Rychlá hrstková polévka

Polévky Doba přípravy: Podle tvrdosti surovin 0 názorů

Polévky Doba přípravy: Podle tvrdosti surovin 0 názorů

Suroviny 4+

1 cibule
nebo 1 lžíce vrchem z mého receptu "Smažená cibulka uložená v sádle"¨
lžíce sádla
2 velké hrsti pohanky
4 velké hrsti červené čočky
10 velkých hrstí fazolek Mungo
3 hrsti sušených hub
2 kostky zeleninového vývaru
7 dkg selské (oravské, farmářské) slaniny na kostičky
1 velký stroužek česneku nastrouhat
1 větší špetka rozemnuté majoránky
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Čočku, fazolky Mungo a houby namočíme na noc do vody, každé zvlášť. Druhý den dáme vařit fazolky s houbami a bujónem. Až začnou fazolky měknout, přidáme pohanku, cibulku, majoránku a slaninu.

  2. Těsně před dokončením přidáme čočku, pouze přivedeme k varu a vypneme. Po vypnutí přidáme lžíci sádla a utřený česnek se solí a pepřem.

Poznámka od kuchařky

Samozřejmě lze použít jiné kombinace luštěnin a obilovin. Např. zelená čočka, malé černé fazolky a krupky (event. kroupy)

nebo loupaný hrách, kroupy a jáhly. Místo sádla máslo, mohou se vyměnit i bylinky.

Komentáře k receptu Rychlá hrstková polévka

K receptu nejsou žádné komentáře.