Moravská kapsa

Hovězí maso Doba přípravy: 120 minut 11 názorů

Hovězí maso Doba přípravy: 120 minut 11 názorů

Suroviny 6 porcí

1 kg hovězího masa zadní
1 domácí Moravská klobása
1 silnější plátek Lopenické slaniny
2 syrová vejce
2 velké cibule
2 feferonky
vepřové sádlo
mletý kmín
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso si nakrájíme na 6 silnějších plátků a do každého z nich uděláme opatrně nožem kapsu.

  2. Moravskou klobásku si nakrájíme na malé kostičky, stejně tak cibuli, feferonky a Lopenickou slaninu.

  3. Do pánve si dáme trošku vepřového sádla (asi tak lžičku) a dáme opékat slaninu, klobásku a ke konci opékání i cibuli a zcela na závěr i feferonky. Jakmile je vše k naší spokojenosti do zlatova opečené zalijeme směs syrovým vejcem a zamícháme, aby se nám vše krásně spojilo. Směs následně necháme vychladnout.

  4. Plátky masa před plněním osolíme a okmínujeme jak uvnitř vytvořené kapsy tak i na povrchu.

  5. Vychladlou směsí plníme připravené kapsy. Po naplnění spíchneme malou jehlicí a na asi lžíci rozpuštěného sádla zprudka opečeme ze všech stran. Kapsy po opečení vložíme do hrnce.

  6. Ve výpeku opečeme do hněda cibuli, lehce podlijeme poté vodou a nalijeme do hrnce na opečené kapsy. Dusíme do měkka dle stáří a kvality masa. Poté co jsou kapsy měkké, vyndáme je z hrnce – odstraníme jehlice a udržujeme teplé. Vzniklou šťávu zahustíme troškou hl. mouky, kterou si rozmícháme ve studené vodě a přidáme do šťávy. Poctivě promícháme a za pravidelného míchání necháme provařit cca 15 minut.

  7. Pro zjemnění můžeme ještě rozmixovat ponorným mixérem a přidat na konec již bez vaření oříšek másla. Podáváme s vařenou rýží a posypané kostičkami opečené domácí klobásky.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: Jihomoravská kuchařka - cena 9,-Kčs - lehce upraveno dle vlastních potřeb, možností a chutí.

Komentáře k receptu Moravská kapsa

  • Majka8 Majka8

    Bomba recept,už jsem uložila,nejhorší je,že když si takový recept přečtu,tak moje chuťový buňky pracují a já vyžírám kde co najdu.

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    úžasné papání:yes::-D o nádherném fotu ani nemluvě;-)

    Odpovědět

  • maiva maiva

    Pěkný recept jako vždy:-p+:yes: Ohromná je Tvoje poznámka u zdroje 9,- Kč:-Dkdeže loňské sněhy jsou:-D:-D

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    já chci být kapsář.. čórku bych udělala a všechno to sež..:-8:-8 já vím, sám máš málo:-8:-D:-D:-D:-D;-)
    Otto, opět super:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka

    No jako vždy-paráda :-p:-p:-p:yes::-D

    Odpovědět

  • hosta hosta

    Krásné - jako obvykle:yes:

    Odpovědět

  • Iness Iness

    Perfektní:-):yes:.

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    Nádherná kapsa:yes::yes:

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

    Krásna kapsa:-p

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Tam,kde je krásné masíčko a chutná šťáva,tak to mě vždycky dostane:-p:yes:Ottí,máš to jako vždy:-K:-K

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    krásný recept, překrásné foto Otto:-K:-K :yes::yes::-p

    Odpovědět

Tématické fráze: moravská kapsa moravská vepřová kapsa plněná hovězí kapsa hovězí plněná kapsa moravska vepřova směs moravská kapsa recept klobasky moravske krásno hovězí kapsa plněná domácí moravské klobásy recept moravská kuřecí kapsa hovezi kapsa moravské recepty moravske domácí klobásky recept plnena hovezi s kapsami moravská masová směs moravska veprova kuřecí kapsa syrová kapsa s vejci plněná moravská kapsa cigi more kapsa hovězí maso lapsar