Loudavé těsto (sladké i slané)
Recept ještě nebyl hodnocenV mléku rozmícháme cukr a droždí, přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které hned (bez kynutí) uložíme ve větším sáčku nebo plastovém boxu do lednice. Použít se dá…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V mléku rozmícháme cukr a droždí, přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které hned (bez kynutí) uložíme ve větším sáčku nebo plastovém boxu do lednice. Použít se dá…
Nejen na Velikonoce se hodí mít v zásobě dobrý recept na vajíčkový salát nebo pomazánku. Chutná kombinace uvařených vajec, brambor a sterilovaných okurek a hrášku. Stačí…
Salát z červeného zelí s kukuřicí a kuřecím masem je svěží a barevná kombinace, která spojuje křupavost zelí, sladkost kukuřice a šťavnatost kuřecího masa. Tento lehký a…
Těsto: Mouku, cukr, sůl smícháme v míse. Připravíme si kvásek. Mléko ohřejeme tak, aby bylo vlažné, přidáme trošku cukru, droždí a necháme kvásek pracovat.Rozpustíme…
Gnocchi jsou oblíbený druh přílohy pocházející z Itálie. Podle druhu noku se těsto skládá z vajec a pšeničné či kukuřičné mouky nebo brambor. Gnocchi se dají připravit…
Oloupeme cibuli a nakrájíme na kostičky, stejně tak mrkev (může být na půlměsíce). Na větší pánvi rozehřejeme olej a cibulku usmažíme dozlatova. Poté přidáme mrkev a…
Vůni nedělní kávy linoucí se při poobědovém odpočinku může snadno doplnit i vůně čerstvě upečené bábovky. Vyzkoušejte s námi tuto citronovou bábovku se zakysanou…
Řecké křupavé zelí je vynikající lahůdka plná chuti. Tento tradiční řecký pokrm je připravován z kvalitního zelí, které je lehce marinované v pikantní směsi s olivovým…
Nechce se vám zdlouhavě plnit knedlíky ovocem a přitom stoupá chuť na sladkou dobrotu? Zkuste připravit neplněné knedlíčky z tvarohového těsta a k nim přeliv z jahod se…
Šalotku nakrájíme na drobno a zesklovatíme na másle. Přidáme tarhoňu a chvíli opékáme. Vsypeme mouku a po zamíchání zalijeme studeným vývarem. Přidáme koření a sůl.Z…
Snadná sladká svačina, kterou můžeme podávat i o masopustní veselici. Z kynutého těsta vytvarujeme buďto klasické koblihy nebo díravé donuty. Obojí však po smažíme…
Na zpěněnou cibulku na sádle dám orestovat nakrájené vnitřnosti, podliji nejlépe vývarem, přidám koření a dusím cca 30-40 minut pod pokličkou.Zahustím moukou, provařím,…
Nejdříve musíme uvařit zelí, protože uvařené knedlíky musíme dát do zelí, aby nezmodraly. Zelí vymačkáme, nakrájíme na menší kousky, dáme do kastrolku, zalijeme vodou a…
Jablečný štrúdl podle tohoto srozumitelného a jednoduchého receptu zvládne upéct každý. I ten, kdo si netroufá na přípravu listového těsta. Štrúdl z tvarohového těsta je…
Jídlo jako stvořené pro chladné zimní dny. Těstoviny se zelím ze spíže a pikantní paprikovou klobásou vás zahřejí a zasytí, navíc při jejich přípravě nemusíte trávit…
V hrnci osmažíme cibulku, dáme na čtvrtky nakrájená rajčata a zalijeme 1 litru vývaru nebo vody a přidáme rozdrcený česnek. Necháme asi 20 minut povařit.Poté vše…
Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky a dáme do misky. Přidáme kurkumu, solamyl, rybí a ústřicovou omáčku (kdo nemá rád, použije sůl) a necháme odležet asi 15 minut.V…
Lehká a osvěžující křupavá kombinace ideální pro horké dny, nebo jako lehká příloha k hlavnímu jídlu. Spojení jemného nasládlého salátu a pikantních ředkviček dodá…
Ledový salát v kombinaci s dresingem z majonézy, citronové šťávy a hořčice vás překvapí lahodnou chutí. Bude se skvěle hodit jako příloha ke grilovanému masu, ale stejně…
Suroviny na omáčku dejte do kastrůlku, přiveďte k varu. Vařte asi 5 minut, aby omáčka zhoustla. Můžete zahustit škrobem rozmíchaným ve víně nebo sójové omáčce - není…
Zajímavá kombinace chutí vás jistě v tomto nepečeném dortu překvapí. Spodní vrstvu připravíme z kakaových sušenek s máslem a zalijeme ji tvarohovým krémem s mákem. Celý…
Mouku prosijeme, přidáme změklou heru, špetku soli a šlehačku, vše propracujeme, rozdělíme na 4 díly, uděláme bochánky a necháme chvíli na vále odpočinout.Pak každý díl…
Na trošce oleje osmažíme pokrájenou cibuli dorůžova, přidáme drobně pokrájené uzené maso, které také krátce osmažíme. Ke konci smažení vmícháme provonět protlak s…
O velikonočních svátcích nesmí na stole chybět tradiční mazanec. Jeho přípravu si můžete usnadnit díky domácí pekárně, stačí pouze naskládat suroviny ve správném pořadí.…