Vietnamské letní závitky
Recept ještě nebyl hodnocenVietnamská kuchyně je skvělá díky vyváženosti chutí, použití čerstvých surovin a spousty čerstvých bylinek. Vyzkoušejte letní závitky z rýžového papíru plné lehké, svěží…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 483 kJ / 354 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 22,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 22,00 g |
| Tuky | 1,60 g |
| – nasycené | 0,40 g |
| – nenasycené | 1,20 g |
| –– mononenasycené | 0,60 g |
| –– polynenasycené | 0,60 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 14,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 4 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 56,00 g |
| – cukry | 2,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Vietnamská kuchyně je skvělá díky vyváženosti chutí, použití čerstvých surovin a spousty čerstvých bylinek. Vyzkoušejte letní závitky z rýžového papíru plné lehké, svěží…
Žebírka nakrájíme na proužky podle kostí a opraná dáme vařit do vroucí vody. Když se začne tvořit pěna, vodu slijeme, žebírka opláchneme pod tekoucí vodou, dáme znovu…
Exotické recepty přinášejí do naší gastronomie oživení a tím obohacují náš jídelníček. A tak si postupně zvykáme na neobvyklé chutě, pikantněji kořeněné pokrmy a…
Otevíráme se světu a vozíme si domů i recepty na jídla, kterými si pak doma přibližujeme vzpomínky na vzdálená místa. Tato polévka je pro nás možná exotika, ale pro…
Krevety získávají stále větší oblibu díky jemné chuti a rychlé a snadné přípravě. Vyzkoušejte tyto krevety marinované ve svěží marinádě, krátce restované spolu se…
Dáme vařit nudle dle návodu (vodu nesolím, sójovka je slaná dost), poté scedíme a necháme okapat.Zeleninu orestujeme na pánvi na trošce oleje.Zatímco se zelenina restuje…
Mrkev, papriku a okurku nebo cuketu nakrájíme na tenké, asi 5 cm dlouhé nudličky. Jarní cibulku pokrájíme nadrobno a mátu obereme na jednotlivé lístky. Připravíme…
Nejprve k vývaru, ten je samozřejmě nejdůležitější na celé polévce. Každý ví, že čím déle se vývar připravuje, tím je lepší. Takže nespěchat, kdo má pomalý hrnec má…
Nudle dáme do nádoby určené pro MVT, zalijeme vřelou vodou a dáme vlnit na 6 min/ 800 W ( nebo uvaříme klasicky dle návodu na obalu), hotové scedíme, propláchneme…
Fazole předem namočíme do studené vody, poté slijeme a necháme aspoň 24 hodin bobtnat, dokud nevzniknou asi 1 cm klíčky. Průběžně proplachujeme čerstvou vodou.V hrnci…
Naklíčené luštěniny dáme do zavařovací sklenice a přidáme olej a sůl, zavřeme směs víčkem a pořádně a pečlivě protřepáváme. Pak přidáme ostatní ingredience a opět…
Nejprve připravíme náplň - několikrát oprané fazole uvaříme v osolené vodě doměkka (vaříme stejně jako rýži). Ještě teplé dáme do mixéru a spolu s ostatním rozmixujeme.…
Na zálivku smícháme olivový olej s pár kapkami octa Balsamico a trochou salátového koření. Přidáme nasekanou bazalku, sůl, trochu vody a důkladně promícháme.Olivy,…
Odlehčený jídelníček postavený na koktejlech může být příjemným restartem pro tělo i mysl. Barevné nápoje plné vitamínů a živin zasytí, osvěží a dodají energii, zatímco…
Maso nakrájet na tenké nudličky a smíchat spolu se sójovými omáčkami, cukrem, soli a pepřem, kari, octem a škrobem a dát smažit do rozpáleného oleje.Když se maso zatáhne…
Cizrnu dáme vařit v čisté vodě. Na oleji osmažíme kořenovou zeleninu, přidáme výhonky, kukuřici a povaříme, přidáme bujon, rajčata a kečup, necháme přejít varem a…
Ředkev očistěte, je-li třeba oloupejte, a nakrájejte na kostičky. Česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.Vývar (vodu) přiveďte k varu, vhoďte ředkev a česnek. Uvařte do…
Asijská kuchyně je specifická používáním pro Evropany netradičního koření a legendami o použitých surovinách. Jak zázvor, tak tmavomasý kohout mají pověst životabudiče a…
Naklíčené mungo se dá koupit v obchodech, ale často je drahé a nemusí být čerstvé. Lepší je připravit si klíčky doma za zlomek ceny. Nejlepší je konzumovat je syrové,…
Mléko smícháme s moukou, vajíčky, rozmačkaným česnekem, majoránkou, pepřem a solí. Vše propracujeme a pak vmícháme naklíčené fazolky. Konzistence má připomínat…
Luštěniny propláchneme a na několik hodin namočíme. Do rozehřátého oleje vhodíme římský kmín a hořčičné semínko, teplotu stáhneme a opékáme asi 1 minutu, až se koření…
Na oleji zpěníme nakrájenou větší cibuli. Potom přidáme napůl nakrájená a očištěná kachní srdíčka a očištěné na třetinky nakrájené kachní žaludky. Necháme osmahnout.…
Špagety uvaříme podle návodu na obalu. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké nudličky. Jidášovo ucho sušené namočíme na 30 minut do teplé vody. Až bude Jidášovo…
Smícháme suché přísady - žitné i ovesné otruby, všechna semínka, jedlou sodu, koření a trochu soli.Přidáme jogurt, vejce a zlehka vmícháme mungo výhonky a koření.Těsto…