Kaparová omáčka našich prababiček
Kapary jsou nerozvinutá poupata rostliny kapary trnité, která jsou naložená v soli nebo solném nálevu. Dnes je známe spíše jen jako sardelková očka. Dříve se běžně používaly do omáček, které výborně doplňovaly vařené hovězí maso nebo pečené ryby.
Suroviny pro 3 porce
3 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 853 kJ / 443 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,84 g |
Tuky | 22,33 g |
Vláknina | 5,85 g |
Cholesterol | 51 mg |
Sodík | 768 mg |
Sůl | 1,80 g |
Sacharidy | 49,89 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept je ze staré kuchařky, bohužel nevím, kdy byla vydaná, protože v ní chybí listy, tipuji konec 19.století. Mírně jsem upravila.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 7. 2020 17:39
9. 11. 2011 18:16
9. 11. 2011 15:25
Pripútaná na lôžko si tu prezerám recepty, mám tú knihu veľmi rada.
7. 9. 2011 18:53
7. 9. 2011 12:25
Po babičce mám starou"Zlatou kuchařku"s rozpočty do Anuše Kejřové a M.Kuchařové z r.1948 a to je panečku počteníčkoTěch príma surovin,co se tenkrát používalo,to mi až zrak přecházíNo a ty recepty,jako např."žabí stehýnka smažená s dušeným špenátem"to jsou opravdu skvostyAle ať neodbočuji od tohoto rcp-je prostě moc fajn a líbí se mi
7. 9. 2011 10:23
7. 9. 2011 08:36
7. 9. 2011 08:11
6. 9. 2011 21:08
6. 9. 2011 20:55
Eli - pár takových pokladů ve své sbírce kuchařek mám, moc ráda si v nich čtu, protože většinou jsou tam nejen recepty, ale i způsob uchování potravin, sestavené jídelníčky, udržování domácnosti apod. - člověk se z nich dozví spoustu zajímavých věcí o životě našich předků.
6. 9. 2011 20:18
6. 9. 2011 20:15
6. 9. 2011 19:44
6. 9. 2011 19:38
6. 9. 2011 18:56
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Prsíčka s pórkem
Přidáno před 21 hodinami
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Tvarohovo-pudinkové pohárky s piškoty a meruňkami
Přidáno 26. 3. 2024 20:05
Velikonoční jidáše a vrkoč podle Petry Burianové
Přidáno 26. 3. 2024 16:04
Šlehaná vejce vařená ve formičkách
Přidáno 26. 3. 2024 13:25
Právě bylo uvařeno:
Bábovka Ing. Petr
Kattyy uvařila před 9 minutami
Čevabčiči do trouby
zuzana.vankova uvařila před 56 minutami
TOP Banánový chlebík
magdalena66 uvařila před 1 hodinou
Sušenky s kousky čokolády (cookies)
natomnesejde uvařila před 3 hodinami
Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl
misak2 uvařila před 3 hodinami
Listové těsto
misak2 uvařila před 3 hodinami
Vajíčková tlačenka
PaniMP uvařila před 12 hodinami
Velikonoční jidáše
Zuzana1 uvařila před 12 hodinami
Tvarohové řezy
Kattyy uvařil před 13 hodinami
Mazanec pro Irenku
Fitulka uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Kapie pozvednou chuť mnoha oblíbených pokrmů. Ať už vaříme guláš nebo čínu, kapie v nich má své důležité místo
Špenátovou roládu si oblíbí i odpůrci této zeleniny: Sušená rajčata a sýr z ní dělají kulinářský zážitek
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Další recepty
Tématické fráze: kaparová omáčka kaparová omáčka recept kapary omáčka omáčka s kapary caparová omáčka kaprlata kaparová pomazánka recepty našich předků bramborová jídla prababiček kaparová recept na kaparovou omáčku kaprdlata recept kaparová omáčka omáčka kaparová omáčka z kapary caparová omáčka recept kapari omáčka čadarová omáčka kaparová omáčka recepty kaparová omáčka smetanová
Suroviny: máslo, mouka, cibule, vývar hovězí, kapary, cukr, ocet, sůl
Kaparová omáčka našich prababiček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B1Dx
33 názorů