osolíme, opepříme a vše lehce promícháme. Krok 2: Olej prošleháme s octem a troškou cukru, vzniklou emulzi vlijeme do salátu a opět opatrně promícháme.
Nakonec posypeme nahrubo nasekanou petrželkou.
Před podáváním necháme salát asi hodinu odležet v chladu.
Tuňáka vyjmeme z konzervy, rozlámeme na menší kousky a přidáme k fazolím. Rajčata nakrájíme na malé kousky, cibuli na tenká půlkolečka a oboje také přidáme do mísy. Osolíme, opepříme a vše lehce promícháme. Krok 2: Olej prošleháme s octem a troškou cukru, vzniklou emulzi vlijeme do salátu a opět opatrně promícháme.
Nakonec posypeme nahrubo nasekanou petrželkou.
Před podáváním necháme salát asi hodinu odležet v chladu.
Zveřejněno 19. 8. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Toskánský tuňákový salát s fazolemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l456
Moje poznámka
Toskánský tuňákový salát s fazolemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l456
Nejnovější recepty
Šťouchačky s česnekem a slaninou
Přidáno před 6 hodinami
Knedlíky se slaninou
Přidáno před 6 hodinami
Pečené brambory se slupkou
Přidáno před 7 hodinami
Fazolové lusky na slanině s česnekem
Přidáno před 7 hodinami
Ražniči tří barev na plechu
Přidáno před 7 hodinami
Karamelizovaná cibule
Přidáno před 8 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nekynuté svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní
Lenka Sedlackova před 4 hodinami
Frankfurtská polévka s fazolemi
Ivyjg před 6 hodinami
Kynutý makový závin
magdalenka před 6 hodinami
Koule na zelí v pomalém hrnci
magdalenka před 7 hodinami
Segedín z trouby
magdalenka před 7 hodinami
Výborné kynuté těsto
magdalenka před 7 hodinami
Bábovka olejová
FilipRieger před 8 hodinami
Zapečené filé na másle
Sahula před 8 hodinami
Horký jablečný nápoj
FilipRieger před 8 hodinami
Svatomartinské rohlíčky z tvarohového těsta
Jana Jana před 9 hodinami
Tématické fráze:
fazolový salát,
fazolový salát s tunákem,
tunakovy salat,
fazolový salát recept,
fazolový salát recepty,
tunakovy salat s fazolemi,
tuňákový salát recept,
toskánský salát,
salát z tuňáka,
saláty recepty,
salát s tuňákem z konzervy,
salát s tuňákem,
recepty,
recept na fazolový salát,
tuňák recepty,
salát s s tunakem,
fazolový salát-recept,
recept na tuňákový salát recept,
recept na salát z tuňáka,
recept na tuňákový salát
Suroviny:
fazole ve slaném nálevu,
tuňák v konzervě,
cibule červená,
rajče,
ocet jablečný,
olej olivový,
sůl,
pepř,
cukr,
petrželka hladkolistá
Komentáře (9)
A dovolím si poznámku k předchozí diskusi: Toskánsko totiž není tak úplně typická Itálie (i po stránce kuchyně), takže toskánský recept se opravdu nemusí zdát každému Vlachovi (tj. Italovi) typicky italský.
No, ještě jsem nepotkal Vlacha, který by do octovo-olejové zálivky přidal cukr
Pokud tak učiním já, tak Italové, ti s vychováním, dělají že to nevidí a pokud jsou to mí přátelé, tak protočí panenky a oči pak vyvrátí v sloup