Cinske maso dvou barev

aachje Kuchařka: aachje

Doba přípravy: 45 minut 4 porce Minutky 15 názorů

Suroviny

500 g vepřové kýty
2 kuřecí prsa
2 lžíce sojové omáčky světlé
2 lžíce sojové omáčky tmavé
1 lžička cukru
1/2 lžičky soli
pepř
1 lžička kari
2 lžice rýžového octa
olej na smaženi
žampiony v plechovce
jarni cibulka
mungo výhonky
červená paprika
1 vrchovatá lžíce škrobu
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájet na tenké nudličky a smíchat spolu se sójovými omáčkami, cukrem, soli a pepřem, kari, octem a škrobem a dát smažit do rozpáleného oleje.

  2. Když se maso zatáhne, což je asi po 5 minutách, přidá se cibulka nakrájená na kroužky, žampiony a paprika.

  3. Takto se společně restuje dalších 5 minut a přidají se výhonky mungo. S těmi ještě dalších 5 minut a je hotovo.

  4. Podává se nudlemi, nebo rýží. Maso a ostatní ingredience vytvoří tmavou výbornou stavu, která se dá případně trošku zahustit škrobem, ale není to nutné.

Poznámka

Maso se nemusi vubec nakladat, je mekkoucke a omlouvam se za hacky carky, nemam ceskou klavesnici.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 16 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Cinske maso dvou barev

  • BlankaZ BlankaZ

    casino > možná to autorka receptu smaží ve větší vrstvě oleje a/nebo možná ne tolik rozpáleného(maso se totiž zatáhne dřív než po 5ti minutách).Asi záleží jak to kdo dělá.

    Odpovědět

  • casino casino

    BlankaZ:
    No, já dávám škrob už na začátku :-)nakládám maso do škrobu (s vejcem) ještě před tepelnou úpravou a maso je pak po smažení obalené čímsi jako těstíčko a teprve pak dávám zálivku (sojovka, víno):yes:
    Tady je problém v tom, že autorka smíchá vše do kupy už před smažením a ve výsledku je to takové, jak píši níže:no:

    Odpovědět

  • BlankaZ BlankaZ

    casino >Jo takhle.Já dávám škrob vždycky až nakonec (rozmíchaný ve studené vodě).

    Odpovědět

  • casino casino

    BlankaZ:
    "Bezva recept,":-?
    No, až vyzkoušíte PODLE POSTUPU a jídlo dopadne lépe, než v mém provedení (viz koment níže) tak dejte vědět. Bych to potom už opravdu zkusil znovu (jak slibuji níže)...:-)

    Odpovědět

  • BlankaZ BlankaZ

    Bezva recept,""čínu""můžu:-p

    Odpovědět

  • casino casino

    aachje:
    Děkuji za odpověď:-K
    Máte pravdu s množstvím oleje - opravdu jsem použil malé množství.
    Jen tak z hecu to tedy ještě jednou zkusím po vašem způsobu...:-)) ale jinak postrádá logiku proč měnit staletími prověřený postup a dělat to zbytečně složitějším způsobem (víc nádobí, víc oleje).
    No, vařte jak chcete... Это ваше дело:-))

    Odpovědět

  • casino casino

    hosta:
    Též mám rád pramenitou, ale obsluhu spolehlivě dojmu k slzám objednávkou vodovody:-D
    Čerpáme z různých studánek... Můj zdroj http://www.toprecepty.cz/recept/40128-cinska-kuchy... mistr Klíma, který měl s Čínou společného akorát 1. čínskou restauraci (ve Vodičkové) v ČSSR a vy patrně z fast foodové. Na rozdíl od vaší studnice si ta moje vystačí s jediným kouskem nádobí:-)
    *****
    Vše záleží na délce (krátkosti) tepelné úpravy zeleniny a věřte že to jde spolehlivě i TRADIČNÍM způsobem.

