Spaghetti al tonno (Špagety s tuňákem)
Recept ještě nebyl hodnocenVýborné špagety připravíme do půl hodiny a zvládne to i začátečník. Stačí k tomu konzervovaný tuňák, ančovičky a rajčatová omáčka. Díky feferonce bude jídlo pěkně…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Výborné špagety připravíme do půl hodiny a zvládne to i začátečník. Stačí k tomu konzervovaný tuňák, ančovičky a rajčatová omáčka. Díky feferonce bude jídlo pěkně…
Pokud potřebujete uchovat větší množství masa, můžete si ho zavařit na pozdější spotřebu do menších sklenic. Tato pomazánka je pak vždy po ruce, využijete jí při…
Z kuřecího masa můžeme vykouzlit spoustu různých směsí. Pokud máte rádi pikantní pokrmy, pak vás zajisté osloví tento recept na kuřecí směs s japonskými houbami enoki a…
Vydatný hovězí guláš je oblíbená česká klasika. Když do něj přidáme tmavé pivo, bude mít ještě výraznější a zajímavější chuť. Feferonka mu zase dodá říz. Vychutnat si…
Bulharská kuřecí srdíčka jsou specialitou balkánské kuchyně. Restovaná s cibulí, zeleninou a voňavým kořením, doplněná rajčatovou omáčkou nebo často červeným vínem,…
Rychlé a výživné jídlo, které má v sobě jak chutě, tak i barvy. Pokud vám zbylo vařené hovězí maso, zpracujte jej do tohoto ragú. Ke směsi barevných paprik s rajčaty a…
Šťavnaté kousky kuřecího masa a cukety v lehce pikantní kořeněné marinádě z česneku, zázvoru, feferonky a sójové omáčky. Tato rychlá a voňavá variace na indické tandoori…
Zkuste netradiční lasagne z domácích celozrnných těstovin, které jsou vrstvené s kuřecím masem a spoustou zeleniny. Obejdete se bez bešamelu, takže výsledek je odlehčený…
Kdepak chlebíčky! Pod tímto receptem se schovávají pořádné syté chleby obložené mohutnou vrstvou pochutin. Sýr, šunka, vejce - to vše zasytí a přitom bude skvěle…
Okurkový salát s bazalkou a feferonkou jemné voní česnekem. S pikantní zálivkou a posypaný opraženým sezamem ho podávejte dobře vychlazený. V horkých letních dnech bude…
Barevná, voňavá a plná chuti - tahle zeleninová příloha je univerzální pomocník do kuchyně. Skvěle doplní pečené maso, ale chutná výtečně i samotná, podávaná na křupavé…
Nejprve si připravíme řízky, které položíme na pečící papír, osolíme + opepříme, posypeme mletou uzenou paprikou, sezamovými semínky a instantní polentou. Obalíme je z…
Opláchnuté maso nakrájíme na malé kostičky a na rozpáleném oleje osmahneme do měkka a osolíme.Přidáme nadrobno pokrájené kapie a feferonky, kečup, worcester a vše…
Hermelín pokrájíme, spolu s šunkou, máslem a feferonkou, vložíme do mixéru a rozmixujeme na hrubší kaši. Přidáme obě sypké papriky, zalijeme pivem (nesmíme to příliš…
Na rozpuštěném špeku zprudka orestujeme maso pokrájené na nudličky a přidáme na jemno nakrájenou cibulku, kterou necháme zesklovatět.Přidáme kapii, hořčici, kečup,…
Na olivovém oleji lehce osmahneme nakrájený česnek jen chvilku, aby nezhořkl, přidáme feferonku a velkou lžíci cukru. Rajčata vlijeme do mixéru, pořádně je rozmixujeme…
Brambory a cuketu nakrájíme na stejně silná kolečka (asi 0,5-1cm). Maso nakrájíme na plátky o přibližně stejné velikosti jako brambory a cuketu. Ve větší míse smícháme…
Všechny suroviny umeleme, dáme na pekáč a jednu hodinu pečeme v troubě na 150 stupňů, každých 10min. promícháme. Po upečení dáme do skleniček a 15min. sterilujeme.
Citronovou šťávu smícháme s olejem, kávovou lžičkou soli a pepřem a touto směsí potřeme stehna. Ve vymaštěném pekáčku pečeme 45 minut na 175°C. Brambory oloupeme,…
Brambory oloupeme a nakrájíme na tenká, cca ½ cm kolečka, šalotku, rozmarýn, tymián a bazalku nakrájíme na drobno, česnek prolisujeme, feferonku také na malé kousky a…
Brambory oloupeme a nakrájíme na tenká, cca ½ cm kolečka, šalotku, rozmarýn, tymián a bazalku nakrájíme na drobno, česnek prolisujeme, feferonku také na malé kousky a…
Uvaříme těstoviny. Mezitím na oleji zpěníme cibuli a 2 stroužky česneku, přidáme1/2kg mražených rajčat nakrájených na kousky, feferonku a hrst nakrájených žampionů.…
Nakrájíme maso na kostičky, klobásu na tenká kolečka, cibuli na drobno a feferonku na velice drobno.Nakrájenou cibulku osmahneme na oleji, přidáme kostky masa, necháme…
Maso rozkrájíme na kostičky, osmažíme ve vroucím oleji a postupně přidáváme nadrobno nakrájenou cibuli, kečup, víno, osolíme, opepříme, popř. přidáme saturejku. Dusíme…