

Rychlá hrstková polévka
Suroviny 4+
- 1 cibule
- nebo 1 lžíce vrchem z mého receptu "Smažená cibulka uložená v sádle"¨
- lžíce sádla
- 2 velké hrsti pohanky
- 4 velké hrsti červené čočky
- 10 velkých hrstí fazolek Mungo
- 3 hrsti sušených hub
- 2 kostky zeleninového vývaru
- 7 dkg selské (oravské, farmářské) slaniny na kostičky
- 1 velký stroužek česneku nastrouhat
- 1 větší špetka rozemnuté majoránky
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
Čočku, fazolky Mungo a houby namočíme na noc do vody, každé zvlášť. Druhý den dáme vařit fazolky s houbami a bujónem. Až začnou fazolky měknout, přidáme pohanku, cibulku, majoránku a slaninu.
Těsně před dokončením přidáme čočku, pouze přivedeme k varu a vypneme. Po vypnutí přidáme lžíci sádla a utřený česnek se solí a pepřem.
Poznámka od kuchařky
Samozřejmě lze použít jiné kombinace luštěnin a obilovin. Např. zelená čočka, malé černé fazolky a krupky (event. kroupy)
nebo loupaný hrách, kroupy a jáhly. Místo sádla máslo, mohou se vyměnit i bylinky.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Rychlá hrstková polévka
K receptu nejsou žádné komentáře.