Pohanka se zelím a uzeným masem

petram Kuchařka: petram

Ostatní 6 názorů

Suroviny

700 g kysaného zelí
3 velké cibule
150 g uzeného masa (nebo uzeného tofu)
450 g pohanky – krup
sůl
pepř
cukr
kmín
olej
Recept si zatím oblíbilo 21 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji dozlatova orestujeme na proužky nakrájenou cibuli.

  2. Přidáme na kostičky nakrájené uzené maso, stačí ho opravdu jen malý kousek pro ovonění celého pokrmu.

  3. Kysané zelí slijeme, podle potřeby pokrájíme na menší kousky a přidáme ho k cibulovému základu. Podlijeme malým množstvím vody, přidáme lžičku kmínu, lžičku cukru, osolíme a pod pokličkou dusíme asi 20 minut doměkka.

  4. Mezitím si připravíme pohanku – umytou pohanku vsypeme do dvojnásobného množství vroucí osolené vody a znovu přivedeme k varu. Jakmile se směs začne vařit, stáhneme hrnec ze sporáku, přikryjeme pokličkou a necháme 20 minut dojít, nejlépe v peřinách.

  5. Hotovou pohanku smícháme s podušeným zelím, podle chuti osolíme a opepříme a necháme pod pokličkou ještě alespoň 10 minut dojít, aby se propojily chutě.

Poznámka

Pro vegetariány nahradíme uzené maso uzeným tofu. V tom případě ale nejdříve podusíme zelí na cibulce a tofu vmícháme až na poslední dvě minuty dušení.

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 548 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pohanka se zelím a uzeným masem

Tématické fráze: pohanka se zelím pohanka s uzeným masem pohanka s uzeným skvělé recepty z pohanky zapečená pohanka s uzeným masem pohanka zelí uzené maso se zelím zapečená pohanka s uzeným kroupy se zelím a uzeným pohanka a zeli pohanka s kysaným zelim recept pohanka se zelim pohanka recepty kroupy s uzeným masem pohanka se zelim a slaninou zelí a pohanka pohanka recepty zeli pohanka s masem pohanka zapečená s kysaným zelím pohanka s masem recepty

Zapomněl/a jsem heslo