Čínské maso dvou barev
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 5 756 kJ / 1 376 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 272,26 g |
Tuky | 23,62 g |
Vláknina | 1,60 g |
Cholesterol | 585 mg |
Sodík | 5,79 g |
Sůl | 13,88 g |
Sacharidy | 17,70 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Maso se nemusi vubec nakladat, je mekkoucke a omlouvam se za hacky carky, nemam ceskou klavesnici.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
25. 6. 2015 17:43
casino > možná to autorka receptu smaží ve větší vrstvě oleje a/nebo možná ne tolik rozpáleného(maso se totiž zatáhne dřív než po 5ti minutách).Asi záleží jak to kdo dělá.
25. 6. 2015 11:30
BlankaZ:
No, já dávám škrob už na začátku nakládám maso do škrobu (s vejcem) ještě před tepelnou úpravou a maso je pak po smažení obalené čímsi jako těstíčko a teprve pak dávám zálivku (sojovka, víno)
Tady je problém v tom, že autorka smíchá vše do kupy už před smažením a ve výsledku je to takové, jak píši níže
No, já dávám škrob už na začátku nakládám maso do škrobu (s vejcem) ještě před tepelnou úpravou a maso je pak po smažení obalené čímsi jako těstíčko a teprve pak dávám zálivku (sojovka, víno)
Tady je problém v tom, že autorka smíchá vše do kupy už před smažením a ve výsledku je to takové, jak píši níže
25. 6. 2015 10:03
casino >Jo takhle.Já dávám škrob vždycky až nakonec (rozmíchaný ve studené vodě).
24. 6. 2015 20:17
BlankaZ:
"Bezva recept,"
No, až vyzkoušíte PODLE POSTUPU a jídlo dopadne lépe, než v mém provedení (viz koment níže) tak dejte vědět. Bych to potom už opravdu zkusil znovu (jak slibuji níže)...
"Bezva recept,"
No, až vyzkoušíte PODLE POSTUPU a jídlo dopadne lépe, než v mém provedení (viz koment níže) tak dejte vědět. Bych to potom už opravdu zkusil znovu (jak slibuji níže)...
24. 6. 2015 13:02
Bezva recept,""čínu""můžu
25. 10. 2014 23:54
aachje:
Děkuji za odpověď
Máte pravdu s množstvím oleje - opravdu jsem použil malé množství.
Jen tak z hecu to tedy ještě jednou zkusím po vašem způsobu... ale jinak postrádá logiku proč měnit staletími prověřený postup a dělat to zbytečně složitějším způsobem (víc nádobí, víc oleje).
No, vařte jak chcete... Это ваше дело
Děkuji za odpověď
Máte pravdu s množstvím oleje - opravdu jsem použil malé množství.
Jen tak z hecu to tedy ještě jednou zkusím po vašem způsobu... ale jinak postrádá logiku proč měnit staletími prověřený postup a dělat to zbytečně složitějším způsobem (víc nádobí, víc oleje).
No, vařte jak chcete... Это ваше дело
25. 10. 2014 23:32
hosta:
Též mám rád pramenitou, ale obsluhu spolehlivě dojmu k slzám objednávkou vodovody
Čerpáme z různých studánek... Můj zdroj http://www.toprecepty.cz/recept/40128-cinska-kuchy... mistr Klíma, který měl s Čínou společného akorát 1. čínskou restauraci (ve Vodičkové) v ČSSR a vy patrně z fast foodové. Na rozdíl od vaší studnice si ta moje vystačí s jediným kouskem nádobí
*****
Vše záleží na délce (krátkosti) tepelné úpravy zeleniny a věřte že to jde spolehlivě i TRADIČNÍM způsobem.
Též mám rád pramenitou, ale obsluhu spolehlivě dojmu k slzám objednávkou vodovody
Čerpáme z různých studánek... Můj zdroj http://www.toprecepty.cz/recept/40128-cinska-kuchy... mistr Klíma, který měl s Čínou společného akorát 1. čínskou restauraci (ve Vodičkové) v ČSSR a vy patrně z fast foodové. Na rozdíl od vaší studnice si ta moje vystačí s jediným kouskem nádobí
*****
Vše záleží na délce (krátkosti) tepelné úpravy zeleniny a věřte že to jde spolehlivě i TRADIČNÍM způsobem.
