Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie1 853 kJ / 443 kcal
Bílkoviny8,84 g
Tuky22,33 g
Vláknina3,47 g
Cholesterol 51 mg
Sodík 768 mg
Sůl1,80 g
Sacharidy49,89 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept je ze staré kuchařky, bohužel nevím, kdy byla vydaná, protože v ní chybí listy, tipuji konec 19.století. Mírně jsem upravila.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

Eja57

9. 7. 2020 18:39

Vytahuji recept po letech na světlo boží:yes: k vařenému hovězímu a bramborám, dávám místo octu citron, lze i trochu smetany ( viz poslední foto rp)....s kaprlaty je to jako to jako třeba s olivami, koriandrem...buď ano nebo ne, já ano...

maris

9. 11. 2011 19:16

magdalenka: díky za fotku z Kejřové, já ji mám taky moc ráda:-)

magdalenka

9. 11. 2011 16:25

Aj ja mám nové vydanie A. Kejřové a pre zaujímavosť som vyfotila stránku s jej kaparovou omáčkou...teda, ak sa nenahneváš...
Pripútaná na lôžko si tu prezerám recepty, mám tú knihu veľmi rada.

maris

7. 9. 2011 19:53

Anna Kocikova: Aničko, moc děkuju:-K. Maso je vykostěné hrudí a takhle krásně měkkoučké, šťavnaté, ale přitom nerozvařené a pevné je z Pomalého hrnce;-):-). Staré vydání Kejřové Ti z celého srdce " závidím ":-8:-)), já mám nové vydání a i to je perfektní:-)

Anna Kocikova

7. 9. 2011 13:25

Lidičky to je receptík:-p+16:yes:Maruško,ale to masko nemá chybu:-pJe nádherné,dala bych si ho klidně jen tak a bez ničeho:-8:-)
Po babičce mám starou"Zlatou kuchařku"s rozpočty do Anuše Kejřové a M.Kuchařové z r.1948 a to je panečku počteníčko:-*Těch príma surovin,co se tenkrát používalo,to mi až zrak přechází:-!No a ty recepty,jako např."žabí stehýnka smažená s dušeným špenátem"to jsou opravdu skvosty:yes:Ale ať neodbočuji od tohoto rcp-je prostě moc fajn a líbí se mi:-K:yes:

magdalenka

7. 9. 2011 11:23

Milujem staré kuchárske knihy, staré recepty. Mne osobne kapary zatiaľ k srdcu neprirástli, ale sa posnažím. Už kvôli tej krásnej atmosfére okolo tohoto receptu...
:yes:

spagetka

7. 9. 2011 09:36

Kaprdlata znala i moje babka a dělala je na různé způsoby :-p:-p:yes::yes:

cathleen

7. 9. 2011 09:11

Maruš, jako vždy....:-p:yes::yes:

Bahula

6. 9. 2011 22:08

V jednoduchosti je kouzlo:yes: Taky bych neřekla, že babičky znaly kapary. Maris, závidím Ti knížku po babičce a porcelán, takové věci jsou k nezaplacení:-8 Ráda podléhám nostalgii;-)

maris

6. 9. 2011 21:55

rebeka: Rebi, porcelán je po mé prababičce - a možná ještě starší, je úžasně jemný a křehký.
Eli - pár takových pokladů ve své sbírce kuchařek mám:-K, moc ráda si v nich čtu, protože většinou jsou tam nejen recepty, ale i způsob uchování potravin, sestavené jídelníčky, udržování domácnosti apod. - člověk se z nich dozví spoustu zajímavých věcí o životě našich předků.;-)

Eliza

6. 9. 2011 21:18

Ano, porcelán - a taky překrásnou kuchařku. Mám také jednu velmi starou, ale tam se pojídají pávi, medvědí tlapy, veveřice a jiná roztodivná havěť:-((, takže je sice historicky zajímavá, ale do našich dob nepřevoditelná...:-))

rebeka

6. 9. 2011 21:15

maris:a ještě jsem zapomněla napsat..máš překrásný porcelán:-8:-8:yes::yes::-K:-K:-*

1974andrea

6. 9. 2011 20:44

Eliza:A v tom to právě je, dřív jsme měli taky brambory od dědy z políčka a dneska jsme odkázaní na to, co nám předloží v marketu, dovezené bůh ví odkud. A někdy se to opravdu nedá jíst. Mít větší zahradu, tak ji celou zúrodním:-)). Alespoň ostatní zeleninu si vypěstuju sama.

Eliza

6. 9. 2011 20:38

1974andrea: Moje máma si letos pořídila políčko s brambory, takže mám vystaráno... Komické bylo, když jsme k nim celá rodina nadšeně čuchali, jak voní opravdicky bramborově - zasyrova, oloupané i vařené...;-):-D

maris

6. 9. 2011 19:56

Eliza: Eli:-), když jsem sem recept dávala, tak jsem si na Tebe vzpomněla, že by se Ti mohl líbit. Děkuju:-)

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kaparová omáčka kaparová omáčka recept kapary omáčka omáčka s kapary caparová omáčka kaprlata kaparová pomazánka recepty našich předků bramborová jídla prababiček kaparová recept na kaparovou omáčku kaprdlata recept kaparová omáčka omáčka kaparová omáčka z kapary caparová omáčka recept kapari omáčka čadarová omáčka kaparová omáčka recepty kaparová omáčka smetanová

Suroviny: máslo, mouka, cibule, vývar hovězí, kapary, cukr, ocet, sůl

TopRecepty.cz

Kaparová omáčka našich prababiček

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B1Dx