

Pohanka se zelím a uzeným masem
Suroviny
- 700 g kysaného zelí
- 3 velké cibule
- 150 g uzeného masa (nebo uzeného tofu)
- 450 g pohanky – krup
- sůl
- pepř
- cukr
- kmín
- olej
Postup přípravy receptu
Na oleji dozlatova orestujeme na proužky nakrájenou cibuli.
Přidáme na kostičky nakrájené uzené maso, stačí ho opravdu jen malý kousek pro ovonění celého pokrmu.
Kysané zelí slijeme, podle potřeby pokrájíme na menší kousky a přidáme ho k cibulovému základu. Podlijeme malým množstvím vody, přidáme lžičku kmínu, lžičku cukru, osolíme a pod pokličkou dusíme asi 20 minut doměkka.
Mezitím si připravíme pohanku – umytou pohanku vsypeme do dvojnásobného množství vroucí osolené vody a znovu přivedeme k varu. Jakmile se směs začne vařit, stáhneme hrnec ze sporáku, přikryjeme pokličkou a necháme 20 minut dojít, nejlépe v peřinách.
Hotovou pohanku smícháme s podušeným zelím, podle chuti osolíme a opepříme a necháme pod pokličkou ještě alespoň 10 minut dojít, aby se propojily chutě.
Poznámka od kuchařky
Pro vegetariány nahradíme uzené maso uzeným tofu. V tom případě ale nejdříve podusíme zelí na cibulce a tofu vmícháme až na poslední dvě minuty dušení.
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pohanka se zelím a uzeným masem
-
Vypada to velmi dobre, pochutnala bych si..
-
Tak to je bomba! To se nemusí ani ochutnávat a je to skvělé! Hned se na to vrhnu! Bod je jistý!
-
+4
-
Pohanku mám ráda, určitě vyzkouším.
-
u nás by také chutnalo
-
To by mi moc chutnalo,já bych si dala s uzeným
pohanku mám ráda