Vietnamské letní závitky
Recept ještě nebyl hodnocenVietnamská kuchyně je skvělá díky vyváženosti chutí, použití čerstvých surovin a spousty čerstvých bylinek. Vyzkoušejte letní závitky z rýžového papíru plné lehké, svěží…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 483 kJ / 354 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 22,00 g |
Tuky | 1,60 g |
– nasycené | 0,40 g |
– nenasycené | 1,20 g |
–– mononenasycené | 0,60 g |
–– polynenasycené | 0,60 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 14,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 56,00 g |
– cukry | 2,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Vietnamská kuchyně je skvělá díky vyváženosti chutí, použití čerstvých surovin a spousty čerstvých bylinek. Vyzkoušejte letní závitky z rýžového papíru plné lehké, svěží…
Exotické recepty přinášejí do naší gastronomie oživení a tím obohacují náš jídelníček. A tak si postupně zvykáme na neobvyklé chutě, pikantněji kořeněné pokrmy a…
Nejprve připravíme náplň - několikrát oprané fazole uvaříme v osolené vodě doměkka (vaříme stejně jako rýži). Ještě teplé dáme do mixéru a spolu s ostatním rozmixujeme.…
Naklíčené mungo se dá koupit v obchodech, ale často je drahé a nemusí být čerstvé. Lepší je připravit si klíčky doma za zlomek ceny. Nejlepší je konzumovat je syrové,…
Mléko smícháme s moukou, vajíčky, rozmačkaným česnekem, majoránkou, pepřem a solí. Vše propracujeme a pak vmícháme naklíčené fazolky. Konzistence má připomínat…
Mrkev, papriku a okurku nebo cuketu nakrájíme na tenké, asi 5 cm dlouhé nudličky. Jarní cibulku pokrájíme nadrobno a mátu obereme na jednotlivé lístky. Připravíme…
Dáme vařit nudle dle návodu (vodu nesolím, sójovka je slaná dost), poté scedíme a necháme okapat.Zeleninu orestujeme na pánvi na trošce oleje.Zatímco se zelenina restuje…
Maso nakrájet na tenké nudličky a smíchat spolu se sójovými omáčkami, cukrem, soli a pepřem, kari, octem a škrobem a dát smažit do rozpáleného oleje.Když se maso zatáhne…
Cizrnu dáme vařit v čisté vodě. Na oleji osmažíme kořenovou zeleninu, přidáme výhonky, kukuřici a povaříme, přidáme bujon, rajčata a kečup, necháme přejít varem a…
Nejprve k vývaru, ten je samozřejmě nejdůležitější na celé polévce. Každý ví, že čím déle se vývar připravuje, tím je lepší. Takže nespěchat, kdo má pomalý hrnec má…
Nudle dáme do nádoby určené pro MVT, zalijeme vřelou vodou a dáme vlnit na 6 min/ 800 W ( nebo uvaříme klasicky dle návodu na obalu), hotové scedíme, propláchneme…
Očištěné a osušené maso i všechnu zeleninu nakrájíme na tenké nudličky. Česnek, zázvor a papričku nasekáme najemno.V rozehřáté wok pánvi na oleji opečeme prudce…
Indická jídla jsou někdy zdlouhavější na přípravu, ale výsledek je velmi chutný. Dhál neobsahuje žádné maso, přesto je sytý a výživný díky obsahu luštěnin. Lahodnou nebo…
Ve food procesoru zpracujeme koriandr, kmín a pepř.Postupně pak přidáváme a zapracováváme ostatní suroviny, dokud se nám nevytvoří pasta. Z citronové trávy použijeme…
Fazole předem namočíme do studené vody, poté slijeme a necháme aspoň 24 hodin bobtnat, dokud nevzniknou asi 1 cm klíčky. Průběžně proplachujeme čerstvou vodou.V hrnci…
Do mísy si nastrouháme kedlubnu, přidáme na menší kousky nakrájené ředkvičky a mungo klíčky. Ve druhé misce smícháme trochu ricotty, bílého jogustu a dochutíme troškou…
Krevety získávají stále větší oblibu díky jemné chuti a rychlé a snadné přípravě. Vyzkoušejte tyto krevety marinované ve svěží marinádě, krátce restované spolu se…
Čočku, fazolky Mungo a houby namočíme na noc do vody, každé zvlášť. Druhý den dáme vařit fazolky s houbami a bujónem. Až začnou fazolky měknout, přidáme pohanku, cibulku…
Všechny sterilované fazole propláchneme a necháme na sítu okapat. Rozehřejeme pánvičku, přidáme olej a zpěníme nasekanou cibuli. Přihodíme nasekaný česnek a propláchnuté…
Luštěniny propláchneme a na několik hodin namočíme. Do rozehřátého oleje vhodíme římský kmín a hořčičné semínko, teplotu stáhneme a opékáme asi 1 minutu, až se koření…
Kuskus je oblíbený pro svou rychlou a snadnou přípravu. V kombinaci s konzervovanou cizrnou a kupou zeleniny se stane vynikajícím přitom lehce stravitelným pokrmem.…
Fazolky namočíme přes noc. Vodu slijeme a na másle osmažíme nakrájenou cibulku. Přidáme kurkumu a tandori. Krátce opečeme a zalijeme vodou. Přidáme fazolky a vaříme do…
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky. Pokrájené maso pak promícháme se špetkou soli, dvěma lžícemi sójové omáčky a kukuřičným škrobem a necháme nejlépe přes…
Bulgur zalijeme vodou, osolíme a vaříme na mírném ohni asi 15 minut. Poté ho scedíme a necháme odstát dalších 10 minut. Na pánev dáme lžíci olivového oleje a bulgur na…