Krkovička po maďarsku

recepty73 Kuchař: recepty73

3 porce Vepřové maso 0 názorů

Suroviny

cca 600 g krkovičky bez kosti - 3 plátky
1 velká cibule
100 g sedlácké slaniny nebo Váhalovy...
3 stroužky česneku
cca 80 g rajského protlaku (nebo pyré)
1 plnější lžička mleté maďarské papriky
100 g červené papriky
100 g bílé papriky
feferonka nebo chilli, dle chuti
sůl
mletý pepř
sádlo nebo olej
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli pokrájíme na klínky a na sádle či oleji osmažíme jen lehce dozlatova. Pak přidáme na hranolky nebo kostičky pokrájenou slaninu a dále smažíme dozlatova.

  2. Ke slaninové cibuli dáme osmažit osolené a opepřené, po stranách nakrojené plátky krkovičky z obou stran.

  3. Následně přidáme rozvonět a zpěnit nasekaný česnek s paprikou a protlakem, přisypeme na kostky nebo nudličky pokrájené papriky, dle chuti nasekanou feferonku, ještě vše krátce osmažíme, přilijeme trochu vývaru a dusíme do změknutí masa. Dosolíme a opepříme dle chuti.

  4. Nepodléváme příliš, jen nutné množství, abychom nemuseli omáčku zbytečně zahušťovat. Pokud to s vývarem přeženeme, zahustit omáčku můžeme rozdrobeným chlebem nebo jíškou.

  5. Podávat můžeme s chlebem, knedlíkem, těstovinami nebo rýží.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 498 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krkovička po maďarsku

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: krkovička recepty krkovice recepty krkovice recept recepty z krkovice recept krkovice vepřová krkovice po maďarsku recept z krkovice krkovička s chlebem recept krkovička vepřová krkovice po madˇarsku krkovička recept recepty krkovice krkovička pečená krkovice po maďarsku sedláčka krkovicka krkovice nejlepší recept s rýži krkovicka s ryzi a rajský pratlakem veprova krkovicka po madarsku krkovice na slanině s rýží krkovice na kostičky s hranolkama

Zapomněl/a jsem heslo