25. 10. 2014 11:30
casino: ted koukam, ze se vam nepovedly oba moje recepty. asi vas budu muset pozvat a oba vam je uvarit, aby jste mi veril.
jinak tyhle recepty si vymyslim sama, ale dcera kamaradila s mlsnym vietnamskym klukem, co rad varil. tak jsem varila s nim. takovy bucek s vyhonky a pak choi, kachna s ananasem a nebo bun cha, nebo polevka z veprovych zebirek s bambusem....az budu delat, vyfotim a dam recepty.
jinak tady v madarsku jsem pravidelnym navstevnikem v sarkany center, kde jsem ochutnala veprova ouska v takove sladke tmave omacce, kachni jazycky a skvela cerna vejce. na tech jsem si vytvorila zavislost
jinak tyhle recepty si vymyslim sama, ale dcera kamaradila s mlsnym vietnamskym klukem, co rad varil. tak jsem varila s nim. takovy bucek s vyhonky a pak choi, kachna s ananasem a nebo bun cha, nebo polevka z veprovych zebirek s bambusem....az budu delat, vyfotim a dam recepty.
jinak tady v madarsku jsem pravidelnym navstevnikem v sarkany center, kde jsem ochutnala veprova ouska v takove sladke tmave omacce, kachni jazycky a skvela cerna vejce. na tech jsem si vytvorila zavislost
25. 10. 2014 11:15
casino: nestava se mi to, ale zkuste priste vice oleje a potom, az se maso zatahne a skrob udela takovy obal kolem nej, olej zcedit a vratit zpet na panev. potom upravovat dal.
25. 10. 2014 10:35
Při přípravě "číny" doporučuji zeleninu připravovat samostatně na rozpáleném woku, kam místo oleje vlijete dvě lžíce vody - okamžitě se začne vypařovat , v té páře rychle přehodíte pokrájenou zeleninu - zůstane křupavá, barevná a chutná. Pak se smíchá s připraveným masem. Pokud ji dáte syrovou do orestovaného masa, pustí vodu, zblátovatí. Tuto radu jsem získala přímo "od pramene" - od čínského kuchaře. Platí to především u porku
24. 10. 2014 23:23
"Čínu" vařím rád a až tak často, že rychle žloutnu a pomalu se mi šikmí očiska
aachje:
recepty vymýšlíte sama, nebo vám někdo pomáhá protože nevím, kde soudruzi udělali chybu
Běžně maso naložím pouze do VAJEC rozšlehaných s máčeným škrobem a jídlu dodám chuť zálivkou až v závěru přípravy. A tady na toto jsem se těšil, protože způsob nakládání masa (smichat spolu se sojovymi omackami, cukrem, soli a peprem, kari, octem a ŠKROBEM!!!) neznám a byl jsem v očekávání jak to dopadne a jestli to bude na pánvi prskat. Neprskalo, ale bylo to daleko horší: škrob se začal okamžitě připalovat na pánev a posléze vytvořil na vařečce kompaktní "gumovou" hmotu, která šla z vařečky pouze nožem, sice bídně, ale šla.
A co že na to říkalo maso? Prvních 5 minut nic a bylo tak akorát měkké k jídlu, ale pak už jen tiše úpělo a tvrdlo a tvrdlo a kdyby mělo ručičky, tak mě jistojistě proplesklo. Samozřejmě jsem ho snědl, protože to bylo asi 5x lepší než http://www.toprecepty.cz/recept/40568-asijsky-buce... který jsem snědl taky, protože jsem jako Číňani, kteří prý snědí všechno a myslím že to bylo lepší než muří nohy, které jsem dosud nejedl
aachje:
Opravdu jste přidali škrob už v úvodu, nebo až nakonec, jak ostatně doporučujete v postupu, he?
aachje:
recepty vymýšlíte sama, nebo vám někdo pomáhá protože nevím, kde soudruzi udělali chybu
Běžně maso naložím pouze do VAJEC rozšlehaných s máčeným škrobem a jídlu dodám chuť zálivkou až v závěru přípravy. A tady na toto jsem se těšil, protože způsob nakládání masa (smichat spolu se sojovymi omackami, cukrem, soli a peprem, kari, octem a ŠKROBEM!!!) neznám a byl jsem v očekávání jak to dopadne a jestli to bude na pánvi prskat. Neprskalo, ale bylo to daleko horší: škrob se začal okamžitě připalovat na pánev a posléze vytvořil na vařečce kompaktní "gumovou" hmotu, která šla z vařečky pouze nožem, sice bídně, ale šla.
