Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Droždí - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Posvícenské koláče

Posvícenské koláče

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Z mouky, mléka, cukru a droždí zaděláme kvásek a vlijeme ho do mouky, smícháme se solí a práškem a muškátovým květem. Přidáme žloutky a olej a vypracujeme těsto. Necháme…

Guláš z dvojího masa

Guláš z dvojího masa

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli spolu s anglickou slaninou, přidáme hovězí maso, osolíme, opepříme a orestujeme. Přidáme mletou papriku a gulášové koření a za stálého…

Sluníčkový chleba

Sluníčkový chleba

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Suroviny na omládek necháme pekárnou bez předehřevu jen umíchat a pak, v zavřené, asi 45 minut kynout. Přidáme zbytek surovin, pšeničnou mouku dosypáváme postupně, už…

Semenáček jogurtový

Semenáček jogurtový

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Všechny suroviny dáme do pekárny (nejdříve tekuté, pak tuhé) a zapneme program Kyprý (nebo aspoň Základní). Chlebík je nádherně nakynutý, pružný a na řezu…

Salámový chleba

Salámový chleba

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Všechny suroviny dáme do formy pekárny v pořadí tekuté, sypké a zapneme program Základní. Po dopečení chleba z formy vyklepneme a necháme vychladnout na mřížce.Dost…

Snadné cibulové rohlíky

Snadné cibulové rohlíky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Těsto zaděláme nejlépe v DP. Do nádoby dáme suroviny podle uvedeného pořadí ( kromě cibule ) a zapneme program "těsto". Po vymíchání a zaznění signálu přisypeme cibuli,…

Chléb slunečnice

Chléb slunečnice

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Ak použijeme na prípravu cesta domácu pekáreň - postupujeme ako obyčajne, t. zn. najprv prísady tekuté, potom sypké, na vrch droždie a cukor. Necháme len vymiesiť a…

Pizza na plech podle kamarádky

Pizza na plech podle kamarádky

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Všechny ingredience na těsto zpracujeme a rozdělíme na dvě stejné části. Vytvarujeme bochánky. Ty dáme na hodinu do lednice.Pak bochánek vyválíme a dáme na plech.…

Biga

Biga

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Biga má původ v Itálii a svou hustotou se podobá už hotovému těstu. Používáme ji do těst s vyšším obsahem tekutiny. Významně prodlužuje trvanlivost pečiva a díky…

Biga

Biga

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Biga má původ v Itálii a svou hustotou se podobá už hotovému těstu. Používáme ji do těst s vyšším obsahem tekutiny. Významně prodlužuje trvanlivost pečiva a díky…

Trenčianské fazole s párkem

Trenčianské fazole s párkem

Recept ještě nebyl hodnocen 3,9

Přes noc namočíme fazole a uvaříme, vývar ponecháme. Na sádle zpěníme cibuli a zaprášíme. Restujeme.Přidáme protlak a mletou papriku, poté fazole i s vývarem a krátce…

Domácí housky 1

Domácí housky 1

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Uděláme kvásek z mléka spolu s cukrem a droždí (teplé mléko a rozdrobené droždí). Kvásek necháme půl hodiny pod utěrkou odpočinout. Potom kvásek nalijeme do mouky,…

MonikaP

90 min

Bělounké kaiserky

Bělounké kaiserky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Vykvašený preferment smícháme s ostatními surovinami a vypracujeme těsto, které necháme v teple vykynout. Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 10-12 dílků a z…

Bělounké kaiserky

Bělounké kaiserky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Vykvašený preferment smícháme s ostatními surovinami a vypracujeme těsto, které necháme v teple vykynout. Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 10-12 dílků a z…

1 81 82 83 84 85 92