Ďábelské tousty (s hovězím masem)
Recept ještě nebyl hodnocenÚrodu čerstvé domácí zeleniny rádi zpracováváme do různých zavařenin, které pak v zimě s radostí využíváme. Z cuket, paprik a mletého masa můžeme vykouzlit oblíbené…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Úrodu čerstvé domácí zeleniny rádi zpracováváme do různých zavařenin, které pak v zimě s radostí využíváme. Z cuket, paprik a mletého masa můžeme vykouzlit oblíbené…
Tento výtečný a sytý pokrmem kombinuje bohatou chuť masa s jemností tvarůžků. Plněné papriky se pečou, dokud nejsou krásně měkké a plněné ingredience se vzájemně propojí…
Domácí pastu z kapií, vypěstovaných na zahrádce, využijete při dochucování spousty pokrmů, které jsou připravované s paprikou, ať už do gulášů nebo dršťkové polévky.…
Doplňte svoje zavařeniny o touto lahodnou směs, která spojuje šťavnaté kousky masa s dokonale vyváženým kořením a čerstvou zeleninou. Tato směs je ideální pro rychlou a…
Lahodnou zeleninovou polévku z cukety, mrkve a rajčat připravíme snadno a rychle. Zjemníme ji smetanou a podáváme s drobnými sýrovými nočky. Jemnou chuť polévky můžeme…
Zavařená zeleninová směs na špagety přijde vhod zejména v období, kdy nemáme čerstvou zeleninu k dispozici nebo když zrovna spěcháme. Postačí jen orestovat mleté maso,…
Pokud vám štěstí přálo a z lesa jste si přinesli plné košíky hub, může se vám hodit tento recept na skvělou houbovou paštiku. Při přípravě využijete i přebytky paprik.…
V posledních letech opět vzrostla chuť zpracovávat doma i kvašené výrobky. Mezi ně patří i pickles, tedy nakládaná kvašená zelenina. Do směsi se hodí zejména tvrdá…
Čalamáda je skvělou přílohou k pečeným i grilovaným masům, zkuste si ji připravit podle tohoto receptu. Čalamáda po zavaření vydrží ve spíži celou zimu a máte tak vždy…
Pečená lilková směs spojuje bohaté chutě středomořské zeleniny do jednoho lahodného celku. Tento pokrm je navíc skvělý i do zásoby – stačí ho zavařit nebo zamrazit a…
Lilek s kuřecím masem je chutné a výživné jídlo, které spojuje jemnou chuť lilku se šťavnatým kuřecím masem. Díky své lehkosti a výživnosti je skvělou volbou pro ty,…
Pikantní směs skládající se z vepřových nudliček, paprik a zeleniny, je ideální volbou jako oběd či večeře. Příprava není nijak složitá a pokrm krásně zasytí. Směs…
Takový salát, to nemusí být jen nuda plná zelených listů salátu. Připravte si výživný a lehce pikantní tuňákový salát. Tuňáka se zeleninou promíchejte s americkým…
Rychlé mexické ragú v tomto receptu obsahuje vařené slepičí maso, ale můžete klidně použít i jiný oblíbený druh masa. Pokrm poslouží jako oběd nebo vydatná večeře po…
Obliba utopenců je velká a příprava snadná, proto si je často připravujeme i doma. S blížícím se svátkem zamilovaných můžete utopence připravit i ve tvaru srdíček.…
Jehněčí maso je velmi kvalitní maso, jemné na chuti a zároveň je skvělým zdrojem železa a zinku. Připravte z kousků plecka lahodný guláš, do kterého dáte také…
Z kuřecího masa můžeme vykouzlit spoustu různých směsí. Pokud máte rádi pikantní pokrmy, pak vás zajisté osloví tento recept na kuřecí směs s japonskými houbami enoki a…
Bulharská kuřecí srdíčka jsou specialitou balkánské kuchyně. Restovaná s cibulí, zeleninou a voňavým kořením, doplněná rajčatovou omáčkou nebo často červeným vínem,…
Neobvyklou kombinaci těstovin najdete v tomto receptu. Jsou bez masa, za to však plné zeleniny a hub. Houby s brokolicí doplní mrkev a kdo má rád pikantní, může přidat i…
Rychlé a výživné jídlo, které má v sobě jak chutě, tak i barvy. Pokud vám zbylo vařené hovězí maso, zpracujte jej do tohoto ragú. Ke směsi barevných paprik s rajčaty a…
Pokud máte rádi utopence, máme pro vás dietnější verzi z lyonského salámu. Výhodou je rychlejší proležení, salám je nakrájený na menší kousky a naplněný cibulí, česnekem…
Jaká by to byla oslava, bez kytice pro oslavence. Zejména muže potěší jedlá kytice připravená z různých druhů trvanlivých klobás, růžiček květáku a brokolice, ředkviček…