A co že na to říkalo maso? Prvních 5 minut nic a bylo tak akorát měkké k jídlu, ale pak už jen tiše úpělo a tvrdlo a tvrdlo a kdyby mělo ručičky, tak mě jistojistě proplesklo. Samozřejmě jsem ho snědl, protože to bylo asi 5x lepší než http://www.toprecepty.cz/recept/40568-asijsky-buce... který jsem snědl taky, protože jsem jako Číňani, kteří prý snědí všechno a myslím že to bylo lepší než muří nohy, které jsem dosud nejedl
aachje:
Opravdu jste přidali škrob už v úvodu, nebo až nakonec, jak ostatně doporučujete v postupu, he?
19. 8. 2014 14:18
hodne velky vyber sojovek maji ve vietnamskych obchodech. ne ve vecerkach, ale v tech jejich, co maji pro sebe. ale nekolikrat se mi stalo, ze jsem prodavace ve vecerce poprosila, jestli by mi tu ci onu ingredienci nesehnal a vzdycky mi vyhoveli.
19. 8. 2014 12:11
Samé dobré suroviny, postup jednoduchý, určitě zkusím
19. 8. 2014 12:00
No špica!!! Jen já znám jen asi tmavou sojovou omáčku
19. 8. 2014 10:49
Ukládám. Vypadá to na dobrou baštu
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno před 18 hodinami
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno před 19 hodinami
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Přidáno před 21 hodinami
Křupavé brambory
Přidáno 23. 4. 2024 08:35
Jogurtový pohár se zmrzlinou a mangem
Přidáno 23. 4. 2024 08:07
Variace na Gà Nam Bộ:
Přidáno 22. 4. 2024 23:54
Právě bylo uvařeno:
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Ivca78 uvařil před 58 minutami
Těsto na pizzu
Bretik uvařila před 10 hodinami
Tři pomazánky na chlebíčky a soudečky nebo jednohubky
aerdna uvařila před 11 hodinami
Nadýchaný mrkvový dort
Mlsani uvařila před 11 hodinami
Špenátové lasagne s kuřecím masem
Alexandra1 uvařila před 11 hodinami
Hummus pomazánka
annasmitkova uvařila před 12 hodinami
Pudinkový pohár s ovocem
Moanka uvařila před 12 hodinami
Rajská omáčka
Fleep uvařila před 12 hodinami
Mandarinkový koláč s drobenkou
Redpelikan uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Blbouny s povidly podle Josefa Maršálka: Kynuté těsto bude nadýchané díky omládku, při vaření oceníte trik s pečicím papírem
Krupicovo pudinkový letní dort: Osvěžující vláčný dezert korunují šťavnaté jahody zalité do pevné želatiny, příprava je snadná
Buchty po ránu: Josef Maršálek uvařil luxusní bramborové knedlíky s blumami a dvěma chutnými překvapeními
Další recepty
Tématické fráze: maso dvou barev bun cha recept maso dvou barev recept čínské maso škrob na maso maso dvou barev recepty recepty maso dvou barev recept maso dvou barev maso ve škrobu uprava masa na číský spůsob testicko jako z cinske restauraci jak zahustit skrobem nakladani masa se skrobem zalivka sojovka jak zahustit činu bramborovym skrobem maso dvou barev - vodičkova úprava masa na čínský způsob čína ze dvou mas recept a maso dvou barev kachna bun cha
Suroviny: kýta vepřová, prsa kuřecí, omáčka sojová, omáčka sojová, cukr, sůl, pepř, koření kari, ocet rýžový, olej, žampiony sterilované, cibulka jarní, fazole mungo, paprika čerstvá červená, škrob
Čínské maso dvou barev
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0yrV
15 názorů