

Mletá kapie s česnekem
Doba přípravy: 90 minut Zavařeniny 5 názorů
Suroviny
- 1 kg očištěné červené kapie
- 5 paliček česneku (i více)
- 1 - 2 lžíce soli
- 50 ml slunečnicového oleje do směsi
- slunečnicový olej dle potřeby na zalití
Postup přípravy receptu
Z kapií odstraníme vnitřek se semeny, i blánu na žebrech a oloupeme si česnek. Kapie a česnek umyjeme pod tekoucí vodou a společně pomeleme na masovém mlýnku.
Do pomleté směsi přidáme sůl a 50 ml oleje. Důkladně promícháme.
Kapii s česnekem naplníme do malých skleniček a trochu se skleničkou zatřepeme. Obsah se zarovná a zbaví vzduchu. Na směs dáme 1 lžičku oleje, nebo tolik, aby byl obsah celý zalitý.
Skleničky uzavřeme a dáme do hrnce s vodou, která by měla sahat až k víčkům.
Sterilujeme při 100°C po dobu 15 minut.
Poznámka
Používáme jí na dochucování všech pokrmů připravovaných s paprikou - dršťková polévka, všechny druhy gulášů. Jednu dávku si můžeme udělat i s feferonkami. Při použití na přípravu pokrmu ze začátky jídlo méně solíme. Přidáváme většinou ke konci vaření. Nabíráme pouze čistou lžičkou.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 39 kuchařů a kuchařek
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Mletá kapie s česnekem
-
Pokud máte rádi česnek, tak dejte i více. Já dávám český, čínského by jste potřebovali mnohem více, ale záleží kolik kdo rád. Dávku s feferonkami dělám a dávám hlavně do guláše. Někdy přidávám i trochu do dušeného masa, pro chuť i barvu. Ze skleničky nabírám vždy čistou lžičkou a otevřenou uchovávám v chladničce. Nejvíc mi chutná se slunečnicovým olejem.
-
Něco podobného jsem už kdysi dělala, máme tyhle polotovary rádi a ve sklepě je pak v zimě jak když najdeš
-
Jestli tady ještě budu, tak oříští rok určitě udělám
-
No, tak to si na stopro udělám. Takové dobroty mám doma ráda v zásobě
-
hm, tohle neznám - mletá kapie, vypadá to dobře a chutně