Zelňáky od Michaely
Recept ještě nebyl hodnocenTradiční zelňáky jsou specialita z jižních Čech, kterou připravíme z kysaného zelí, mouky a sádla. Pro vůni a chuť přidáme také kousky uzeného masa. Kynutí je sice delší…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tradiční zelňáky jsou specialita z jižních Čech, kterou připravíme z kysaného zelí, mouky a sádla. Pro vůni a chuť přidáme také kousky uzeného masa. Kynutí je sice delší…
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, tuhé a program Těsto použijeme pouze pro vypracování těsta, vykynout ho necháme v míse ( - je měkčí, kynutím ještě mírně zřídne…
Máslo rozpustíme, přidáme olej a na nudličky pokrájenou kapustu. Smažíme do povadnutí za občasného promíchání. Poté přidáme česnek, muškátový květ, opepříme a osolíme a…
Těsto: Z 50 ml vlažné vody, cukru a droždí si uděláme kvásek. Do mísy dáme mouku a sůl, přidáme kvásek, zbylou vlažnou vodu a olej. Vypracujeme těsto a necháme vykynout…
Špenátový protlak dáme do zadělávací mísy a necháme ho úplně rozmrazit. V hrnečku rozetřeme droždí s malou lžičkou cukru a dáme do tepla vzejít. Ke špenátu přidáme mléko…
Do mísy dáme přesátou mouku a sůl, promícháme a uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, pocukrujeme ho a zalijeme trochou vlahého mléka. Necháme droždí vzejít.Pak…
Z výše uvedených surovin klasickým způsobem vypracujeme kynuté těsto, které po dobu kynutí 3x propracujeme.Do misky nastrouháme uzeninu a sýr na větších otvorech, cibuli…
Do domácí pekárny dáme suroviny za sebou tak, jak je napsáno a nastavíme na č.8-(příprava těsta s kynutím). Těsto vyndáme na posypaný vál, trochu prohněteme, vytvoříme…
Všetky prísady na cesto dáme do misy a vypracujeme hladké cesto ( droždie rozdrobíme ). Necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto vyvaľkáme na 0,5 cm hrúbku a prstami po ňom…
Do pekárne vložíme ingrediencie na cesto v uvedenom poradí a zapneme program Sprint (pekáreň ETA).Po zapípaní vložíme na štvrťky pokrájané sušené slivky a na polovice…
Do pekárne vložíme suroviny v uvedenom poradí a spustíme program START (pekáreň ETA).Keď pekáreň cesto domieša a začína kysnúť, vybereme ho von a vyvaľkáme na dĺžku…
Mouku, vejce, sůl, cukr, čerstvě nastrouhaný zázvor a droždí prohněteme s trochou mléka, aby vzniklo kypré a vláčné těsto. To odstavíme a necháme kynout. Mezi tím…
Do pečky dáme suroviny tak, jak jsou napsané v surovinách a zapneme na těsto, pak vyndáme na pomoučněný vál, ještě trochu prohněteme rukou, dáme do tvaru pecnu, který…
Do pekárne dáme všetky ingrediencie v uvedenom poradí.Pečieme na programe SPRINT.Množstvo vody počas miešania kontrolujeme, pretože všetky syry neobsahujú rovnaké…
Cukr s vlažným mlékem promícháme a přidáme droždí. Margarín, mouku, 3 žloutky a špetku sody přidáme k mléku s droždím. Vytvoříme těsto. Vypracované těsto se nesmí…
8 dkg másla utřeme, přidáme ty vejce + žloutky, přidáme cukr, cit.kůru, sůl, 8 dcl mouky, 3 dkg droždí, jen tolik mléka aby těsto bylo tuhé jako na vánočku a zaděláme…
Plněné koláčky v podobě uzlíčků s různými druhy náplní jsou neodmyslitelnou součástí naší české kuchyně. Pokud je navíc po upečení potřete rozpuštěným máslem s rumem,…
Mouku prosejeme a promícháme se solí. Z droždí, špetky cukru a trochy vlahého mléka připravíme kvásek. Hotový kvásek vlijeme do mouky a přidáme ostatní přísady, dobře…
Mouku prosejeme a promícháme se solí. Z droždí, špetky cukru a trochy vlahého mléka připravíme kvásek. Hotový kvásek vlijeme do mouky a přidáme ostatní přísady, dobře…
Klasickým způsobem zaděláme kynuté těsto. Několikrát ho propracujeme a po dobu kdy kyne, připravíme náplň.Všechny suroviny nakrájíme na drobné kostičky, žampiony na…
Mrkev očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle. Do kastrolu dáme rozpustit máslo a přidáme mrkev, osolíme a opepříme, zakapeme citronovou šťávou a podle potřeby…
Mrkev očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle. Do kastrolu dáme rozpustit máslo a přidáme mrkev, osolíme a opepříme, zakapeme citronovou šťávou a podle potřeby…
Do vlažného mléka s rumem (ve větším hrnci) rozdrobíme droždí, nasypeme cukry, přisypeme mouku a řádně promícháme. necháme stát na teplém místě, pod utěrkou. Po pěti…