    Odpovědět

  • aachje aachje(autorka receptu)

    casino: ted koukam, ze se vam nepovedly oba moje recepty.:-S asi vas budu muset pozvat a oba vam je uvarit, aby jste mi veril.:-))
    jinak tyhle recepty si vymyslim sama, ale dcera kamaradila s mlsnym vietnamskym klukem, co rad varil. tak jsem varila s nim. takovy bucek s vyhonky a pak choi, kachna s ananasem a nebo bun cha,:-p nebo polevka z veprovych zebirek s bambusem....az budu delat, vyfotim a dam recepty.
    jinak tady v madarsku jsem pravidelnym navstevnikem v sarkany center, kde jsem ochutnala veprova ouska v takove sladke tmave omacce, kachni jazycky a skvela cerna vejce. na tech jsem si vytvorila zavislost :-8

    Odpovědět

  • aachje aachje(autorka receptu)

    casino: nestava se mi to, ale zkuste priste vice oleje a potom, az se maso zatahne a skrob udela takovy obal kolem nej, olej zcedit a vratit zpet na panev. potom upravovat dal.

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    Při přípravě "číny" doporučuji zeleninu připravovat samostatně na rozpáleném woku, kam místo oleje vlijete dvě lžíce vody - okamžitě se začne vypařovat , v té páře rychle přehodíte pokrájenou zeleninu - zůstane křupavá, barevná a chutná. Pak se smíchá s připraveným masem. Pokud ji dáte syrovou do orestovaného masa, pustí vodu, zblátovatí. Tuto radu jsem získala přímo "od pramene" - od čínského kuchaře. Platí to především u porku

    Odpovědět

  • casino casino

    "Čínu" vařím rád a až tak často, že rychle žloutnu a pomalu se mi šikmí očiska:-D

    aachje:
    recepty vymýšlíte sama, nebo vám někdo pomáhá:-/ protože nevím, kde soudruzi udělali chybu:-D
    Běžně maso naložím pouze do VAJEC rozšlehaných s máčeným škrobem a jídlu dodám chuť zálivkou až v závěru přípravy. A tady na toto jsem se těšil, protože způsob nakládání masa (smichat spolu se sojovymi omackami, cukrem, soli a peprem, kari, octem a ŠKROBEM!!!) neznám a byl jsem v očekávání jak to dopadne a jestli to bude na pánvi prskat. Neprskalo, ale bylo to daleko horší: škrob se začal okamžitě připalovat na pánev a posléze vytvořil na vařečce kompaktní "gumovou" hmotu, která šla z vařečky pouze nožem, sice bídně, ale šla.
    A co že na to říkalo maso? Prvních 5 minut nic a bylo tak akorát měkké k jídlu, ale pak už jen tiše úpělo a tvrdlo a tvrdlo a kdyby mělo ručičky, tak mě jistojistě proplesklo. Samozřejmě jsem ho snědl, protože to bylo asi 5x lepší než http://www.toprecepty.cz/recept/40568-asijsky-buce... který jsem snědl taky, protože jsem jako Číňani, kteří prý snědí všechno a myslím že to bylo lepší než muří nohy, které jsem dosud nejedl:-))

    aachje:
    Opravdu jste přidali škrob už v úvodu, nebo až nakonec, jak ostatně doporučujete v postupu, he?;-)

    Odpovědět

  • aachje aachje(autorka receptu)

    hodne velky vyber sojovek maji ve vietnamskych obchodech. ne ve vecerkach, ale v tech jejich, co maji pro sebe. ale nekolikrat se mi stalo, ze jsem prodavace ve vecerce poprosila, jestli by mi tu ci onu ingredienci nesehnal a vzdycky mi vyhoveli.:yes:

    Odpovědět

  • sunny.sofi sunny.sofi

    Samé dobré suroviny:-p, postup jednoduchý, určitě zkusím:yes::-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    No špica!!! Jen já znám jen asi tmavou sojovou omáčku :-S

    Odpovědět

  • mariana. mariana.

    Ukládám. Vypadá to na dobrou baštu:yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: maso dvou barev bun cha recept maso dvou barev recept škrob na maso čínské maso maso dvou barev recepty recepty maso dvou barev maso ve škrobu uprava masa na číský spůsob testicko jako z cinske restauraci recept maso dvou barev jak zahustit skrobem zalivka sojovka maso dvou barev - vodičkova úprava masa na čínský způsob čína ze dvou mas recept a maso dvou barev kachna bun cha maso skrob vejce maso se skrobem

Zapomněl/a jsem heslo